fbpx

4 års present tips: födelsedagspresent till fyraåring (alla prisklasser)

by Sofia

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Känner du någon liten person som snart fyller fyra år? Då är det dags att börja fundera på passande födelsedagspresent! Det kan vara svårt att veta vad man ska köpa till en 4-åring, så därför tänkte vi ge några tips och idéer i dagens inlägg!

Födelsedag 4 år

Ett barn som fyller fyra kan redan mycket (eller egentligen allt om man frågar barnet självt). Att räkna till tio, att klättra i träd och att förstå vad andra tycker eller menar är något som barnet nu redan kan eller väldigt snart kommer bli en fena på. När man fyller fyra så har man gärna en eller flera vänner, men föräldrar och mor/ farföräldrar är fortfarande lika viktiga.

Nu börjar barnet tycka att kalas och presenter är roligare än tidigare, och kan förstå konceptet med en födelsedag bättre. Passa på att fira barnet ordentligt!

Läs även: Tips 3 års present till treåring – Bra köp för olika plånböcker

Önskelista 4-åring

Något som är bra när barnet börjar bli uppåt 4 år gammalt är att barnet själv kan önska sig saker. Prata med barnet och fråga efter vad hen vill ha så får du säkert några bra och några lite tokiga svar. I denna ålder har barnet också ofta en favoritfilm eller en favoritkaraktär i en bok som man kan basera presentinköpen kring.

En fyraåring gillar att klä ut sig, sjunga, spela instrument, läsa sagor och att bygga med klossar samt lera. Det är lätt att köpa en passande present till en fyraåring då de ofta tycker att det mesta är kul!

Om du behöver tips och idéer på bra present till fyraåring så kommer ett gäng med tips här:

Present till 4 åring som har allt

En 4 åring som redan har allt kan vara svår att köpa present till. Som tur är finns det några saker man aldrig kan ha för många av, så som dessa:

Present att köpa till fyraåring som redan har allt
1. Ivar träffar en Triceratops HÄR / 2. Klistermärken djur HÄR / 3. Glitterpennor HÄR / 4. Bokstavsspel HÄR
 1. Ivar träffar en Triceratops. Böcker kan man egentligen aldrig ha för många av! Roliga sagor och historier är något som barn i fyraårsåldern verkligen uppskattar. Denna handlar om pojken Ivar vars dinosaurieleksaker plötsligt blir levande…
 2. Klistermärken djur. Klistermärken gillar många barn och därför tar de lätt slut fort. Därför är klistermärken en perfekt present att ge bort! Något som är extra kul är att de finns i så många olika varianter!
 3. Glitterpennor. Precis som med klistermärken så kan även pennor ta slut eller torka ihop. Varför inte överraska fyraåringen med ett nytt set – kanske med pennor som glittrar?
 4. Bokstavsspel. I fyraårsåldern är bokstäver och siffror intressanta. Utforska denna nya värld med ett roligt spel som är gjort för just fyraåringar!

Present till 4 åring (pojke) att tänka på

När man köper present till en liten pojke på fyra år så finns det några saker som är bra att tänka på (som självklart även gäller om man handlar till en flicka på fyra år).

Köp saker som är hållbara och som kommer tåla att användas. Istället för att fylla på med stora leksaker så kan man göra andra fina saker för barnen, så som att sätta in pengar på ett sparkonto eller ordna en dag med fika och lek i närmsta barnvänliga stad.

Förslag present till 4 årig kille

Pojkar på fyra år gillar ofta leksaker som låter så som instrument eller bilar. Något annat som ofta går hem är böcker och badleksaker!

Present att köpa till fyraårig pojke födelsedag jul
1. Frukt av trä att skära i HÄR / 2. Sagor, hyss & äventyr av Astrid Lindgren HÄR / 3. Sommarlov spelet HÄR / 4. Badleksak fiskebåt HÄR
 1. Frukt av trä att skära i. Att laga mat och att härma de vuxna är något som de flesta barn tycker är kul! Varför inte ge ett set med frukt som går att dela?
 2. Sagor, hyss & äventyr. I denna sagobok finns några av Astrid Lindgrens fina sagor samlade. Detta är verkligen en hållbar present som kan följa barnet länge och sedan ärvas.
 3. Sommarlov spelet. Om barnet du ska ge present till brukar kolla på Sommarlov-programmet om morgonen så vill jag rekommendera detta spel! Spelet heter Jakten på Sommarskuggan och rekommenderas från 4 år.
 4. Badleksak fiskebåt. En lite roligare badleksak i form av en fiskebåt med lösa delar. Vinscha upp fisk ur badet och hitta på roliga historier om fiskaren!

Present till 4 åring (tjej) att tänka på

Vad ska man köpa till fyraåring flicka? Det finns mycket att välja på så valet kan vara svårt. Till en fyraåring flicka så skulle jag rekommendera någon rolig sagobok, lera i fina färger eller kanske någon rolig leksak att ha i sandlådan.

Kom ihåg att leksaker inte har något genus och att ingen färg hör till något särskilt kön – alla barn kan leka med alla leksaker!

Förslag present till 4 årig flicka

Om du ska köpa en present till en fyraåring flicka så kommer några tips här som verkligen kommer uppskattas:

Present fyra år flicka tjej 4 år
1. Beanie Boo HÄR / 2. Playdoh lera HÄR / 3. Brio motorset HÄR / 4. Halvan – Här kommer rymdskeppet HÄR
 1. Beanie Boo. Dessa gosedjur är populära bland barn idag och därför en perfekt present! Finns i många olika utföranden och varje figur kommer med ett eget namn.
 2. Playdoh lera. Att leka med lera är något som många tycker är kul! Här är ett set med 8 starka neonfärger som är roliga att leka med, blanda ihop och bygga med.
 3. Brio motorset. Brios populära byggsatser finns i många olika modeller. Dessa delar kan tillsammans skapa många olika typer av fordon så som bilar, cyklar och motorcyklar.
 4. Här kommer rymdskeppet. De populära Halvan-böckerna är perfekta för barn i fyraårsåldern. Just denna handlar om när Halvan ska testa på att vara i rymden!

Populära leksaker för fyraåringar

Vad leker fyraåringar med? Jo – det mesta! Som med allt annat går det trender i leksaker, just nu är byggsatser, tekniska leksaker samt olika pysselset några av de populäraste leksakerna bland fyraåringar.

Leksaker som fyraåringar gillar
1. Enhörning högtalare HÄR / 2. Plusplus pirat set HÄR / 3. Leksakskök HÄR / 4. Stiga Mini Kick HÄR
 1. Enhörning högtalare. Denna högtalare kan trådlöst kopplas till en mobil, padda eller dator. Högtalaren spelar upp den musik man själv väljer och dansar även genom att röra på höfterna! Perfekt present till fyraåring.
 2. Plusplus pirat set. Plus plus kan man aldrig ha för mycket av! Detta set innehåller bitar som är perfekta till att bygga piratinspirerade scener med, men bitarna kan såklart även kombineras till andra spännande saker.
 3. Leksakskök. Helt plastfritt leksakskök för barn från 3 år! Snygg design som lätt passar in i ett modernt kök, låt barnet börja upptäcka matlagningen.
 4. Stiga Mini Kick. Trehjulig sparkcykel för små åkare, finns i fler färger. Lätt att stå på och rolig att åka, till sparkcykeln medföljer en liten väska att hänga på styret för viktiga saker som ska med ut på tur.

Läs även: Stiga Mini Kick Supreme recension (läs detta innan du köper)

Bästa leksaken till fyraåring

Vilken leksak som är bäst är såklart upp till vart och ett av alla barn. Här kommer några förslag på leksaker som de flesta fyraåringar uppskattar och som kan användas länge:

Presenttips barn fyra år
1. Käpphäst HÄR / 2. Herr Nilsson gosedjur HÄR / 3. Bygg egen Paw Patrol HÄR / 4. Vävram HÄR
 1. Käpphäst. Käpphästar har barn länge gillat men just nu är de extra populära! De finns i mängder av olika utföranden med färger och modeller samt en hel del tillbehör. Både flickor och pojkar gillar att leka med käpphästar idag.
 2. Herr Nilsson gosedjur. En mjuk kompis borde alla barn ha. Varför inte en föreställande Pippis apa Herr Nilsson? Rolig att leka med och mjuk att krama.
 3. Bygg egen Paw Patrol. Roligt kit där barnet själv med hjälp av enkla beskrivningar kan bygga sin egen Chase från Paw Patrol! När den är färdig kan den röra sig på uppdrag av barnets klappningar, rolig present även för den teknikintresserade föräldern.
 4. Vävram. Att skapa egna tyger, sy och virka är något som barn börjar få intresse för i denna ålder. Varför inte visa hur enkelt och roligt det är med en alldeles egen vävram? Det finns tydliga instruktioner på Youtube om du själv inte vet hur du ska visa barnet hur man använder den.

Utvecklande leksaker 4 år

Om en pryl kan slå flera flugor i en smäll genom att både vara rolig och lärorik så är det förmodligen en perfekt present till en fyraåring! Varför inte köpa ett riktigt musikinstrument eller en rolig pysselbok som även lär ut nya ord eller siffror?

Utvecklande lärande leksaker för 4 åring
1. Min första räknebok HÄR / 2. Kulram HÄR / 3. Blockflöjt för barn HÄR / 4. Labyrinth Paw Patrol spel HÄR
 1. Min första räknebok. Denna typ av pysselböcker låter barnet bekanta sig med siffror eller bokstäver redan innan det är dags att börja i skolan. Dessutom brukar många barn tycka att sådana böcker är roliga!
 2. Kulram. Om man ska lära sig räkna så kan det hjälpa att visualisera siffrorna och talen med kulor som flyttas i en ram. Det finns en anledning till att denna typ av hjälpmedel använts så länge – de fungerar!
 3. Blockflöjt för barn. Att kunna skapa musik och att lära sig hur toner fungerar är väldigt givande för barn och något som de kommer ha stor användning av senare i livet. Denna flöjt är särskilt gjord för barn från 4 år och har fina färger för att hjälpa inlärningen.
 4. Labyrinth Paw Patrol spel. Alla typer av spel och lekar är utvecklande för barn. Detta spel baseras på karaktärerna i Paw Patrol serien som barnet mest troligt sett tidigare. Från 4 år.

Uteleksaker 4 år

Att leka ute när man är fyra år är kanske det roligaste man kan göra! Oavsett om det är sommar eller vinter så finns det uteleksaker som är perfekta att köpa i present.

utelek present 4 år sommar vinter
1. Upptäckarkit HÄR / 2. Simväst HÄR / 3. Vattenspridare sköldpadda HÄR / 4. Tefat Bamse HÄR
 1. Upptäckarkit. Med detta kit kan barnet själv undersöka växter och kryp i närheten. Genom att låta barnet själv upptäcka naturen så utvecklar hen förhoppningsvis en större förståelse och en nyfikenhet på vad som finns där ute. Burk, förstoringsglas och spade ingår.
 2. Simväst. Simvästen möjliggör säker lek vid vatten och är en bra hjälp för att lära sig ta sina första simtag. Vatten och simning är särskilt intressant för ett barn i fyraårsåldern.
 3. Vattenspridare sköldpadda. Under varma sommardagar är det skönt att kunna svalka sig i vatten från en vattenspridare! Denna ser ut som en sköldpadda och har slangar som skjuter ut vatten åt flera olika håll och som dessutom rör på sig för att göra det hela ännu roligare.
 4. Tefat Bamse. Se upp i backen! Med ett tefat kan man lätt susa ner för backarna på vintern. Dessutom är det lätt att förvara och att bära med sig.

Minnesvärd 4 års present

Det finns även presenter som är mer minnesvärda och som barnet kommer kunna ha glädje under längre tid utav. Det kan handla om mjuka gosedjur, en fin fotoram eller inredning som kan växa med barnet.

Fin present till fyraåring
1. Fotoram HÄR / 2. Gosekanin HÄR / 3. Lego förvaringslåda HÄR / 4. Skrållan taldocka HÄR
 1. Fotoram. Fin ram med prinsesskrona att rama in en fin bild på barnet med. Perfekt både som present till barnet och föräldrarna.
 2. Gosekanin. Mjuk kanin att ha kvar länge, kanske kan detta bli nya favoritnallen? Mjuk och lagom stor att både sova och leka med.
 3. Lego förvaringslåda. Fin låda att förvara lego eller andra leksaker i. Kommer i flera olika färger. Denna typ av inredning kommer även att passa bra i barnets rum när hen blir äldre, och man behöver ju alltid mer förvaring!
 4. Skrållan taldocka. Välgjord docka från Skrållan som kommer hålla länge. Dessa dockor finns med många olika hud och hårfärger, kanske kan du hitta en som liknar barnet som ska få den?

You may also like

Leave a Comment