fbpx

Adventskalender barn (2023): julkalenderar utan choklad (bättre upp!)

by Sofia
Adventskalender barn julkalender utan choklad

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Julen börjar närma sig med stormsteg och det är hög tid att börja planera inför tiden innan jul. I december vill vi uppmuntra barnens julkänsla och en adventskalender är ett fint sätt att göra det på! Idag finns det massor av fina julkalendrar för barn att välja mellan – utbudet är mycket större nu än tidigare år.

Julkalender barn

Adventskalender, julkalender, chokladkalender, leksakskalender; ja det finns många kalenderformer att välja mellan nu till jul. Vi vill ge våra barn något annat än bara choklad i julkalendrarna, och faktum är att vi är många föräldrar som numer avstår från chokladkalendern.

Vi tycker det känns roligare att ge en adventskalender med något fint tema med små saker som barnen kan leka med eller lära sig något av. Detta istället för en kalender med billig choklad som barnen inte ens gillar. Det finns annat julgodis som är bättre att bjuda på!

Låt oss nu ta en titt på vilka adventskalendrar för barn som finns att välja mellan i år (garanterat sockerfria):

Lego adventskalender barn

LEGO gör många fina adventskalendrar för barn. Det som är bra med Lego är att det finns för många olika åldrar och många olika intressen vilket gör att det finns en julkalender för varje barn!

Lego city adventskalender

lego city adventskalender julkalender för barn
Lego City adventskalender HÄR

Fin julkalender från Lego med Lego-city tema! Kalendern innehåller hela 287 bitar och är perfekt för Legofantasten. Om du har ett barn som gillar Lego city så är denna kalender perfekt då barnet får flera smådelar som är roliga att ha i sin legostad. Några av delarna är bland annat unika karaktärer samt djur som passar perfekt in i varje stad.

Lego Friends julkalender

lego friends figurer adventskalender julkalender för barn
Lego Friends julkalender HÄR

Julkalender med 24 luckor fyllda av Lego Friends bitar. Kalendern innehåller hela 324 bitar som kan byggas ihop i olika kombinationer som passar perfekt till Lego Friends världen. Bitarna har ett generellt vinter/ jultema och kan både användas i lek samt för dekoration av barnrummet.

Läs även: Julklappstips barn 2022 – För alla åldrar & prisklasser!

Adventskalender barn Jurassic world

jurassic world jurassic park dinosaurier adventskalender julkalender för barn
Jurrasic World adventskalender HÄR

Många barn gillar filmerna om Jurrasic World samt dinosaurier i allmänhet – och då är denna julkalender perfekt! Kalendern har 24 luckor med totalt 30 st överraskningar. Barnet får allt ifrån miniatyr-dinos till grindar att bygga sitt eget Jurrasic World med! Väldigt prisvärd adventskalender som passar barn från 3 år och uppåt.

Mumin adventskalender

mumin mumintroll mumindalen adventskalender julkalender för barn
Mumin adventskalender HÄR

Alla älskar Mumin! Denna kalender passar barn från 3 år och har 24 luckor med olika överraskningar. Kalendern innehåller främst olika figurer från Mumindalen, varav några är unika för just årets kalender. Denna adventskalender passar både barn och vuxen, varför inte kombinera kalendern med en mysig sagobok om Mumin så kan ni ha Mumin-tema hela december?

Läs även: Mumin kläder barn – Muminkläder info & inspiration

Babblarna adventskalender

babblarna adventskalender julkalender för barn 2022
Adventskalender babblarna HÄR

Självklart ska även de lite mindre barnen kunna ta del av det roliga med adventskalendrar! Denna kalender passar barn mellan 2-5 år och innehåller massor av roliga presenter från de älskade babblarna. Bland annat får ni olika figurer, dekorationer, pyssel och några historier om babblarna. Visste du att babblarna är utvecklade för att hjälpa barn med deras språkutveckling?

Läs även: Babblarna – Allt du behöver veta!

Pixi adventskalender

pixi kalender jul barn sagokalender för barn pixiböcker
Pixiböcker adventskalender HÄR

Istället för att bara ge barnet socker eller små leksaker i adventskalendern så är det en fin idé att varje dag ge en ny berättelse. Då är pixi-adventskalendern perfekt! Varje dag under nedräkningen till julafton får ni en ny liten pixibok som ni kan läsa tillsammans. Sagorna i böckerna handlar om allt ifrån julen till vardagliga händelser. Ett bra sätt att leka med barnets fantasi och ge hen allt det goda som kommer från att läsa sagor tillsammans!

Brio adventskalender tåg

brio tågbana tåg adventskalender julkalender för barn
Brio julkalender HÄR

Brios populära tågbanor som man kan bygga hela världar av är givna inslag hos nästan alla barnfamiljer. Har du ett barn som är särskilt förtjust i tåg och dess världar så är denna julkalender från Brio perfekt! Bakom de 24 luckorna gömmer sig delar till tågvärlden med jultema. Vad sägs till exempel om ett pepparkakståg eller en jultomte-figur?

Schleich julkalender – för den hästtokige!

julkalender för hästtjej hästkille hästar stall adventskalender
Schleich julkalender HÄR

Detta är den ultimata adventskalendern för det hästtokiga barnet! Schleich gör många fina hästrelaterade leksaker. I denna julkalender hittar man 24 överraskningar med hästtema. Det kan vara allt ifrån häst-figurerna själva till alla de tillbehör som behövs för att sköta ett stall. Passar barn mellan 5-12 år.

Minecraft adventskalender

minecraft datorspel för barn adventskalender figurer
Minecraft adventskalender HÄR

Det kan kännas svårt att hitta bra kalendrar till de lite äldre barnen, men som tur är finns det kalendrar som passar deras intressen också! Ett exempel är denna julkalender som baseras på det omåttligt populära datorspelet Minecraft som många barn spelar. Kalendern innehåller figurer från spelet som man både kan leka med och ha som dekoration vid gaming-bordet.

Play Doh Adventskalender

play doh leklera lera kalender julkalender adventskalender små burkar
Play Doh julkalender HÄR

Här är en rolig kalender fylld med Play Doh lera och dess tillbehör! Under juletid är det lite extra mysigt att pyssla med sina barn, och då är det perfekt att skapa med lera. Kalendern innehåller miniburkar av olika färger på leran vilket ger en bra chans att göra färgglada skapelser med hjälp av många olika verktyg!

Paw Patrol adventskalender

paw patrol för barn julkalender adventskalender
Paw Patrol adventskalender HÄR

Med denna julkalender med Paw Patrol tema kan barnet räkna ner dagarna fram till jul med sina favoriter från Paw Patrol. Chase, Skye och Rocky är några av de figurer som barnet kommer få i denna kalender. Förutom valparna så gömmer sig även andra tillbehör i kalendern. När julen är kommen och kalendern är tömd så kan själva förpackningen användas som spelplats för lek med figurerna med hjälp av barnets fantasi!

Pippi Långstrump adventskalender

astrid lindgren pippi långstrump adventskalender julkalender figurer
Pippi Långstrump julkalender HÄR

Astrid Lindgrens oförglömliga sagor är populära att läsa under tiden kring jul. Vad sägs om en adventskalender med samma tema? Denna kalender innehåller små figurer och föremål från berättelserna om Pippi Långstrump. Kanske har ni ett dockhus i Villa Villekulla stil som ni vill fylla med Pippi-relaterade föremål?

Pokemon adventskalender

pokemon adventskalender julkalender för barn
Pokemon julkalender barn HÄR

Många barn gillar både att titta på Pokémon och att samla på kort och figurer från den spännande världen. I denna kalender gömmer sig flertalet Pokémon figurer samt ett gäng juliga tillbehör som höjer julstämningen. Kalendern kan även användas som en bakgrund till lek med figurerna, och innehåller både ljus- och ljudeffekter! Från 4 år.

DIY julkalender barn

göra en egen julkalender för barn adventskalender
Kit för att göra en egen adventskalender HÄR

Om du inte lyckas hitta en färdig julkalender som passar ditt barn perfekt så kan det vara en bra idé att istället göra en egen! Detta kit kommer med allt du behöver – från inslagningsmaterial för att slå in paketen till en fin julgran att hänga dem på. Fyll de små paketen med små leksaker, russin, strumpor, pysselmaterial eller vad nu ditt barn är intresserat av! Behöver du mer inspiration så har vi ett helt inlägg om att skapa en egen adventskalender för barn HÄR.

You may also like

Leave a Comment