fbpx

Armpuffar barn: Aquarapid vs Skruttenringen (bästa simpuffar 2023)

by Sofia
Aquarapid Armpuffar vs Snutteringen vs Swimpy - bästa armpuffarna

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Armpuffar, eller simpuffar, är ett oerhört praktiskt hjälpmedel för små barn (och deras föräldrar). Det finns dock en hel del olika märken på marknaden, med olika priser, design och säljargument. Som konsument kan det vara svårt att veta vilka armpuffar för barn som är bäst. I det här inlägget kommer vi att recensera tre populära märken av skumfyllda armpuffar: Aquarapid, Skruttenringen och Swimpy i ett stort test.

Armpuffar barn

Bästa simpuffar barn armpuffar bäst i test

Armpuffar för barn och bebis finns i många olika utföranden. Vi har bara provat de skumfyllda simpuffarna, då vi känner oss mest trygga med dem. Förutom att luften ger flytkraft finns det alltså en skumgummidel inuti armringarna som fungerar som extra säkerhet om luften går ur armpuffarna.

Du behöver så klart inte gå på vår linje och välja den här typen av armpuffar, de som bara fylls med luft är lite billigare, men då har du tyvärr inte så mycket nöje av detta inlägg. Vi kommer alltså att fokusera på de bästa simpuffarna med skumfyllning.

Runda armpuffar

Det som är extra karakteristiskt för de skumgummifyllda simpuffarna är att de har en rund form. Vissa armpuffar som endast fylls med luft har ibland en toppig form.

Armpuffar bäst i test: Skruttenringen eller Aquarapid?

Bästa armpuffarna för små barn är Skruttenringen och för större barn rekommenderar vi Aquarapid eller Swimpy. Vi har själva haft lite problem med kvaliteteten på Aquarapid (mer om det lite längre ner) och lutar därför mer åt Swimpy armringar även om de är ganska fula och “osynliga” i ett hav av barn.

Bästa armpuffarna för bebis och små barn

Bästa armpuffarna för bebis och små barn
Här har Mila på sig Skruttenringen armpuffar, 1 år och 2 månader gammal. Nu när hon är 1,5 år gammal börjar hon ha växt ur dessa. Just kombinationen av simpuffar och badring tycker vi var guld.
Skruttenringen armpuffar HÄR / Babblarna UV-mössa HÄR / Badring HÄR

Det är inte självklart för dig som ska köpa armpuffar men det är faktiskt så att det finns en viss storleksskillnad mellan simpuffarna. De som vi tycker har varit allra bäst till små barn är Skruttenringen armpuffar.

Skruttenringen är dock för små för får äldsta dotter. Jag skulle säga att de passar upp till 1,5 år. Självklart beroende på vilken omkrets ditt barns arm har.

En annan fördel som Skruttenringen har jämfört med de andra märkena vi testat är att du kan pressa ur all luft ur dem så att de tar upp minimalt med plats i resväskan.

Simpuffar för lite större barn: Aquarapid eller Swimpy?

Vad gäller simpuffar till barn över 1,5 år skulle vi rekommendera Swimpy. Vi upplever att dessa är av mycket bättre kvalitet än Aquarapid.

I produktbeskrivningarna säger Aquarapid att deras armpuffar är från 6 månader och Swimpy säger från 1 år. Vi skulle dock snarare säga att Skruttenringen är från 6 månader och Aquarapid från 1 år.

Den stora nackdelen med Swimpy armringar är att de är ganska fula och att de bara finns i ett utförande. Denna färg är dessutom ganska icke-iögonfallande. Lite av tanken med simringar är ju att de ska synas!

Vad gäller uppblåsning är Swimpy de svåraste att blåsa upp, det kräver ett rejält nyp runt ventilen för att få in någon luft. Detta kan vara lite utmanande med ett badsuget barn. Fördelen med detta är dock att de verkligen inte läcker någon luft.

Swimpy armpuffar
Köp Swimpy simpuffar hos Babyland HÄR

Just färger och valmöjligheter är Aquarapids största fördel. Aquarapid kommer i tre färger: neon gul, grön och rosa. De skrikiga färgerna gör att de syns bättre. Det spelar dock ingen roll om de läcker luft…

Aquarapid Armpuffar recension
Första simturen i poolen på semestern. Tyvärr hade ena Aquarapid armpuff ett litet läckage vilket gjorde att luften sakta åkte ut. Det påverkade flytkraften och var ett konstant störningsmoment. Vi kanske bara hade otur och fick ett månadagsexemplar?

Att fylla på Aquarapid puffar går snabbt, men man får vara försiktig så att luften inte åker ut direkt igen.

Så vilket märke du väljer är upp till dig. Vi kan inte avråda från Aquarapid efter att ha fått ett dåligt par. Vi lovar att skaffa ett nytt par och uppdatera artikeln om det är så att det skulle hända igen.

Aquarapid armpuffar barn
Köp Aquarapid simpuffar i tre olika färger hos Babyland HÄR

You may also like

Leave a Comment