fbpx

Baddräkt gravid – 9 finaste mammabadräkterna just nu!

by Sofia
Baddräkt gravid, gravid baddräkt, gravidbaddräkt, mammabaddräkt

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Att bada och simma är en utmärkt form av träning – inte minst för dig som är gravid. Dock kan det kännas lite ovant och läskigt att ge sig ut i vattnet när kroppen känns annorlunda, oavsett om det handlar om en bassäng, pool eller i öppet vatten. Ett av mina bästa tips är att hitta badkläder som du känner dig bekväm i. Badkläder för gravida kan tyvärr vara lite svårt att hitta, men letar man noga så finns det riktigt snygga gravidbaddräkter att köpa!

I detta inlägg tänkte jag ge lite tips och råd gällande simning och bad vid graviditet.

Använda vanlig baddräkt gravid – hur länge?

När behöver man egentligen byta till en särskild gravidbaddräkt? De första månaderna kan det ofta gå precis lika bra med en vanlig baddräkt eller bikini. Materialet i badkläder brukar vara väldigt töjbart och kan alltså klara när magen precis börjat växa.

Allt eftersom magen blir större kan det dock krävas andra badkläder av flera anledningar. Använder du baddräkt kan det till sist bli oerhört obekvämt med ett tyg som trycker över magen. Gillar du att använda bikini finns risken att de bikinis du har inte sitter rätt när magen blir större. Högmidjade bikiniunderdelar hasar ner och normalmidjade bikiniunderdelar trycks till sist ner av magen som sjunker lägre ner. Då kan det vara läge att skaffa badkläder för gravid.

Badkläder gravid

Som gravid är det bekvämast och lättast att hitta en baddräkt som passar – en så kallad mammabaddräkt. Baddräkten sitter bättre och när den är särskilt utformad för gravida ger den magen precis rätt plats och stöd för att du ska vara så bekväm som möjligt. Dessutom finns det idag riktigt snygga gravidbaddräkter, här kommer några av mina bästa tips!

Svart mammabaddräkt med volanger

Svart gravidbaddräkt volang

Svart gravidbaddräkt med volang HÄR

Baddräkten som jag bär på bilden kommer från Sportamore och jag gillar den verkligen! Baddräkten är snyggt skuren och har fina volanger som formar sig längs med axelbanden, kring bysten och magen. Volangen går i kors precis över magen och magen har gott om plats i baddräkten. Jag tycker den är riktigt bekväm och man kan inte gå fel med svart!

Randig baddräkt för gravida

Randig mamma baddräkt gravid

Blå-vit randig gravidbaddräkt HÄR

Randigt är så fint och ger lite sailor vibbar, dessutom förstärker ränderna dina graviditets-kurvor. De framhäver alltså magen vilket är extra fint, det är därför så många gravidkläder är just randiga. En fin liten detalj är även det röda elastiska bandet under bysten som inte bara är praktiskt utan även fyller funktionen av att dra åt.

Svart gravidbaddräkt bandeau “off shoulder”

Off shoulder baddräkt gravid bandeau

Off shoulder baddräkt gravid HÄR

Här är en till svart gravidbaddräkt med volang – i bandeau modell. En bandeau överdel är när plagget inte har några axelband, här finns istället en bred volang som låter axlarna vara bara. Om du är mån om att få så minimala tan-lines som möjligt är denna baddräkt perfekt för dig. Baddräkten är av breif-modell i rumpan vilket gör att den är snygg samtidigt som den är bekväm och täckande. Denna baddräkt får dessutom en extra guldstjärna då den delvis är gjord av återvunnet material!

Svart randig mammabaddräkt

Randig gravid baddräkt mama

Svart randig gravid baddräkt HÄR

Den här baddräkten är så fin eftersom den är uppdelad i två sektioner som på var sitt sätt framhäver gravidkroppen. Den randiga överdelen är smickrande för bysten och den nedre svarta delen framhäver din baby bump. Ett bra alternativ om du vill ha en svart baddräkt men som inte är tråkig.

Röd gravidbaddräkt med volang i återvunnet material

Röd baddräkt gravid

Röd gravid baddräkt med volanger HÄR

Rött är en otroligt härlig färg! Denna gravidbaddräkt kommer i just en riktigt härlig röd färg. Baddräkten har assymetriska volanger över bysten som ger plagget liv och rörelse. För att passa gravida extra bra har man rynkat tyget i sidorna. Detta ger mer tyg för magen att bo i – samt en snygg effekt i sidan. Eftersom tyget är rynkat kan denna baddräkt passa bra allt eftersom magen växer, då tyget över magen anpassar sig till magens storlek. Mer än 80% utav denna baddräkt är gjord av återvunnet material!

Urringad svart baddräkt för gravid

Svart mama baddräkt gravid

Svart mammabaddräkt HÄR

Denna baddräkt från Asos har en riktigt snygg urringning. Urringningen är djup och framhäver midjan lite extra med hjälp av en snörning som är placerad precis under bysten i midjan. Snörningen ger form till baddräkten och lite extra rynkningar till tyget över brösten. I ryggen är denna gravidbaddräkt extra snygg, då den har en form av key-hole detalj från bandet kring bysten och nederdelen av baddräkten. Kika in på hemsidan för att se det närmare!

Blommig gravidbaddräkt med knyt i ryggen

Blommig mammabaddräkt färgglad

Blommig gravid baddräkt HÄR

Blommor är lika härliga på stranden på sommaren som i badhuset under vintern. Detta färgglada mönster piggar upp vilken dag som helst, och baddräkten i sig är riktigt fin. Baddräkten har en v-ringning fram och en oerhört fin knytdetalj bak. Knytdetaljen är inte bara snygg – den är praktisk också! Genom att själv knyta den kan du anpassa baddräkten efter bröstens storlek, vilket är extra bra under en graviditet då brösten växer

Svart gravid-baddräkt H&M av återvunnet material

HM gravid baddräkt HM mama

Svart H&M Mama gravid baddräkt HÄR

I det enkla bor det vackra – det är ett ordspråk som stämmer väl med denna baddräkt! En enkel svart baddräkt med en lätt omlott-ringning och ett tyg i delvis återvunnet material. Denna gravidbaddräkt är rynkad i sidorna och låter därför baddräkten formas efter hur stor magen är just för stunden. Baddräkten är dessutom helfodrat vilket är väldigt bekvämt och behagligt att bada i!

Ljuslila gravidbaddräkt med broderier & kort ärm

Fin baddräkt gravid

Lila romantisk graviditets-baddräkt HÄR

Om du vill ha en riktigt söt baddräkt är denna perfekt för dig! Inte nog med att den ljuslila färgen är oerhört söt och stilren – baddräktens modell och detaljer gör den till en otroligt vacker baddräkt. Baddräkten har små korta ärmar med volanger, samt en urringning med en keyhole-detalj som nästan formar överdelen av baddräkten till en rosett. Baddräktens nedre del har gott om plats för magen, och i ryggen och över rumpan är den skuren på ett bekvämt vis.

Är det säkert att simma i pool under graviditeten?

Ja, att simma i pool anses vara säker under graviditeten och har hjälpt mig att minska mina smärtor av foglossning. Om du har en hälsosam graviditet bör du sträva efter att träna regelbundet. För mig hade detta varit omöjligt om det inte var för vattengympa och simning. Känner du dig osäker kan du kolla med din läkare, sjukgymnast eller barnmorska innan du börjar för att få rådgivning i ditt specifika fall.

Varför simma när du är gravid?

Simning hjälper till att hålla dig i form, vilket gör det lättare att anpassa sig till graviditeten. Det kan också hjälpa dig att må bättre i din växande kropp som många upplever som otymplig.

Att simma i pool är en särskilt bra träningsform under graviditeten, eftersom vattnet hjälper till att stödja din extravikt. Detta kan vara en stor lättnad, särskilt i tredje trimestern (som jag är nu). Och till skillnad från vissa andra former av aerob träning, hjälper simning dig att hålla dig sval.

Simning hjälper också till att:

  • Förbättra blodcirkulationen
  • Öka hjärt- och lungfunktionen
  • Öka muskelstyrka
  • Bygga uthållighet
  • Minska svullnad och vätskeretention
  • Bränna kalorier, vilket hjälper till att hantera viktökning
  • Främja god sömn
  • Avvärja trötthet
  • Lindra ont och smärta

Är det säkert att simma i pool under graviditeten?

Simning i en klorerad pool är inte skadlig för dig eller din baby. Det är vanligtvis säkert för dig att simma hela graviditeten, fram till din bebis födelse.

Poolvattnet ska inte vara varmare än 32 grader C. Men oroa dig inte, eftersom de flesta offentliga poolerna är svalare än detta, såvida de inte har värmts för en viss typ av träning. Du kan fråga om temperaturen i poolen om du är utomlands.

Om du känner dig sjuk eller upplever några ovanliga symtom som smärta eller blödning, avbryt genast och tala med din läkare eller barnmorska.

För vem passar simning under graviditeten?

Även om du aldrig har utövat simning som träningsform tidigare är det säkert att börja under graviditeten. Även om du skulle vara en erfaren simmare, bör du börja långsamt och gradvis arbeta upp till sessioner på upp till 30 minuter.

Se till att du värmer upp och stretchar efteråt samt att du inte överanstränger dig. En förhållningsregel är att du alltid bör komma upp ur poolen och känna att du kan göra mer. Jag var svimfärdig efter ett pass vattengympa och det var ingen trevlig upplevelse. Jag tog helt enkelt i för hårt.

Simteknik och simtag

Välj en simtag som du tycker om och som känns bekväm. Växlande mellan simning på framsidan och flytande på ryggen, medan du försiktigt sparkar dina ben, ger dig ett bra allround-träning. Var bara försiktig så att du inte böjer ryggen.

Välj ett annat simtag än bröstsim om du har problem med smärta på framsidan av bäckenet, eftersom det kan göra smärtan värre.

Be din läkare eller barnmorska att hänvisa dig till en sjukgymnast, de har bäst koll på hur du bäst simmar under graviditeten.

Lycka till!

You may also like

Leave a Comment