fbpx

Badskor barn 🏖️: vi har testat Swimpy badskor bäst i test (2022)

by Sofia
Badskor barn bäst i test

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Det är sommar: den härliga tiden på året då dina barn (förhoppningsvis) inget hellre vill än att vara ut hela dagen, varje dag. Alla har vi nog fina minnen av sommaren, dofterna och de sena kvällarna. Det är dock två saker som alltid tycks vara en strid mellan föräldrar och barn på sommaren, och det är solkräm och skor. Många barn älskar att vara barfota på sommaren, och de flesta av oss håller nog med om att det är en härlig känsla!

Men ibland är det inte nödvändigtvis det klokaste valet att gå barfota, särskilt om barnet är på en plats med vassa stenar eller kokhet sand. Nära där vi bor har vi en strand som är full av vassa stenar och rotrester. Då är det skönt att ha ett par badskor till barnen.

Detta inlägg är skrivet i samarbete med babyland.se som säljer de Swimpy badskor för barn som vi har fått testa.

Bästa badskorna för barn

Om ditt barn har känslig hud och du vill hålla så mycket smuts eller sand borta från fötterna, är badskor ett bra alternativ.

Bästa badskorna för barn
Alia i rosa Swimpy badskor för barn (HÄR), UV-tröja från Lindberg (HÄR) samt UV-keps även den från Lindberg (HÄR)

Dessa skor är vanligtvis designade för bad och därmed inte andra aktiviteter som vandring och lek. De är ett bra alternativ om du tillbringar en dag på stranden eller på en båt, när ditt barn inte behöver förflytta sig längre sträckor. Dessa skor går alltså bra att gå i från parkeringen till stranden o dyl. men inte mycket mer än så.

Observera att badskor lätt blir hala på våta kaklade ytor, så de är inte idealiska för användning vid pool. Där behövs de dock sällan eftersom det sällan finns vassa ytor.

Storlekstabell badskor barn

Stl 20-21: 13,0 cm
Stl 22-23: 13,7 cm
Stl 24-25: 14,9 cm
Stl 26-27: 16,2 cm
Stl 28-29: 17,6 cm 

Swimpy badskor barn test

Swimpy badsko för barn är en klassisk neoprensko, perfekt för att skydda fötterna från solen och väder och vind samtidigt som den förblir lätt och andas. Eftersom det är en heltäckande bootie, håller den sand och stenar borta från fötterna.

Barn badskor Swimpy
Swimpy är de badskor bäst i test som vi provat. Vi är väldigt nöjda med dem. Förutom rosa finns de i svart och blått, samt en bebisvariant i rött (Babblarna). Alla finns att köpa HÄR

Skorna är bekväma och lätta att ta på och av, dessa är ett bra alternativ inomhus/utomhus. Swimpy badskor ger mer UV-skydd än en sandal och håller även borta irriterande smuts, vassa stenar och träbitar som kan irritera känsliga små tår.

Läs även: Bästa UV-kläderna för barn

Swimpy badskor har något mer grepp än en flip flop men är inte designad för längre promenader. De har tillräckligt med grepp för lekplatsen, stranden eller vid poolen, men är inte det bästa valet för större äventyr och vandringar.

Fördelar med Swimpy badskor barn
Swimpy badskor är rejäla och lätta att ta på. Dessutom skyddar de bra mot vassa stenar och pinnar. Köp dem HÄR

Fördelar med Swimpy badskor barn

  • Lätt för små barn att ta på och av självständigt
  • Finns i flera fina färger
  • Breda framtid för ett bra grepp
  • Håller stenar, sand, pinnar och smuts ute
  • Prisvärda

Nackdelar med Swimpy badskor barn

  • Lite klumpiga för äldre barn att simma i

Andra alternativ badskor barn

Om du letar efter mer täckning än en vanlig sandal kan ge, så finns det massor av bra alternativ där ute som fortfarande fungerar riktigt bra både i och utanför vattnet.

Konges slöjd badskor barn

Konges slöjd har gjort några riktigt fina badskor för barn. Dessa ser ut som vanliga skor men är gjorda för att använda i vatten. Till skillnad från Swimpys modell som har kardborre-stängning, så dras dessa på som ett par strumpor.

Badskorna har solskydd upp till 50+

Konges slöjd badskor barn
Samtliga badskor från bilden kommer från Konges slöjd och finns att köpa HÄR

En praktisk detalj är att innersulan kan tas bort så att skorna kan torka snabbare. Om vi ska nämna någon nackdel med dessa badskor är det möjligen att de är lite tunna.

Barn badskor Reima & Molo

Några mörkare varianter hittar du hos Reima och Molo. Både Reima och Molo är bra märken som har hög kvalitet. Dessa badskor går även bra att tvätta i maskin och kan även användas som tofflor inomhus.

Barn badskor Reima & Molo
Svarta badskor Reima HÄR / Palmmönstrade badskor Reima HÄR / Svarta badskor Molo HÄR

Ovandelen av badskorna är tillverkad snabbtorkande neopren-material som skyddar mot solen. Yttersulan är tillverkad i gummi. Gummisulan skyddar ditt barns små fötter mot vassa saker som kan gömma sig i sanden, vassa stenar, pinnar och glasbitar.

OBS! Tänk dock på att svarta skor lätt blir varma i solen.

You may also like

Leave a Comment