fbpx

Barnrum inspiration pojke – 15 fina bebis pojkrum

by Rodrigo

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

I detta inlägg kommer du kunna hitta mängder av olika tips och idéer till hur man kan inreda ett barnrum. I detta inlägg fokuserar jag på barnrum till en pojke, men om du vill ha tips mer riktade mot en flicka så kan du läsa om det här.

Inreda ett rum för bebis

Att boa och att vilja fixa ett fint rum till bebis ligger faktiskt i vår natur. Precis som att fåglar vill dekorera sina bon med mjuka material och stadiga pinnar så vill vi kunna erbjuda en säker och bekväm plats för våra barn att vara på.

Boandet är kanske den mest roliga formen av oro inför bebis ankomst. Man får tänka på inredning, bestämma utseendet på bebis rum och köpa nya möbler samt dekorationer. Dock kan det lätt kännas överväldigande att inreda något helt nytt – särskilt om det handlar om det första barnet.

Viktiga saker att tänka på när man inreder barnrum

När man ska inreda barnrum kan det vara skönt att ha några fasta hållpunkter att gå efter, så som dessa:

1. Se till att miljön i rummet är bra

Innan man börjar måla, tapetsera och köpa nya möbler är det bäst att se till att miljön i rummet är bra. Det är lättare att åtgärda det innan allt annat kommer på plats.

Hur är det med ventilation? Drar det kallt från fönstret? Funkar termostaten till elementet? Kontrollera även att det finns belysningsmöjligheter där ni vill ha det och att rummet inte är för högljutt eller lyhört. En brandvarnare är viktig att komma ihåg.

2. Ytskikt i bra färger och material

Golv, väggbeklädnad och andra fasta detaljer i ett rum spelar stor roll på rummets helhetsintryck. Om ni vill ändra något vad det gäller ytskikten så finns det några saker att tänka på.

Välj era ytskikt med lite framtidsanda. Om barnet kommer ha samma rum länge så kanske hen inte vill ha typiska baby-tapeter när hen blir äldre. Om ni är osäkra på vilket rum som ska användas till vad så kanske man inte heller behöver tapetsera om och lägga golv i allt för nischade färger. Välj gärna enkla enfärgade ytskikt och satsa på att få in personligheten i inredningen istället. Självklart kan man välja andra mer spännande färger om man har lust och möjlighet till att renovera igen senare.

3. Vad ska rummet användas till?

Den första tiden brukar barnet inte spendera särskilt mycket tid i rummet då hen ofta är med föräldrarna istället. Fundera då på vad ni kommer göra i barnrummet och alltså vad som behöver finnas där.

Kommer ni ha skötbordet här eller i badrummet? Vill ni ha möjlighet att förvara barnkläder och andra textilier här? Kanske kan det vara skönt att ha en bekväm stol att sitta i vid matning och nattning?

4. Tema och stil

Alla fina rum måste inte ha ett uttänkt tema men alla rum med uttänkt tema blir fina. Det kan vara värt att lägga lite extra tid och energi på att fundera kring hur man vill att rummet ska kännas och se ut innan man börjar med renoveringen och inredningen.

Vilka färger gillar ni? Vill ni ha det mysigt och ombonat eller minimalistiskt och enkelt? Hur barnsligt ska rummet bli? Allt detta är saker som sedan kommer spela roll när det ska köpas möbler och dekorationer. Mitt störta tips är att leta runt efter inspirationsbilder och att sedan samla dem i datorn eller på telefonen för att sedan kunna kika på vad bilderna har för gemensamma nämnare. Utifrån det kan man sedan skapa sitt eget babyrum!

5. Var kreativ!

Allt till barnrummet måste inte köpas på stora möbelvaruhus och matcha i minsta detalj. Inredningen blir både personligare och roligare om du använder din kreativitet.

Kanske känner du någon som är duktig på att måla som kan få göra posters till rummet? På så sätt slipper ni köpa posters som trycks i tusental och får något personligt. Har ni något kul arvegods hemma som kan fungera som dekoration? Kanske finns någon gammal barnstol kvar efter mormor eller så har ni en lampa som ärvts i generationer. Ett bra tips är också att leta efter saker på loppis och i second-hand affärer. På så sätt kan man även spara pengar!

Vill ni ha fler tips på saker som är viktiga att tänka på när man inreder barnrum så kan du läsa inlägget jag skrivit om att inreda flickrum – där finns fler tips! Läs inlägget här.

Inspiration inredning rum pojke

Okej – så denna viktiga inspiration som underlättar inredningen, vart hittar man den? Jo du kan hitta den på Instagram, Pinterest, i Facebookgrupper eller som här, på en hemsida/ blogg!

Här nedan har jag samlat ett gäng härliga inspirationsbilder som du kan använda som utgångspunkt för det pojkrum du ska inreda. Jag har försökt att ta med många olika stilar och inredningssätt för att du ska kunna hitta något som passar just din smak!

Barnrum djurtema

barnrum djurtema vilda djur pojke
Djurtema är populärt att ha i barnrum. Vill ni satsa på savann-djur eller svenska rovdjur? (Bild: Have need want)

Litet barnrum

hur man inreder ett litet bebisrum
Man måste inte ha ett jättestort rum till bebis, bara spjälsängen får plats så löser sig resten! (Bild: Jacquelyn Clark)

Babyrum pojke blått och vitt

barnrum pojke i vitt och blått spjälsäng och fotölj
Blått är en typisk pojk-färg som många väljer att inreda pojkrum med. Matcha med vitt för en drömmig stil! (Bild: Style Me Pretty)

Förvaring barnrum inspiration

förvaringsidéer barnrum pojke
I barnrummet är det viktigt att ha någon stans att förvara kläder, textilier och blöjor på. Gör inredningen lite fin genom att använda korgar! (Bild: Flip the Script Studios)

Barnrum snedtak

hur man inreder ett barnrum med snedtak
Om rummet som är tänkt till bebis har snedtak så kan inredningen kännas lite klurigare. Här är ett alternativ med förvaring och sängen inskjuten under taket! (Bild: Michelle Thill)

Barnrum pojke luftballonger

barnrum dekorationer luftballonger pojke
Luftballonger är en fin inredningsdetalj som är lätt att hitta på barninredning. (Bild: Enchanted Interiors)

Sänghimmel barnrum pojke

barnrum bebis pojke blått med sänghimmel
En mysig sänghimmel är både fin och ger barnet en känsla av skydd. (Bild: Baby Ideaz)

Bohemiskt barnrum

bohemiskt neutralt barnrum
Den bohemska stilen med naturmaterial och växter är mysig i barnrum! (Bild: @katyroseprichard)

Babyrum grönt med väggpanel

barnrum med väggpaneler grönt
Vill man inreda barnrummet i lite mer lantlig stil så är målade väggpaneler en fin detalj! (Bild: Brewster Home Fashions)

Babyrum tvillingar

barnrum för tvillingar bebis grått
Om det blev två bebisar så kan man såklart inreda ett fint delat rum med enkla medel. (Bild: Macarena Gea)

Babyrum pojke gult

gult barnrum med tapeter
Gult är en härlig färg som man lätt blir glad av! (Bild: Cutting Edge Stencils)

Babyrum mörka väggar och träfärgad spjälsäng

mörkt barnrum djurtema
Babyrum måste inte bara inredas i ljusa färger, mörka väggar och detaljer kan ge ett mysigare intryck. (Bild: Kalimera Days)

Barnrum bilar

barnrum med biltema tavlor
Det är kul att ha barnrum med tema! Varför inte tema gamla bilar? (Bild: Leslee Mitchell)

Barnrum för baby med gunga

gunga i barnrum inspiration
Idag finns det många roliga inomhusgungor som passar bra i babyrum. (Bild: @mshoneysclasshive)

Babyrum med namnskylt

namnskylt till barn i barnrum
En fin personlig namnskylt kan bli en bra inredningsdetalj i barnets rum! (Bild: Hickory Home Co)

Köptips barnrum pojke – djurtema

djurtema barnrum dekorationer

Spjälsäng HÄR / Förvaringsficka elefant HÄR / Bokstavs-poster HÄR / Nattlampa tiger HÄR / Lejonkudde HÄR / Sänghimmel HÄR / Filt HÄR

Köptips barnrum pojke – blått är flott!

barnrum pojke inredning köpa

Spjälsäng HÄR / Filt HÄR / Nattlampa björn HÄR / Myspöl HÄR / Poster alfabet HÄR / Hylla HÄR

You may also like

Leave a Comment