fbpx

Barnrumsinspo tjej – 15 fina flickrum för din bebis

by Sofia
barnrum inspo tjej bebisrum flicka inspiration barnkammare

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Här har jag samlat fina bilder med barnrum inspiration för tjej. Du hittar fina bebisrum för flicka och inredningsdetaljer för barnkammaren. Jag ger även viktiga tips på vad du ska tänka på när du ska inreda barnrummet.

Att boa och skapa rum för bebisen

Oavsett hur mycket förberedelser vi gör när vi väntar barn, vill vi alltid göra mer. Det är en biologisk faktor som skapas av ökade hormoner och överlevnadsinstinkt. Att vänta barn är för de flesta blivande mödrar en berg och dalbana av spänning, oro och massor av andra obeskrivliga känslor – både positiva och negativa.

En av sakerna som troligtvis står högt upp på din lista att fixa är barnkammaren. Att “boa” är en viktig process av graviditeten och det är inte bara vi människor som gör det.

Att tänka på när du ska inreda barnrum

När du letar barnrumsinspiration finns det ganska många val som måste göras. Ska du välja en mosekorg eller en spjälsäng? I vilket hörn ska den stå? Vilken belysning är behagligast för bebisen? Ska du ha en amningsfotölj? Vilket skötbord är bäst?

Ta ett andetag och lyssna på mig: det kommer att ordna sig! Det värsta du kan göra är att stressa upp dig.

Du är inte den enda som har bestyr inför att bebisen ska komma. För att hjälpa dig och andra blivande mödrar har jag sammanställt en lista av några punkter du bör tänka på inför att du ska inreda barnrummet.

1. Tänk på de funktionerna rummet ska ha

Att inreda ett barnrum kräver en del överväganden inte bara för barnet utan också för dig själv. Bebisar är känsliga, men du måste också tänka på din egen hälsa och komfort. Därför är det oerhört viktigt att din barnrum inredning är praktisk.

Några viktiga funktioner är rätt ljus, temperatur och ventilation.

Ofta ska en barnkammare har flera olika funktioner: lek och gos, amning, hygien och blöjbyte osv. Därför är det viktigt att alla dessa aspekter får utrymme i inredningen.

2. Välj rätt färgpalett flickrum

Exempel på en färgpalett för tjej barnrum. Ta en bild på ett barnrum du gillar och gör en mood board eller en färg-inspirationsboard.

När du funderar över vilken färgskala du ska välja till ditt barnrum är det några saker att tänka på. Det är fint med ett rosa flickrum, men för mycket rosa kan bli tröttsamt i längden. Se till att barnrummet passar med stilen i övriga hemmet.

Det är bäst att välja färger som är lugna, behagliga och ljusa. Se också till att välja inredning och dekor som senare kan anpassas allt efter barnet växer och får andra behov.

Jag rekommenderar verkligen canva.com för att göra fina mood boards och färgpaletter.

3. Tänk på säkerheten

När du köper en spjälsäng, mosekorg eller barnsäng, se till att den uppfyller alla säkerhetsstandarder. Med en spjälsäng är det en fördel om du kan höja och sänka sängbotten, för att anpassa när barnet växer.

Se också till att barnsängen är placerad bort från fönstren och eventuell drag och inte för nära elementet.

Du kanske även gillar: Bästa bärselen – Babybjörn vs. Ergobaby

4. Skapa olika stationer

Skapa olika “rum i rummet” för olika ändamål. Ena delen är för att barnet ska sova, en annan del för att sitta och amma, en tredje del för att leka och gosa och en fjärde del för att byta blöjor/klä på barnet.

5. Skapa en mysig atmosfär

Som vi redan har sagt tidigare är det viktigt att ha rätt ventilation, temperatur och belysning.

Betydelsen av belysning kan inte uttryckas tillräckligt starkt och det beror på att för mycket ljus under natten kan störa ditt barns sömn och för lite ljus under de tillfällen då bebisen är vaken kan göra henne obekväm.

Se också till att du är uppmärksam på fönstren och skaffar bra gardiner eller persienner. Håll rummet väl ventilerat och temperaturen perfekt för ditt barn att sova i.

Lästips: Finaste nattlampan – Miffy och andra Mr. Maria designlampor

6. Tänk på balansen i rummet

Det är väldigt viktigt att skapa en balans mellan hur din tjej barnkammare ser ut och den funktionella aspekten av att ha en bebis.

Ditt barnrum måste vara väldigt praktiskt och lätt att använda och det är särskilt viktigt att utforma det så att det tillgodoser både ditt och bebisens behov.

Gå inte bananas med inredning, det gör rummet rörigt och svårt att hålla rent. Håll det enkelt och ljust, så ska du se att lilla bebisen kommer att trivas alldeles utmärkt!

7. Enkelhet är nyckeln

Även om det är mycket viktigt att köpa barnmöbler som har hög funktionalitet, är det också viktigt att du inte överspenderar. Det är bättre att använda pengarna till sånt som kommer att kosta mycket längre fram, och på så sätt kanske få en längre barnledighet.

Du behöver inte spendera för mycket på möbler och dekorationer. Att hålla det enkelt räcker långt.

Läs även: Matchande kläder för mamma och dotter

8. Låt kreativiteten flöda

Det finns stora chanser att du fastnar i en rosa fluffig dröm när det gäller att inreda flickrummet. Men när du går “all in” med detta kan det kännas lite för mycket och inte alls så snyggt.

På samma sätt kanske du funderar på mönster och tapeter som är trendiga, men är du verkligen beredd att göra om allt om ett par år?

Med det sagt är det viktigt att låta kreativiteten flöda, det är en viktig särskilt under graviditeten. Det är ett sätt att skapa en relation till din ofödda flicka.

9. Börja med de viktigaste detaljerna

Slutligen, innan du börjar dekorera barnrummet, är det viktigt att du fokuserar på det väsentliga först, till exempel möblerna. Detta ger dig en bas att matcha tapeter, tyger och inredning med.

Detta var några tips som du kan tänka på när du dekorerar en barnkammare för din bebis tjej. Det finns naturligtvis mycket fler saker att tänka på, till exempel din budget och livsstil. Men kom ihåg att DU är den bästa beslutsfattaren (och eventuellt din partner) när det gäller att hitta det bästa för barnkammaren.

Lästips: Bli av med skorv – så behandlar du skorv hos bebisar och barn

Barnrumsinspiration bebis tjej

Vi hoppas att du tyckte att tipsen ovan var användbara. Låt oss nu ta nästa steg in till något mycket roligare än förberedelser, nämligen barnrumsinspiration! Nedan har du 15 fina barnrum att inspireras av! Glöm inte att “pinna” dem på pintrerest!

1. Naturinspirerat barnrum flicka

När man letar efter inspiration till barnrum idag så är det ofta man ser barnrum inspirerade av djur och natur på många olika sätt! Detta tycker vi är kul då det är lätt att på så sätt skapa ett lekfullt och färgglatt barnrum.

Inspiration barnrum väggar & tapeter

Fotokälla: Okänd/Instagram

Safariinspirerat barnrum flicka

Bildkälla: Tenesha Giles

Skapa rummet själv:

djur och naturinspirerat babyrum safari skog djur
1. Giraff gosedjur HÄR / 2. Grön filt HÄR / 3. Spjälsäng HÄR / 4. Poster HÄR / 5. Tvättbar matta monstera HÄR / 6. Förvaringskorg HÄR

2. Barnrum tjej med sänghimmel

Något som många drömt om som barn att ha i sitt sovrum är en fin sänghimmel! Med en sänghimmel kan man lätt skapa ett mjukt och avlappnat intryck i barnrummet. Dessutom är inte sänghimlar särskilt dyra – så med en sänghimmel kan man också göra om ett redan existerande rum med få kronor.

Fint barnrum tjej med sänghimmel

@mreiness

Rosa sänghimmel och klädstång till barn

Foto: teresia.vimedbarn.se

Romantiskt barnrum för bebis tjej

Foto: Okänd/Pinterest

Skapa rummet själv:

babyrum barnrum med sänghimmel
1. Ljusrosa sänghimmel HÄR / 2. Ljusslinga HÄR / 3. Molnhylla HÄR / 4. Rosa sänghimmel HÄR / 5. Väggdekor luftballonger HÄR / 6. Miffy kanin nattlampa HÄR / 7. Spjälsäng HÄR

3. Babyrum flicka med mycket förvaring

Om man bor litet så vet man vikten av att ha mycket bra förvaring. Kanske kommer även barnrummet användas för förvaring av andra saker än barnets – och det är helt okej! Tänk på att skapa ett babyrum med förvaring för både små och stora saker.

Barnrumsinspo förvaring

Foto: @mk_maison

Barnruminspo flicka bebis

Foto: janellemarina.com

Skapa rummet själv:

smart och snygg förvaring till barnrum hyllor skåp skötbord
1. Spjälsäng med lådor HÄR / 2. Skötbord HÄR / 3. Förvaringstavla HÄR / 4. Skåp med luckor HÄR / 5. Filt HÄR / 6. Förvaringskorgar HÄR / 7. Bokhylla för barnrum HÄR

4. Retro/ vintage barnrum

Den klassiska retrostilen och olika vintage samt antika inredningsdetaljer blir mer och mer populära även i dagens inredningsmode. Kanske är det här ett resultat av att allt fler vill köpa möbler och inredning second hand. Ofta är det dessutom äldre möbler som överlever längre.

Kanske har ni en gammal ärvd vagga eller ett fint skåp som ni hittat på en loppis? Utgå då ifrån denna möbel och skapa ett fint babyrum. Med lite färg och andra inredningsdetaljer är det lätt att skapa något som känns både retro och modernt!

Shabby chic barnrum flicka med antika möbler

@kikkekids

Vintage bebisrum inspiration tjej

@miiakanerva

Skapa rummet själv:

retro vintage boho barnrum babyrum retro hylla spjälsäng
1. Poster med fjärilar HÄR / 2. Väggdekor regnbåge HÄR / 3. Spetsfilt HÄR / 4. Spjälsäng HÄR / 5. Retro hylla HÄR / 6. Mässinglampa HÄR / 7. Förvaringskorg HÄR

5. Modernt barnrum tjej

Den raka motsatsen till ett retro barnrum är ett modernt barnrum! Här vill man gärna använda mycket färg och stora kontraster. Vitt, svart och kanske rosa är vanliga färgsättningar. Till denna typ av barnrum är det betydligt enklare att hitta möbler och inredningsdetaljer då det är detta som är modernt just nu.

Svart och rosa barnrum flicka

Foto: thelovelydrawer.com

Inspiration barnrum väggar och inredning

Fotokälla: pinterest

Skapa rummet själv:

modernt stilrent barnrum svart vitt
1. Vägghyllor HÄR / 2. Bokstavslampa HÄR / 3. Spjälsäng HÄR / 4. Barnstol HÄR / 5. Modern bilmatta HÄR

6. Flickrum grått rosa

Det kan kännas lite trist att inreda ett barnrum i rosa bara för att det är en flicka som ska bo där då det är så väldigt könsstereotypiskt. Men samtidigt är rosa en så himla fin och romantisk färg, så vill man köra på ett babyrum helt i rosa så ska man göra det! Färger som är fina att bryta av med är vitt, svart och grått.

Rosa sängkläder till barnsäng

Foto: emilysliv.se

Rosa och grå barnkammare

Fotokälla: pinterest

Fin tapet till barnrum flicka

Fotokälla: pinterest

Barnrum nyfödd tjej inspiration

@kidswoodlove

Skapa rummet själv:

rosa babyrum för barn sänghimmel lampa
1. Lampa rosa ballong HÄR / 2. Bäddset rosa HÄR / 3. Förvaringslådor HÄR / 4. Sänghimmel i rosa HÄR / 5. Matta HÄR / 6. Spjälsäng HÄR

7. Babyrum för tvillingar flickor

Självklart går det även att skapa ett fint babyrum för två små flickor! Se bara på exemplet nedan med fina sänghimlar och mysiga detaljer.

Lyxigt barnrum för tvillingar tjejer

@lillyogella

Skaffa rummet själv:

babyrum för tvillingar rosa
1. Sänghimmel HÄR / 2. Poster HÄR / 3. Spjälsäng HÄR / 4. Pall HÄR / 5. Kudde HÄR

Läs även: Matchande kläder för mamma och dotter

You may also like

Leave a Comment