fbpx

Bästa gravidappen 2023: dessa gravidappar måste du bara ha!

by Sofia

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Det är kul att hålla koll på graviditeten på fler sätt än bara genom den info man får från barnmorskan. Ett populärt sätt att följa bebis i magen på är genom olika gravidappar. I dagens inlägg tänkte jag visa några av de som finns att ladda hem idag!

Varför ha en gravidapp?

Det finns flera anledningar till varför det är bra att följa sin graviditet via en app. Här är några av dem:

  • Information om bebis utveckling. Med hjälp av data från träffarna med barnmorskan samt vetenskaplig data kring fostrets utveckling kan du lätt hålla koll på hur den lilla har det där inne. Allt ifrån spännande biologisk information till jämförande information så som vilken frukt bebis motsvarar i storlek.
  • Påminnelser om praktiska saker. Du kan även få notiser och påminnelser om när det är dags att göra praktiska saker inför bebisens ankomst. Så som när du bör söka föräldrapenning samt föräldraledighet från jobbet.
  • Lättöverskådlig information. Istället för att bara titta på massa siffror och termer från sjukvården kan du på ett lätt och roligt sätt följa bebisens utveckling. Det blir lättare att förstå och många gånger känns allt mer verkligt när man får denna typ av info.
  • Dela utvecklingen med andra. Genom dessa appar är det lätt att dela fostrets utveckling med andra. Om du vill visa dina nära och kära mer information om graviditeten och bebisen så är detta ett lätt sätt att göra det på.

Läs även: Tens gravid: Funkar tens-apparat under graviditet? (foglossning & förlossning)

Bästa gravidapparna 2023

Under mina senaste graviditeter så fanns det många olika gravidappar att välja mellan. Det kändes svårt att veta vilken man skulle välja, och idag är utbudet ännu större! Därför har jag idag satt ihop en guide kring några av de vanligaste gravidapparna som finns att ladda hem idag:

Preglife app

Preglife är Sveriges populäraste gravidapp. Den används av hundratusentals blivande föräldrar och är utvecklad av barnmorskor. Med kalendern har du stenkoll på vilken gravidvecka du befinner dig i samt hur långt det är kvar till din beräknade förlossning.

Preglife app

Du följer barnet och mammans utveckling smidigt och enkelt. Här finns funktioner som checklista, viktkurva och dagbok. Du kan ta bilder på magen och skriva dagbok i appen. En smart funktion är att du kan anpassa den information du får baserat på om detta är din första, andra eller tredje graviditet.

Appen har även videos, artiklar och en podd som handlar om allt kring en graviditet!

Läs mer och ladda ner appen till både Android och iPhone HÄR

Gravidapp frukt – Preggers app

Preggers är en lekfull och söt app som jämför bebisens storlek med olika frukter. Appen är utvecklad av experter inom graviditet, psykologi och träning. Du kan lätt följa din och barnets resa under denna spännande tid, du får även smarta verktyg som underlättar din graviditet.

preggers gravidapp bebis i storlek som frukt

Något som är lite extra kul med denna app är att texterna är utformade ur jag -form när vi lär oss mer hur bebisen växer i magen. “Alla mina organ är nu fullt utvecklade även lungorna” eller “Jag är nu stor som ett hallon”.

Det finns en kunskapsbank med information där du kan söka och få svar på dina frågor och få ny information genom podd, filmer och artiklar. Här finns även recept och träningspass som är utformade efter din aktivitetsnivå och dina förutsättningar.

Läs mer och ladda ner appen till både Android och iPhone HÄR

Preggo app

Äntligen en gravidapp skapad av en kvinna! Sveriges nya moderna gravidapp och den enda du behöver skriver de själva.

preggo app iphone

Här får du även tillgång till moderna artiklar om vad som händer med barnet och kvinnan vecka för vecka. Du får även inspiration på matlistor, namnförslag till bebisen samt hur man håller koll på sin gravidhälsa. Genom att föra in din vikt och värden du får från barnmorskan kan appen visa barnets utveckling.

Lär dig författa ett förlossningsbrev samt att du har möjlighet att skapa en dagbok med bilder och text över din graviditet i ditt alldeles egna preggoalbum. Här finns även smarta hjälpmedel som hjälper dig visa vad får och inte får äta, så du slipper googla inför varje lunch på stan.

Läs mer och ladda ner appen till iPhone HÄR

Liberoklubben

Liberos egna gravidapp innehåller enligt dem själva allt du behöver! Med verktyg så som en graviditetskalender som räknar ut och berättar om vad som sker i bebisens utveckling vecka för vecka samt möjlighet att följa hur du mår och vad som händer i din kropp.

liberoklubbens app för gravida

Här finns det även ett föräldraforum där du kan diskutera graviditet och föräldraskap med andra. Appen har även en smart funktion är att du kan bjuda in din parter och skapa en gemensam tidslinje i appen. Här får du som sagt kalender, tips och fakta från Liberos experter, möjlighet att bjuda in partner, forumet Föräldrasnack.

Inför föräldraskapet kan du även scanna och spara blöjkoder snabbt och smidigt. Dessa ger poäng som sedan kan bytas in mot fina erbjudanden så som barnkläder och leksaker.

Läs mer och ladda ner appen till både Android och iPhone HÄR

One million babies

En gratis svenskutvecklad app av forskare, barnmorskor och läkare från Karolinska institutet, baserad på information från över en miljon graviditeter.

gravidapp med många funktioner

Du kan registrera dina egna värden du får från barnmorskan och föra statistik över just din graviditet.

Några av appens funktioner: Kalender över barnets utveckling samt en funktion som räknar ut hur troligt det är att föda i en viss vecka. Här får du även säker information om mat, träning, frågor och svar och möjlighet att föra dagboksanteckningar.

Läs mer och ladda ner appen till både Android och iPhone HÄR

Gravid app tvillingar

Att hitta en bra app för tvillinggraviditet är inte lätt, men bäst möjlighet är det att hitta någon engelskspråkig. De flesta appar som dyker upp när man söker på appar för tvillinggraviditeter är dåligt utvecklade och har inte lika snygga gränssnitt som många av de vanliga apparna.

Web MD har en graviditetsapp som är utvecklad för iPhone som stödjer tvillinggraviditet! Tyvärr verkar den endast vara tillgänglig i andra länder än Sverige.

App för blivande pappa: Pappapp

pappapp gravidapp för partner

Pappapp är en applikation för blivande pappor som erbjuder verktyg för att bäst kunna stödja sin gravida partner. Med Pappapp kan du aktivt delta i varje steg av resan och få stöd för att förbereda dig själv inför den kommande förändringen i ditt liv, både praktiskt och emotionellt.

Appen är utrustad med smarta funktioner som är utformade för att underlätta övergången till en ny fas i livet. Några exempel på dessa funktioner inkluderar en checklista, värktimer och ordlista. Dessa verktyg gör det enklare för blivande pappor att hålla koll på allt som behövs inför den stora dagen och förstå terminologin relaterad till graviditeten.

Läs mer och ladda ner appen till både Android och iPhone HÄR

Gravidapp för partner

Appen preglife har en smart partner funktion där du som partner kan logga in och följa graviditeten och barnets utveckling. Du kan vecka för vecka se vad som händer med bebisens utveckling och hur du kan underlätta för mamman på bästa sätt.

Gravidapp för partner

Preglife är en bra och informativ app där du som partner får hjälp och stöd i hur du kan hjälpa, eller stötta mamman på bästa sätt under veckorna. Inte bara som att ge massage, tappa upp bad eller skapa spellistor på Spotify utan även mer konkreta saker som att provköra sträckan till BB eller att förbereda med sopsäckar i bilen inför förlossningen. Här finns även smarta påminnelser om att ansöka föräldraledigt från jobbet, när ni ska beställa vagn eller andra praktiska saker.

Läs mer och ladda ner appen till både Android och iPhone HÄR

Läs även: Vad händer med kroppen efter en förlossning? Så påverkas kroppen av en graviditet

Bästa värktimer app

När det är dags för bebis att komma så är det smidigt att vara förberedd med en app som kan ta tiden mellan värkarna. På så sätt vet ni när det är dags att åka in till förlossningen.

Babydags – en värktimer

babydags värktimer för att hålla koll på värkar

En app för att klocka värkarna. På ett pedagogiskt sätt visas din värkkurva baserad på dina tidigare värkar för att uppskatta längden på värken och för att förstå när du får nästa. Du kan ta bilder, få statistik och skapa ett fantastiskt minne över din förlossning. Gratis men med möjlighet till köp inne i appen.

Läs mer och ladda ner appen till iPhone HÄR

Värktimer – Gravid app

Den app som är allra populärast internationellt sett för att kontrollera sina värkar är appen “värktimer” från utvecklaren Neiman. Denna finns på många olika språk (inklusive en halvdan översättning till svenska), men den är så enkel att använda att du knappt behöver förstå texten. Appen hjälper dig veta vilket stadie av förlossningen du är i.

Värktimer finns till både iPhone HÄR och Android HÄR

You may also like

Leave a Comment