fbpx

Britax Adventure recension: framåtvänd bilbarnstol test (2023)

by Sofia
Britax adventure recension

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

I denna recension av Britax Adventure framåtvänd bilbarnstol betonar vi vikten av säkerhet och praktiska funktioner som enkel installation och rengöring. Läs vidare för vår grundliga genomgång av produkten.

Vår Britax Adventure bilbarnstol är köpt på Babyland. Du kan köpa stolen HÄR

När kan man börja använda framåtvänd bilbarnstol?

Transportstyrelsen rekommenderar att barn ska sitta bakåtvända tills de är ungefär fyra år gamla. Men en del beror på hur pass stort barnet är.

Framåtvänd bilbarnstol 3 år
Alia 3,5 år i framåtvänd bilbarnstol och Mila 1,5 år i bakåtvänd bilbarnstol (kolla in hur sur hon är haha). Alia är lång för sin ålder. Köp stolen HÄR

Stolen är anpassad för barn mellan 4-12 år men om ditt barn är över 3 år gammalt, väger inom spannet för stolens rekommendation och har en tillräcklig längd kan du använda Britax Adventure. Den är utformad för barn mellan 15–36 kilo.

En fördel med denna bilbarnsstol är att den är lätt att flytta mellan olika bilar. Perfekt till exempel om du åker taxi eller hyr bil. Eller om familjen kanske har mer än en bil. Vi har ingen egen bil och därför är den här stolen otroligt smidig när vi behöver ta en taxi eller hyrbil.

Britax sätter säkerheten främst

Britax har producerat säkerhetsprodukter för bilar i flera årtionden. De kan sina saker, och det märks även på deras stol Adventure.

Stolen har ett högt ryggstöd med sidovingar högst upp. Huvudstödet kan ställas in i 11 steg i höjd, och är lätt att anpassa efter barnets storlek. Det gör att barnet skyddas mot tryck från alla håll.

Framåtvänd bilbarnstol ålder
Britax Adventure är otroligt smidig att sätta på plats och det är lätt att fästa bältet. Utan att överdriva är stolen på plats på några sekunder! KÖP HÄR

Till skillnad från en bilbarnskudde är hela ryggraden säker med den här stolen. Tack vare sin utformning håller sig stolen på plats och ger ett stadigt stöd åt barnet.

Ett litet tips är att sätta i bältet även när barnet inte är i bilen så att stolen hålls på plats.

Britax Adventure är enkel att använda

Det ska vara roligt att åka bil med barnen och du behöver all din energi för dagens aktiviteter. Britax Adventure är enkel att använda, du sätter den bara på sätet och använder bilens eget bälte för att spänna fast barnet.

Finurliga hållare gör att bältet hamnar på rätt plats, så att barnet sitter tryggt. Stolen väger inte så mycket, knappt fyra kilo. Det gör den lätt att hantera och bära med sig till en taxi eller annat fordon.

Britax Adventure framåtvänd bilbarnstol recension
Alia sitter bekvämt och säkert i Britax Adventure. Hon älskar att åka bil och även om vi inte har någon egen bil är det lätt att hyra en bild via bilpoolen M. Då är det smidigt att ha en bilbarnstol som lätt kommer på plats. Vår bakåtvända bilbarnstol kräver runt 10-15 minuter att få fast. KÖP HÄR

Det är även lätt för barnet att själv klättra i och ur Adventure.

Ytterligare en fördel med Britax Adventure är att barnet har en plats att ställa sin flaska eller leksakerna. När du inte använder den förs den bara in under sätet. Praktiskt för små saker eller snacks.

Stolen är också relativt smal, vilket är ett plus när du har flera små barn som behöver en egen bilbarnstol.

Lätt att att hålla bilbarnstolen ren och fräsch

Alla småbarnsföräldrar vet hur snabbt det går för ett barn att spilla. De gör vad de kan men en olycka är ofta framme. Därför är det skönt att kunna ta bort skyddet på bilbarnstolen och köra det i tvättmaskin. Du tvättar det i 30 grader.

Det går även att köpa till ett extra överdrag, så du alltid har ett som är rent till hands.

Billig bilbarnstol utan att tumma på kvalitén

En annan aspekt som är viktig att lyfta fram är det fantastiska priset. Britax Adventure tillhör premiumprodukterna men kostar betydligt mindre.

När det här inlägget är skrivet kostar stolen 695 kr. Se aktuellt pris för denna bilbarnstol HÄR

You may also like

Leave a Comment