fbpx

Fidget Pop – bästa Pop it toys 2022

by Sofia
Fidget Pop it leksak köpa

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Fidget toys, pop it toys eller fidgets – kärt barn har många namn. Dessa leksaker har tagit våra barn och hela internet med storm, men vad är grejen egentligen? I dagens inlägg tänkte jag berätta lite mer om just fidget toys och särskilt de väldigt populära ”fidget pop”.

Det här inlägget är skrivet i samarbete med babyland.se där Alia:s pop it leksak kommer ifrån.

Vad är en Fidget Toy?

Vad är en fidget toy? Hur använder man den? Jo en fidget toy är något man kan leka med för att hålla händerna sysselsatta. Ordet ”fidget” kan översättas till att man är rastlös, att man rör mycket på sig och inte kan sitta still. När man är i sådana situationer där man är rastlös så är det lätt att börja pilla på olika saker.

Att vara rastlös på detta sätt är ofta ett tecken på stress för vuxna – men kan vara helt normalt för barn som har mycket energi. Med en fidget toy så kan barnet (eller den vuxna) få ett utlopp för sin nervositet eller sin extra energi genom att röra saker med händerna. Många upplever att barnen lyssnar bättre och har lättare att fokusera om händerna får jobba samtidigt som ögon och öron får olika intryck.

Den första typen av fidget toy som kom på marknaden var fidget spinners. Dessa små snurror som man håller mellan tumme och pekfinger blev snabbt väldigt populära. Sedan dess har det kommit massor av olika andra fidget toys som är tystare och bättre för den som har ett behov av att ”fidget”.

Vad är fidget pop?

Fidget pops har blivit välfigt populära under den senaste tiden. En fidget pop är en leksak där man trycker på små bubblor i en plastleksak. Rörelsen kan liknas vid att ”poppa” bubbelplast – som många av oss tycker är så härligt!

Rolig Pop it leksak köpa online
Alia inspekterar sin nya pop it leksak. 10 minuter senare satt hon fortfarande och poppade.

Alia:s pop it leksak finns att köpa HÄR

Fidget pop har blivit otroligt stort på sociala medier där det finns mängder av videos där personer trycker på bubblorna på pop it toys. Det brukar delas i samma kanaler som slime-videos som barn också tycker är roliga att kolla på.

Fidget pops finns i massor av olika former och färger – vilket kanske är varför de blivit så populära.

Vad betyder pop it?

Pop it är ett annat vanligt namn på fidget pop. Leksakerna kan kallas pop it i handeln och online.

Pop it kan vara ett mer hållbart alternativ till att pilla på andra saker. Vissa barn kan pilla sönder saker pga. den extra energi de har. Då är en pop it leksak bättre i och med att den är gjord för att just pillas på med händerna – utan att den går sönder eller förstörs.

Vad gör man med en pop it?

Förutom att bara trycka på bubblorna på pop it så kan man spela olika spel och leka lekar.

Fidget pop toy bubbelleksak
Det är många som undrar vad man gör med en pop it toy? Tänk att det är lite som bubbleplast, men att man kan göra det om och om igen.

Köp pop it på bilden HÄR

Det vanligaste man gör med en pop it är att ”bara” trycka på bubblorna tills alla är nedtryckta. Sedan vänder man på den och trycker på bubblorna igen – så kan man hålla på länge.

Pop it kan också användas tillsammans med någon annan. Med vissa former på pop it toys kan man spela ”x bubblor i rad”. En annan vanlig lek är att försöka få sin motståndare att trycka ner den sista bubblan. Reglerna är enkla – du får under spelets gång trycka ner så många bubblor du vill, bara de är i samma rad. Den som sedan blir tvungen att trycka ner den sista bubblan förlorar. Detta är ett spel som kräver lite eftertanke och strategi!

I vilken affär köper man Pop It?

Pop it finns ofta i leksaksbutiker men kan även hittas på stormarknader och andra välsorterade affärer. Vill du vara säker på att få tag i en viss sorts pop it så är det bäst att leta online.

De roligaste formerna och härligaste färgerna finns ofta i webbutiker. Dit brukar också de trendigaste fidgetleksakerna komma först – alltså de leksaker som barnet just nu ser på youtube och tiktok. Det finns en mängd svenska onlineshoppar som har pop its i lager just nu. Här nedan tipsar jag om pop its som finns i svenska pålitliga webbutiker.

Kan man tvätta pop it?

De flesta pop it är gjorda av silikon och går därför utmärkt att tvätta! Du kan tvätta av den med en borste eller svamp och diskmedel, eller helt enkelt lägga in den i diskmaskinen.

Om den pop it ni har är gjord av något annat material så rekommenderas skonsam handtvätt främst.

Pop it fidget toy

pop it fidget toy barn

Rund pop it toy HÄR

Regnbågsfärgade pop it är riktigt populära tack vare de härliga färgerna. Just denna påminner mycket om den min dotter Alia har, bara att den är rund istället för kantig. Lätt att packa ner och ta med sig! Tillverkad i silikon. 12,5 cm i diameter.

Pop it leksak

pop it leksak hjärta

Rund pop it leksak hjärta HÄR

Dessa pop it leksaker kommer i form av hjärtan. De finns i blått, rött, lila och grönt – vilken du får blir en överraskning! Även dessa pop it fidget leksaker är gjorda i silikon och alltså lätta att rengöra efter att barnet har lekt med dem med kladdiga fingrar.

Fidget boll

fidget toy boll

Fidget pop boll HÄR

Fidget pop måste inte vara platta och gjorda i silikon – de kan även komma i andra former. Så som denna boll-pop-it med bollar i olika färger. Bollarna passar i hål med motsvarande färger och utmaningen är att få bollarna till hålen innan man kan ”poppa” iväg alla igen. Ett lite mer avancerat sätt att hålla fingrarna i styr på än en vanlig pop it.

Pop it enhörning

pop it enhörning

Pop it enhörning HÄR

Fidget pop måste inte komma i geometriska former – de kan även komma i form av olika djur. Här kan du köpa en pop it i form av fantasidjuret enhörningen! Enhörning pop it kommer i flera olika färgvariationer med melerade effekter som ser riktigt coola ut. Färgerna är blå, lila, rosa, gult och orange. Gjorda i silikon, ca. 16 cm stora.

Fidget toys set

fidget toys set

Fidget toys paket HÄR

Om du eller ett barn du känner verkligen gillar fidget toys så är detta set perfekt! Setet innehåller mängder av olika fidgets, allt ifrån vanliga pop it till mjuka silikondjur och knappar man kan trycka på. I detta paket får du 25 delar. Kanske kan vissa av grejerna ges bort som presenter till flera olika barn (eller vuxna)?

Stor pop it

stor pop it leksak

Stor Pop it toy HÄR

Desto större desto bättre! Här är en riktigt stor pop it med många bubblor i regnbågens färger. Denna stora pop it har hela 400 bubblor att trycka på vilket håller händerna sysselsatta länge! Kanske kan man tillsammans tävla om vem som kan trycka ner hälften av bubblorna på snabbast tid?

Denna pop it fidget är gjord i silikon och mäter 30×30 cm.

Fidget pop it armband

pop it armband

Pop it armband HÄR

Den som vill kunna ”poppa” vart än man är kommer ha stort nöje av detta fidget pop armband. Armbandet är färgat i flera olika färger och har pop it bubblor som sträcker sig runt hela handleden. När man poppat klart en sida så kan man lätt vända på armbandet och börja om igen.

Armbandet är gjort av silikon och är 23,5 cm långt.

Roliga pop it

rolig pop it fidget toy

Pop it toys i roliga former HÄR

Pop its finns i mångs olika roliga former och färger. Här finns ex. morot, ananas, dinosaurie, hajfena och krabba med pop it bubblor. Extra kul med dessa fidget toys är att de har former tryckta på bubblorna, vilket gör dem ännu mer behagliga att ta på. Gjorda i silikon.

You may also like

Leave a Comment