fbpx

9 fina gravidjackor – rätt gravidjacka för varje säsong!

by Sofia
Gravidjacka vinterjacka gravid mammajacka

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Gravidkläder kan både vara kul och jobbigt. Kul – för att få köpa nya kläder och ha plagg som faktiskt passar bra under tiden som gravid. Jobbigt – nya kläder kan kännas som en onödig utgift, och det kan vara svårt att hitta snygga gravidkläder. Ett av de plagg som kan vara svårast är en jacka som passar när man är gravid.

Problemet med jacka blir störst för de som har slutet av sin graviditet under höst, vinter eller vår. Under sommaren kan man komma undan med en stor regnjacka eller en oknäppt jeansjacka, men när vi vill skydda oss från snö och kyla är det viktigt med en bra jacka.

Min gravidkappa på bilden kommer från H&M och kan köpas HÄR

Gravidjacka – hur hittar man rätt?

Gravidjackor bäst i test
En gravidjacka ska du bara ha en begränsad tid – men det är en av de viktigaste tiderna i livet. Det är därför även viktigt att du är bekväm och varm!

Det kan vara svårt att hitta en jacka som man blir riktigt nöjd med. Självklart har alla mammor olika uppfattningar om vad som är en bra jacka och en dålig jacka. Du måste helt enkelt leta en jacka som passar dina egna krav och ditt eget liv. Här är några saker som kan vara bra att tänka på innan man köper sin gravidjacka:

  1. Väder. Hur brukar vintrarna vara där du bor? Du som bor i Arvidsjaur behöver förmodligen en något varmare och mer skyddande jacka än du som bor i Söderhamn.
  2. Utseende. Hur stor roll spelar jackans utseende? Vill du ha funktion framför estetik, eller vill du hitta någon form av mellanväg?
  3. Passform. Beroende på hur pass långt gången du är så behöver jackan kunna ge rum till olika mängd mage. Dessutom är det viktigt att tänka på hur du vill att jackan ska passa kring resten av kroppen. Vill du ha en markerad midja, breda muddar eller en stor luva?

Snygga gravidjackor

För att hjälpa dig på traven tänkte jag tipsa om ett gäng riktigt snygga mammajackor. Alla jackor kommer från svenska hemsidor och är lätta att beställa hem. Vilken blir din favorit?

Varm gravidjacka i två färger

varm gravidjacka vinter mammajacka

Svart gravidjacka HÄR / Grön-blå mammajacka HÄR

Denna vadderade mamma-jacka finns i två snygga färger, svart och teal! Jackan knäpps med knappar och har ett band som knyts runt midjan. Bandet ger jackan en väldigt fin form. Som extra detalj har jackan en krage i sjal-modell, vilken håller dig varm samtidigt som du lätt kan bära jackan tillsammans med en sjal eller halsduk för extra värme.

Smidig gravidjacka som även kan användas som bärjacka

Gravidjacka mammajacka bärjacka bebis

Mammajacka i flera olika färger HÄR

För miljön och plånbokens skull gillar vi saker med flera olika funktioner, så som denna smarta jacka! Jackan har extra rum för magen under graviditeten, men kan även användas som bärjacka när barnet väl har kommit. Med en bärjacka hålls både du och barnet varma när barnet börjat bäras i bärsele eller sjal.

Gravidjackan finns i tre olika färger, mörkgrön, svart och grå. Huvan är avtagbar och jackan kommer med en löstagbar krage i fluffigt foder som håller din hals och bebis varm. Jackan kan efter graviditet och barn-bärande även användas som en helt vanlig vinterjacka!

Trendig rutig gravidjacka i grått för hösten

Rutig jacka gravid höst jacka

Rutig vår- / höstjacka gravid HÄR

Denna typ av rutig skjort-jacka har under den senaste tiden blivit väldigt populär. Det rutiga mönstret i nedtonade färger passar till nästan allt, och man ser samtidigt oerhört välklädd ut! Här är alltså den typen av jacka i gravid-modell med extra plats för magen. För att markera midjan sitter det ett löstagbart skärp i midjan som går att anpassa allt eftersom magen växer.

Vadderad parkas med dragkedja gravid vinter

Vinterjacka gravid jacka vinter höst varm gravidkappa

Skön gravidjacka i parkas-modell HÄR

Här är en mörkblå mammaparkas som kan fungera under höst, vinter och vår! Den är lätt vadderad och går lika bra att bära öppen som stängd tack vare att jackan har en stängning med blixtlås. I midjan sitter en dragsko som kan hjälpa till med att forma jackan på ett bekvämt sätt kring magen. Jackan har även en luva, samt fickor med gott om utrymme.

Gravidtrenchcoat

Beige trenchcoat gravid, gravidtrenchcoat, höstjacka gravid.

Klassisk beige trenchcoat gravid HÄR

Trenchcoaten är ett plagg som aldrig går ur tiden. Den allra mest klassiska typen av trenchcoat är den sandfärgade – som den på bilden. Just denna trenchcoat är gjord i syntetmaterial och passar riktigt bra till många olika outfits. För att passa den gravida har denna kappa extra plats över magen, samt ett smickrande skärp i midjan. Om vädret inte är på topp kan du lätt stänga jackan med de snygga knapparna.

Snygg gravidjacka i bomber-modell av linne

Vårjacka gravid mammajacka vår

Mammajacka vår i bombermodell HÄR

Denna snygga jacka i bomber-modell påminner om 80 och 90-talets windbreaker-jackor med en sportig design som är lätt att bära till det mesta. Jackan är särskilt gjord för dig som är gravid med extra plats för magen och en mudd i jackans slut som formar sig bra kring magen. Just denna gravidjacka är inget för vintern men perfekt för vår, sommar och höst. Då jackan är gjord av 54% linne får den mängder av bra egenskaper från linet, så som: svalkande när det är varmt, värmande när det är kallt och fuktavvisande när du blir svettig.

Regnjacka gravid

Höstjacka gravid regnjacka mammajacka

Regnjacka höstjacka gravid HÄR

Regniga dagar kräver en bra jacka! Vad sägs om denna grå jacka med faux-pälsfoder? Jackan håller dig borta från regnet och håller dig samtidigt varm. Jackan går att stänga över magen under hela graviditeten. Den får ett extra plus för en härlig luva och stora fickor!

Sammanfattning gravidjacka

Förhoppningsvis så känns det nu lite lättare att hitta en jacka som kommer hålla dig bekväm under graviditeten i hårdare väder. Kom ihåg att välja en jacka som passar just dig och dina behov för att du ska bli så nöjd som möjligt. Då gravidjackor inte används mer än någon enstaka säsong så hinner inte jackan bli särskilt sliten, vilket gör att du efter graviditeten kommer kunna sälja eller skänka den vidare till någon annan mamma som också behöver skydd från väder och vind.

You may also like

Leave a Comment