fbpx

Gummistövlar barn bäst i test: de bästa regnstövlarna som står emot väta (2023)

by Sofia
Gummistövlar barn bäst i test

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Barn (och vuxna) älskar att hoppa i vattenpölar och då är det viktigt med bra gummistövlar. Som förälder är man ofta villrådig inför vilka gummistövlar för barn man ska köpa. Det finns ju så många märken på stövlar. För att hjälpa dig lite på traven har vi i det här inlägget försökt att ge en nyanserad bild med olika alternativ av topprankade barnstövlar från olika märken, däribland våra favoriter. Observera att detta inlägg handlar om vanliga gummistövlar utan foder.

Stort utbud av gummistövlar hittar du exempelvis HÄR

Bästa gummistövlar barn

Bästa gummistövlar barn
Alia i sina Reima Taika gula gummistövlar, som är ett par av de regnstövlar för barn vi tycker är bäst i test. KÖP HÄR

Vilka är då de bästa gummistövlarna för barn? Om du frågar 10 föräldrar om vilka barnstövlar de tycker är bäst kommer du garanterat att få 10 olika svar. De allra flesta stövlar för barn som säljs är bra, oavsett om de är dyrare märkesstövlar eller billigre varianter från någon av kedjorna.

Med det sagt har det gjorts en del tester på stövlar. När råd och rön gjorde ett stort test av gummistövlar, visserligen för vuxna, var det märket Tretorn som vann. Jag har faktiskt inte kunnat hitta några oberoende tester av regnstövlar för barn. Det är lite synd, för det skulle verkligen behövas.

Så det här inlägget får bygga lite på våra erfarenheter längs vägen med två små barn. Våra barn har provat olika modeller av stövlar men det är just dessa som vi fastnat lite extra för.

Bäst i test: Tretorn gummistövlar barn modell “Gränna”

Tretorn gummistövlar barn Gränna gula, svarta, rosa
Köp Tretorn Gränna gummistövlar HÄR

Fantastiska gummistövlar från Tretorn som blivit väldigt populära. De har även ett par liknande stövlar men med vinterfoder som vi verkligen gillar. Designen är klassisk och de finns i flera olika färger.

Utöver den bedårande designen har Tretorn Gränna många bra funktioner. Materialet är utmärkt och stöveln är gjord av naturgummi. Det är en lagom mjuk, lagom tålig och givetvis helt vattentät stövel. Insidan är mycket bekväm med ett tunt foder i mikrofleecematerial. Dessutom är yttersulan tjock och stark och mycket slitstark. Den är också designad för att ge ett bra grepp på ytan.

KÖP HÄR

Näst bäst: Reima Taika regnstövlar barn

Reima Taika regnstövlar barn, svarta, rosa, gula, gröna
Reima Taika gummistövlar för barn i olika färger HÄR

Det här är ett par riktigt kvalitetsstövlar från Reima. De har ett väldigt mjukt och skönt men tunt foder som gör stövlarna bekväma och mysiga att ha på sig.

Stövlarna är gjorda av vulkaniserat gummi vilket innebär ett mer hållbart och slitstarkt material. De är PVC-fria och består av ca. 40 procent naturgummi. Inuti är fodret av bomull och lite polyester, vilket främst fungerar för att göra det mjukare och skonsammare för fötterna, samtidigt som det håller kylan ute lite bättre.

KÖP HÄR

Fina stövlar barn: Vincent gummistövlar

Vincent gummistövlar för barn har stora handtag som gör det superenkelt för barn att ta på sig stövlarna på egen hand. Något som är jättebra för barnets egen självkänsla. Någon mer som har en 2-åring hemma som “kan själv”?

Regnstövlar barn djur
Fina regnstövlar med olika djurmotiv från Vincent finns att köpa HÄR

Dessutom är det ju så otroligt söta! I årets kollektion finns det några olika djuralternativ att välja på, men mest populära tycks ändå Babblarna stövlarna vara!

Bablarna stövlar
Babblarna stövlar barn HÄR

Passformen på dessa stövlar är bra och det finns gott om plats för fötterna. Fokus är att det ska vara lätt att använda dem när det regnar eller är blött ute.

KÖP HÄR

You may also like

Leave a Comment