fbpx

Höstkläder barn (2022): test & recension av senaste kollektionen från Polarn o Pyret

by Sofia
Höstkläder barn polarn o pyret pop

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Hösten är snart här, vare sig vi vill det eller inte. Vi kan se fram emot att våra barn leker bland höstlöven, dricker varm choklad och får rosiga kinder igen. Samtidigt är hösten en utmaning för alla föräldrar, det är svårt att klä barnen när det är varmt och kallt på samma gång. Vi försöker anamma kapselgarderob-tänket, där alla delar i barnens garderob ska matcha varandra. Detta är något som Polarn o pyret gör väldigt lätt för oss, då kollektionerna har tydliga färg-paletter.

Låt oss visa hur vi menar i detta inlägg som är skrivet i samarbete med Polarn o Pyret:

Att tänka på kring höstkläder barn

Hösten är snart här och jag ser faktiskt fram emot det. Gator med täckta med färglada löv, krispig och frisk luft. Den nya säsongen innebär också att de flesta av oss behöver fylla på med höstkläder till våra barn.

Höstkläder flicka 98 104 110
En tur till Skansen med nya fina höstkläder från POP. Alias kläder (på sköldpaddan): Snurrklänning med djurtryck HÄR / Vinröda leggings HÄR. Milas kläder: tröja med djurtryck HÄR / Rosa leggings HÄR

Vi vet att det kan vara en utmaning att klä barn, oavsett säsong. Men övergångarna mellan olika årstider är de mest utmanande, då vädret kan variera från dag till dag, och även under dagen. Det kan vara svinkallt på morgonen, för att sedan vara soligt och varmt på eftermiddagen. Det kan vara soligt och fint på morgonen, för att sedan spöregna och blåsa under eftermiddagen.

Lager-på-lager

Det vi lärt oss med båda våra barn är att nyckeln ligger i lager-på-lager-metoden samt att alltid ha en extra uppsättning kläder och ytterkläder på förskolan. Med det menar jag att det ska finnas extra stövlar, överdragsbyxor, vindfleece och skaljacka, utöver extra ombyten.

Vindfleece POP cerise
Vårt favoritplagg från POP är tveklöst vindfleece, som är ett fantastiskt lager-på-lager-plagg. Här är Mila i Polarn o Pyret vindfleece i en av årets färger. Cerise vindfleece HÄR / Gula leggings HÄR

Vi har haft turen att ärva kläder från min familj, och sedan kompletterat med inköp hos Polarn o Pyret.

Kapselgarderob barn höst

När vi väljer höstkläder till våra barn tänker vi främst på kvalitet och kompabilitet. Vad menar vi med det? Jo, vi försöker utgå från ett färgschema och ser till att plaggen går att användas ihop med alla delar. Det är vad som kallas kapselgarderob. Det innebär alltså att alla underdelar ska matcha överdelarna.

Det lättaste sättet att skapa en kapselgarderob är att hålla antingen underdelarna eller överdelarna i enfärgat. Lättast för oss har varit att fokusera på enfärgade byxor, framförallt våra favoriter Polarn o pyret leggings. Till överdelar har vi då haft lite mer frihet att leka med mönster och flerfärgade plagg.

Höstkläder flicka
Alia och Mila i matchande kläder från POP höstkollektion. Alias kläder: Snurrklänning med djurtryck HÄR / Vinröda leggings HÄR. Milas kläder: tröja med djurtryck HÄR / Rosa leggings HÄR

De viktigaste höstkläderna för förskolan

Det är svårt att säga exakt hur mycket höstkläder ditt barn behöver, då det beror på flera olika faktorer. Om ditt barn pottränar, sölar ner sig vid maten eller gillar att leka i vattenpölar, kan det behövas lite extra ombyten.

Mängden höstkläder för barn varierar också beroende på hur ofta du tvättar, men här är en tumregel:

 • 2-3 par jeans eller byxor
 • 3-5 t-shirts eller toppar;
 • 3-5 långärmade skjortor eller toppar
 • 3-5 hoodies eller tröjor
 • 2-3 klänningar/ kjolar (för flickor)
 • Underkläder, strumpor, strumpbyxor

Vad gäller för höstskor då? Svaret är att även det beror på. Bor du i norra Sverige behövs varmare höstskor än om du bor i den södra delen. Här är ett förslag att utgå ifrån:

 • Sneakers av Goretex-material, gärna som går upp lite över ankeln
 • Stövlar, vi kör på varma strumpor + ofodrade stövlar en bit in i säsongen och byter sedan till fodrade stövlar.
 • Finare höstskor, typ boots (valfritt)

Ytterkläder beror mest på klimatet där du bor. Barn kommer att behöva var och en av följande ytterkläder:

 • Skaljacka som står emot regn
 • Vindfleece
 • Finare höstjacka (valfritt)
 • Handskar eller vantar (se gärna vår guide: vantar för barn)
 • Mössa och halskrage (istället för halsduk som kan innebära stryprisk!)

Som föräldrar bryr vi oss alltid om att våra barn ska vara väl skyddade, ha den bästa kläderna och ett urval av kläder att välja mellan. Vid det här laget rekommenderar vi att du håller dig miljövänlig och köper de viktigaste prylarna, som ditt barn kommer att bära ett tag med nöje.

Höstmode barn

Höstmode barn
Alia: snurrklänning med djurtryck HÄR / Vinröda leggings HÄR. Mila: tröja med djurtryck HÄR / Rosa leggings HÄR

Höstmode för barn handlar om slitstarka och söta outfits i varma färger och mjuka texturer. Höstmode inkluderar alltid olika variationer av stövlar, tröjor med lång ärm, stickade mössor, huvtröjor, halsdukar, etc. Färgerna brukar vara lite mörkare och kraftigare än under sommartiden.

Du kan enkelt skapa en outfit med färgblock genom att para ihop en överdel och en underdel i kontrasterande färger. Lek med olika färger och texturer tills du hittar den perfekta höstoutfiten för ditt barn!

Här är några av höstens finaste barnkläder från Polarn o pyret som enligt min mening är underbara:

Inspiration höstkläder tjej

I dessa kollage har vi samlat lite inspiration kring hur vi tänker kring höstkläder till våra barn.

Först ut är klänningen som Alia har på bilderna. Denna höstoutfit för barn är otroligt praktisk. Att komplettera en långärmad klänning med leggings gör att klänningen får leva vidare efter sommaren, utan risk för att ditt barn blir kallt.

Du kan självklart även matcha klänningen med strumpbyxor istället.

Höstklänning barn tjej höstkläder
Snurrklänning HÄR / POP leggings HÄR / Ryggsäck HÄR / Rosa mössa HÄR

Vi älskar verkligen Polarn o pyret snurrklänningar, eftersom våra barn älskar att snurra i dem. Dessutom är de av väldigt hög kvalitet. Läs gärna vårt inlägg om snurrklänningar.

En annan variant som även den går i liknande höstfärger. Båda tightsen i detta kollage passar även med klänningen ovan. Du kan faktiskt bara byta plats på båda överdelarna och se att allt passar bra ihop.

Höstkläder barn tjej polarn o pyret
Mönstrad tröja HÄR / POP leggings HÄR / Kavat Iggesund HÄR / Vinröd mössa HÄR

Inspiration höstkläder kille

Även om jag egentligen inte gillar att dela in barnkläder i tjejkläder och killkläder, är det ett faktum att vi alla är färgade av samhället och tenderar att välja kläder efter kön. Därför har jag även följt de traditionella normerna när jag valt ut höstkläder till pojkar. Valet ligger självklart hos dig!

Hösten är den tiden på året då du kan bära starka färger tillsammans, för att lysa i kapp med höstlöven.

Inspiration höstkläder kille, dinosaurie tröja kille
Tröja med dinosaurer HÄR / Jeans HÄR / Marinblå POP leggings HÄR / Ryggsäck med dinosaurier HÄR / Mörkgul mössa HÄR

Samma sak gäller här. Byt ut överdelarna i kollagen och du ser att alla underdelar passar med vilken överdel som. Genom att trycket på tröjan har flera olika färger, är det lätt att hitta underdelar som går i samma färg.

Höstkläder pojke polarn o pyret biltröja
Tröja med biltryck HÄR / POP leggings HÄR / Kavat Halland WP skor HÄR / Grön mössa HÄR

Klarrött, blått, rödbrunt, senapsgult, grönt och brun är de bästa färgerna för hösten. Du kan också lägga till lite färg till en vanlig outfit med ljusa accessoarer i olika mönster.

Ytterkläder höst barn

Hur är det med ytterkläder i höst då? Självklart har Polarn o pyret nya färger och mönster i höstens kollektion. Vi satsade på en hallonröd (cerise) vindfleece till Mila. En jättehärlig färg. Utöver det finns skaljacka och vindfleece i syrenlila, grönt, brunt, svart, marinblått

Ytterkläder höst barn skaljacka POP vindfleece Polarn o pyret
Samtliga skaljackor HÄR / Samtliga vindfleece HÄR

Ni som följt vår blogg vet även att vi gjorde en recension av Polarn o pyrets nya skaljacka med magnetisk dragkedja (läs den genom att klicka på länken). Jackan finns nu i två nya färger för säsongen, vinrött och grönt:

Skaljacka polarn o pyret magnetisk dragkedja
Båda jackorna med magnetisk dragkedja finns att köpa HÄR

Det var allt från oss denna gång. Följ gärna vår blogg för att få mer uppdateringar om allt från barnkläder till roliga recept som går hem hos barnen!

You may also like

Leave a Comment