fbpx

Jul outfit gravid 2023 – inspo med julklänningar & andra fina julkläder

by Sofia
Julkläder gravid outfit jul

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Julen är snart här! Sanningen är att jag aldrig varit gravid över jul. Kanske är det därför jag tyckte detta inlägg var extra kul att göra. Jag har nämligen satt ihop massor med fina jul outfits för dig som är gravid. Det är så viktigt att få känna sig lite extra fin även när man är gravid, med tanke på allt kroppen och psyket går igenom. Det är faktiskt lite knepigt att hitta fina julkläder för gravida. Jag hoppas därför att du hittar inspiration i detta inlägg med fina julkläder.

Julkläder gravid 2023

Vi går all all in med jul; vi tittar på julfilmer varje kväll (åh vad jag älskar Love actually), äter polkaglass, lyssnar på julmusik och äter lussebullar. (Okej, när jag säger “vi”, menar jag att det mest bara är jag hahaha).

Vad är det med julen som bara automatiskt får ditt hus att verka mysigare? Kanske är det ljusslingorna eller doftljusen, jag önskar att jag kunde fånga den känslan året om!

Beroende på hur långt gången kan dock dofter och smaker få det att vända sig i magen när du är gravid. Eller så får du jordens cravings på pepparkakor.

Ovsett ska du unna dig att vara lite extra fin i jul. Då kör vi igång!

Varm juloutfit gravid med röd kofta

Julkläder gravid röd kofta amningströja boob
Örhängen julgranskulor HÄR / Vit amningströja Boob HÄR / Röd gravidkofta HÄR / Bruna boots HÄR / Mörkblå gravidjeans HÄR

Detta är en varm och enkel juloutfit för dig som gravid. Dessutom är varje plagg användbart även efter jul. Den vita toppen från Boob har amningsfunktion, vilket gör att den kan stanna längre i din garderob. En kofta är alltid praktiskt, och även om detta är en gravidkofta så funkar den lika bra efter att du fött barn (kroppen tar ju vanligtvis lite tid att gå tillbaka, så var det i alla fall för mig).

Dessa mörka gravidjeans var verkligen ett nyckelplagg i min gravid-garderob. Dessa bruna boots passar lika bra gravid som inte.

För att göra looken lite mer julig har jag toppat den med ett par örhängen i form av julgranskulor.

Röd gravidkjol outfit

Röd kjol gravid jul outfit gravidkjol röd
Vit gravidtröja HÄR / Röd plisserad kjol HÄR / Givency vintage kuvertväska HÄR / Bruna boots HÄR

Inspiration till denna gravid jul outfit kommer från Instagrammaren Meghan Kristine. Detta är faktiskt inte en riktigt röd gravidkjol utan en vanlig kjol, men det går lika bra eftersom den sitter över magen. Köp en eller två storlekar större än vad du brukar ha bara. Kjolen kan du ha sen i sommar när du kanske redan fått barn?

Outfitten matchas med accessoarer och skor i brunt läder. Den vita gravidtröjan är perfekt att ha även efter julen!

Jul outfit gravid

Röd julklänning gravid röd klänning
Röd gravidtröja HÄR / Röd gravidkjol HÄR / Vit kappa HÄR / Pärlhalsband set HÄR / Svarta ballerinaskor HÄR / Svart Marc Jacobs väska HÄR

Istället för en röd gravidklänning hittade jag ett rött set med en röd gravidkjol och en röd gravidtröja. Det är praktiskt eftersom delarna kan användas var och en för sig innan och efter jul.

Den vita kappan är inte en gravidkappa, så köp några storlekar större, eller bär den öppen med en varm halsduk över.

Accessoarerna till denna gravidoutfit är svarta klassiska. Ett pärlhalsband på det bidrar till en elegant look, så snyggt!

Vit klänning gravid med röd kappa

Vit klänning gravid röd kappa
Grå mössa HÄR / Vit gravidklänning HÄR / Röd kappa HÄR / Svarta over knee stövlar HÄR / Vintage Chanel flap bag HÄR / Rutig halsduk HÄR

Här är ett alternativ till en röd klänning – satsa på en vit gravidklänning istället och bär en röd kappa över den. Den röda kappan är inte en gravidkappa så köp någon storlek större och svep in dig i den. En varm mössa och halsduk håller dig varm (om du nu behöver det, antingen så fryser man eller svettas som gravid hehe).

Toppa looken med en lyxig vintage Chanel quiltad flap bag (kanske en push present till dig?) och svarta stövlar.

Röd off shoulder klänning gravid

Röd off shoulder klänning gravid
Röd klänning gravid off shoulder HÄR / Pendel örhängen guld HÄR / Rött läppstift Gucci HÄR / Svarta pumps i läder HÄR

Inspirationsbild från etsy och jag lyckades hitta en väldigt lik röd gravidklänning. Detta är en så sexig och samtidigt söt look. Matcha den röda klänningen med lika röda läppar med läppstiftet från Gucci (love, love, love).

De fina pendelörhängena är pricken över i:et.

Om dina fötter pallar och inte är för svullna kan du satsa på ett par svarta pumps, annars funkar det lika bra med lofers eller ballerina.

Röd klänning gravid med beige accessoarer

Röd klänning gravid julklänning
Röd gravidklänning med polokrage HÄR / Vit kappa HÄR / Vintage gucci skärp HÄR / Beige stövlar HÄR / Valentino quiltad väska HÄR

Denna supercute gravid jul outfit är inspirerad av bloggen Southern curls and pearls. En röd gravidklänning passar så snyggt till de beiga accessoarerna och den vita kappan. Åter igen är denna kappa inte en gravidkappa så tänk på det.

Lyxiga accessoarer gör denna ganska enkla poloklänning extra piffig.

Röd gravidklänning med varma accessoarer

Julklänning röd gravid
Vit mössa med boll HÄR / Rutig halsduk HÄR / Röd gravidklänning HÄR / Ralph Lauren väska HÄR / Nude stövlar HÄR

Även denna outfit kommer från bloggaren Caitlin Covington som har bloggen Southern curls and pearls. Samma röda klänning får här samsas med samma beiga stövlar, men med lite andra accessoarer.

Väskan från Ralph Lauren är en stor favorit hos mig.

Jultröja gravid Santa baby

Jultröja gravid santa baby
Santa baby klänning HÄR / Santa baby jultröja gravid HÄR

Vill du göra det enkelt för dig? Satsa då på den här bekväma och söta gravidtröjan med jultryck.

Röd mammaklänning jul

Här får du några fler alternativ på fina röda mammaklänningar, vissa av dem med amningsfunktion.

Mammaklänning jul gravidklänningar
1. Mammaklänning jul spets HÄR / 2. Röd amningsklänning HÄR / 3. Kort röd julklänning HÄR / 4. Off shoulder klänning gravid HÄR / 5. Gravidklänning röd sammet HÄR

Det var allt för den här gången. Jag hoppas att du hittade någon klänning som känns rätt. Tänk på att du alltid kan beställa hem fler och prova hemma i lugn och ro.

God jul!

You may also like

Leave a Comment