fbpx

Julklappstips barn 2021 – julklappar i alla åldrar & prisklasser

by Rodrigo

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Julen närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja planera julklappar. Till barn kan det kännas lite extra svårt att köpa julklappar, särskilt till de barn som inte själva kan skriva önskelista. Man vill ge något som både är roligt för barnet och som faktiskt kommer komma till användning.

Behöver du tips och idéer på vad man kan köpa i julklapp till ett barn 2021? Då har du kommit rätt, här nedan hittar du tips på julklappar till barn i många olika åldrar och julklappar i många olika prisklasser.

Julklappar 2021

Oavsett vilken budget du har, vilket barn du ska köpa en julklapp till eller hur barnet är som person så kommer du kunna hitta en bra julklappsidé här. Vi kör igång!

Julklapp pojke

Om du känner en liten prins som du vill fira jul med så kanske någon av dessa julklappar passar bra! Oavsett ålder och intresse så kommer dessa julklappar för kille att gillas.

Dessa julklappar passar naturligtvis även för flickor!

julklapp till pojke grabb bil barn leksak

Bobby car HÄR / Dragleksak HÄR / Magisk vattenmålning HÄR / Alfabetsklossar HÄR

 1. Bobby car. En bobby är en klassisk bil som många barn gillar att åka runt på. Den är röd och gjord i plast, har fyra hjul och en ratt med en rolig tuta. Bobby går att använda både ute och inne och blir en perfekt present!
 2. Dragleksak elefant. Även de mindre barnen vill ha leksaker med fyra hjul – varför inte en söt dragleksak? Den är lätt att ta med vart man än kryper eller går och är gjord i trä.
 3. Magisk vattenmålning. Pyssel och att rita och måla är utvecklande och roligt. Med detta block kan barnet måla bilder om och om igen med hjälp av endast vatten. Bra för den som vill minska på pappersanvändningen då den är återanvändningsbar, och bra för barnet som kanske inte riktigt har tålamod till att rita med vanliga pennor.
 4. Alfabetsklossar. Alfabetsklossar är ett bra sätt att stifta bekantskap med bokstäver på. Dessa klossar är gjorda av trä och går lika bra att använda som inredning som att bygga torn med!

Julklapp flicka

Om det istället är en liten prinsessa du ska köpa en julklapp till så kan du kika här!

Psst. kom ihåg att leksaker inte är könsmärkta och att alla tips fungerar lika bra för prinsar som prinsessor – bra va?

Dockhus Pippi HÄR / Skrållan docka HÄR / Gosedjur kanin HÄR / Byggsats flygplan HÄR

 1. Dockhus Pippi Långstrump. Jag själv minns hur kul det var att bygga egna världar i dockhus, tänk hur kul det hade varit att leka med villa Villekulla! Lekmattan ingår, kanske kan detta dockhus bli en bra present tillsammans med några Pippi-figurer?
 2. Skrållan docka. En docka från skrållan är en klassiker som är både hållbar och rolig att leka med. Om barnet får en docka som julklapp så kanske hon kan få kläder i födelsedagspresent senare?
 3. Gosedjur kanin. Gosedjur kan man inte få för många av! Vad sägs om denna söta mjuka kanin från teddykompaniet? Gör den lite juligare genom att knyta röda band kring öronen när den ges som julklapp.
 4. Byggsats flygplan. Att bygga och sätta ihop saker själv eller tillsammans med en vuxen är roligt, och ännu roligare när man sedan får en leksak att leka med! Vad tror du om att ge detta byggkit i julklapp?

Julklapp till barnbarn

Det är som de säger – barnbarn är verkligen livets efterrätt. Till jul är det kul att köpa något fint till barnbarnen, och oavsett vilken budget ni har så ska det vara möjligt. Kika på tipsen här nedan om julklapp att köpa till barnbarn.

Alfons gosedjur HÄR / Teservis HÄR / Fia med knuff HÄR / Gungelefant HÄR

 1. Alfons gosedjur. Älskade Alfons Åberg, Alfons som underhållit många generationer med bland annat böcker och musik. Här kan man få Alfons som en kompis i form av ett gosedjur i julklapp.
 2. Teservis. Vill du bli inbjuden på tebjudning hos ditt barnbarn? Visa det då med detta fina teset! Setet kommer med en liten kanna, muggar för fyra, assietter och en matchande bricka.
 3. Fia med knuff. Här har det klassiska fia med knuff spelet fått en ny design med fina färger som säkert uppskattas av barnets föräldrar som inredning. Lär barnbarnet fia med knuff så kan ni spela i många timmar framöver!
 4. Gunghäst (elefant?). En gunghäst är rolig att sitta på och övar balans samtidigt som den är rolig! Här kan du hitta en gunghäst i form av en elefant.

Julklapp pyssel barn

Pyssel är så oerhört roligt för både vuxna och barn! Om du köper något av dessa i julklapp till ett barn så kanske du till och med får vara med och skapa…

Fiberpennor HÄR / Dinosaurier att måla HÄR / Egna studsbollar HÄR / Pysselkit HÄR

 1. Fiberpennor. Fina fiberpennor eller “tuschpennor” är alltid bra att ha. Barn glömmer ofta att sätta tillbaka korken och blir ledsna när färgerna torkar ut, överraska med nya fiberpennor i julklappen.
 2. Måla egna figurer. Idag finns det många pyssel-set där man kan måla sina egna figurer. Om du känner ett barn som gillar dinosaurier så är detta perfekt! Komplett med allt som behövs.
 3. Gör egna studsbollar. Det är kul att kunna göra saker man kan leka med sen, här är ett kit där barnet kan tillverka sina egna studsbollar i fina former och färger.
 4. Pysselkit. Kanske är det allra roligaste pysslet det man får hitta på själv – hjälp barnet utveckla sin kreativitet genom att ge bort ett stort och välfyllt pyssel-set!

Julklapp teknik barn

Många barn är intresserade av teknik och det kan vara väldigt utvecklande för barn att få bekanta sig med saker som teknik, spel och programmering. Kanske kan barnets framtid säkras av ett brinnande intresse för teknik i tidig ålder?

Nintendo Switch Lite HÄR / Robothund HÄR / Programmerbar robot HÄR

 1. Nintendo Switch Lite. Nintendo Switch Lite är den mindre varianten av konsollen Nintendo Switch. Barnet kan spela många roliga Nintendo-spel och konsollen är lätt att ta med, en dröm för många barn!
 2. Robothund. Framtiden är här! Lösningen till alla barn som önskar sig en hund – en robothund. Även om robothunden inte kan ersätta en äkta hund så är den väldigt rolig. Den sträcker på sig när man klappar den och den kan följa efter sin boll.
 3. Programmerbar robot. Programmering är framtiden, idag lär sig våra barn programmering i skolan och det kan vara kul att lära sig lite om det även på fritiden. Denna robot är programmerbar samt går att styra med handen.

Julklappar till små barn

Små barn är lättsamma att köpa present till, de blir glad över det mesta och ibland är inslagningspappret lika roligt som själva presenten! Här kommer tips på julklappar man kan köpa till små barn.

Julklapp till nyfödd och liten bebis

De allra minsta kanske inte alltid kommer ihåg julklapparna, så då kan det vara lika bra att satsa på något praktiskt eller minnesvärt som dessa presenter till nyfödd.

Dregglisar HÄR / Filtar HÄR / Mjuk kanin HÄR / Babynest safari HÄR

 1. Dregglisar. När man har en liten hemma så är dregglisar något som används mycket. Efter några tvättar är det lätt att de slits och då är det roligt att få nya i julklapp.
 2. Filtar. Precis som med dregglisar så kan filtar lätt bli slitna och fläckiga om de används mycket. Särskilt under vintern är det trevligt att ha många olika filtar att bädda ner bebis med.
 3. Mjuk kanin. Hur söt är inte denna gosedjurskanin? Om bebis får denna i julklapp så kanske den blir en favorit livet ut.
 4. Babynest. Ett babynest är bra att ha till bebis då det är en trygg och säker plats för bebis att vara på. Detta babynest är lite extra fint tack vare det fina safari-mönstret.

Julklappstips 6-8 månaders bebis

Allt eftersom bebis börjar bli mer medveten och vaken så är det kul med leksaker. Här kan man gärna kombinera nytta med nöje genom att skaffa leksaker som både är roliga och nyttiga.

Xylofon HÄR / Babygym HÄR / Mjuk bok HÄR / Brio racerbil HÄR

 1. Xylofon bebis. När bebis börjar öva på motoriken så är saker som låter kul, så som en xylofon. Med denna kan man få fram olika roliga toner, och en vuxen kan också spela på den för barnet.
 2. Babygym. Nyfödda gör allt de kan för att öva på motorik och kroppsstyrka, varför inte underlätta det med ett babygym i julklapp? Detta babygym har fina ugglor som leksaker och är i behagliga färger som passar bra in i många hem.
 3. Mjuk bok. Att titta på bilder och känna på olika material kan underhålla en bebis länge. Med en mjuk bok kan barnet lätt bläddra själv och leka med boken utan risk för hårda kanter.
 4. Brio racerbil. En bil är kul att krypa efter! Om du vill ge en bil i julklapp till en bebis så är det en sådan du ska satsa på, Brios klassiska leksaker är hållbara och lätta för barn att hålla i och leka med.

Julklappstips 1 åring

När man är ett år firar man sin andra jul och det börjar bli kul med papper och snören. Kanske kan även dessa julklappar för ettåring vara roliga?

Max Bil HÄR / Fiskespel HÄR / Lära gå vagn HÄR / Matleksaker HÄR

 1. Max bok. När man är ett år är det roligt att höra på enkla ord, så som historierna i Max-böckerna. Denna bok handlar om Max bil och är lätt för barnet att känna igen sig i.
 2. Fiskespel. Ett roligt och enkelt spel är fiskespel! Med hjälp av magneter på spön kan man öva sin motorik genom att fiska upp fiskarna ur dammen, en rolig leksak som kan hänga med länge.
 3. Lära gå vagn. En ettåring har mycket spring i benen även om gåendet inte riktigt har startat än, ge barnet lite hjälp på traven genom att ge en lära gå vagn i julklapp. Denna kommer från micki och är i fina färger.
 4. Leksaksmat. Små barn gillar att härma verkligheten i sin lek, så varför inte leka med maten? Detta fina set är i trä och föreställer bröd, en brödrost samt tillbehör.

Julklapp 18 månader – 2 åring

Vid den här åldern kan barnet verkligen visa hur kul det är med leksaker och julklappar. Här kommer tips på julklappar till tvååring.

Pussel barn HÄR / Fingerfärg HÄR / Brio tågbana HÄR / Dockvagn HÄR

 1. Enkelt pussel för barn. Detta enkla pussel är kul för barn att lägga! Det går ut på att man ska mata de olika djuren med olika mat och kan alltså inte bli fel.
 2. Fingerfärg. Barn älskar att kladda och att måla – varför inte satsa på fingerfärg? Jag ser hellre att barnen kladdar med fingerfärg än sånt som inte går att tvätta bort. Bra julklapp.
 3. Brio tågbana. När man börjar närma sig två år så finns knappast nåt roligare än tåg och fordon. Den klassiska Brio tågbanan är en bra leksak som är perfekt att ge i julklapp då man aldrig kan ha för många delar.
 4. Dockvagn. Att leka med dockor är kul, och då är det klart att man ska kunna skjutsa omkring dem. Denna dockvagn fungerar även som en lära gå vagn för barn som kanske inte är stabila på fötterna ännu.

Julklappstips 3-4 år

Möbler, utklädningssaker och andra leksaker är sånt som lockar vid 3-4 års ålder!

Möbelset HÄR / Brio tågbana HÄR / Snowracer HÄR / Pikachu dräkt HÄR

 1. Möbelset bord och stolar barn. Självklart ska barnet ha egna möbler. Ett litet möbelset är kul att ha för de små, där kan de sitta med ett syskon eller en kompis och rita, ha tebjudning eller bara vila.
 2. Avancerad Brio tågbana. När barnen blir lite äldre kan man efterhand bygga ut Brio-tågbanans sortiment med elektriska delar och mer coola delar. Här är ett paket där tågen bland annat får ljudeffekter!
 3. Snowracer. Eftersom julen är mitt i vintern så är ju snöleksaker perfekta att ge som julklapp! Vad sägs om en klassisk snow racer? Akta i backen!
 4. Utklädningskläder. I den här åldern är det kul att klä ut sig och härma karaktärer. Varför inte ge bort en dräkt som ser ut som pokemonkaraktären pikachu? Den kan även användas som mysig pyjamas.

Julklappar 5-7 år

När barnet börjar komma upp i skolåldern så har hen alldeles säkert en egen önskelista, men om du vill ge något annat så kanske någon av dessa julklappar passar bra.

Gitarr HÄR / Pysselbok HÄR / Trollerilåda HÄR / Dockhus HÄR

 1. Gitarr barn. Allt som låter är kul för barn! Musik är otroligt givande och att spela instrument har många fördelar som är svåra att få på annat sätt. Kanske kan du inspirera till musiken genom att ge en gitarr i julklapp?
 2. Greta Gris leker skola. Att lära sig läsa och skriva är kul för många barn, med en pysselbok med skoltema kan man förbereda barnet lite extra inför skolan.
 3. Bamse trollerilåda. Magi har fascinerat människor i hundratals år, med detta trollertiset kan barnet själv skapa en magishow!
 4. Fint dockhus. Detta fina dockhus kan inredas med många olika dockor och möbler. Perfekt present som sedan kan fyllas på med alla tillbehör som behövs!

Julklappar till äldre barn

Äldre barn är ofta duktiga på att skriva önskelistor, men om du inte fått någon sådan eller vill köpa nåt annat så kanske något av dessa tips kan hjälpa!

Julklapp 8-åring

Pop it HÄR / LEGO HÄR / Pranklåda HÄR / Smart klocka HÄR

 1. Fidget pop it. En pop it är en leksak som man leker med för att hålla fingrarna sysselsatta som är riktigt populär bland barn idag! Den är ett bra julklappstips till barn om man har en budget.
 2. LEGO. Lego är en klassisk julklapp som finns i oändliga variationer och som alltid är lika kul att få. Detta är ett set med Jurassic-World tema!
 3. Prank-låda. Att titta på TikTok och Youtube tycker många barn är kul, och med denna låda kan man härma en del av de klipp och skämt som syns där.
 4. Smart klocka för barn. Denna typ av klocka är ett bra första steg innan barnet får en egen mobiltelefon. Med klockan kan barnet ringa till föräldrar och vara helt säkra mot det läskiga som internet kan innebära.

Julklappstips 9-10 år

Nintendo Switch HÄR / Innetofflor HÄR / Gör egen tvål kit HÄR / Sparkcykel HÄR

 1. Nintendo Switch. Nintendos spelkonsoller har roat många generationer nu, och Switch är den allra modernaste. Det finns mängder av spel och det är lätt för barn att förstå och spela.
 2. Innetofflor i rosa. Ett par mysiga innetofflor är en bra julklapp när det börjar bli kallt. Dessa är mjuka och sköna och finns i fler färger.
 3. Gör egen tvål kit. Tvål, smink och hudvårdsprodukter börjar bli kul i denna ålder. Med denna låda kan barnet göra egna tvålar i roliga former och färger. Bra aktivitet att göra tillsammans med barnet man köper julklappen åt!
 4. Sparkcykel. Med en sparkcykel kan man ta sig fram fort och göra mängder av roliga tricks. Denna kommer från Stiga och är av riktigt bra kvalité.

Julklappar barn 11-12 år

Radiostyrd Mario Kart HÄR / Hörlurar HÄR / Bäddset HÄR / Förvaring Legokloss HÄR

 1. Radiostyrd Mario. Det roliga spelet Mario går med hjälp av denna leksak att leka i verkligheten! Mario är radiostyrd och går att styra med en dosa, se upp!
 2. Hörlurar med kattöron. Dessa hörlurar i rosa med kattöron är riktigt fina och dessutom riktigt bra. De tillverkas av Rrazer som gör många olika typer av spel- och datortillbehör.
 3. Bäddset. Låt barnet sätta lite egen prägel på sitt rum genom att ge bort ett fint bäddset i julklapp. Detta är vitt och har små söta regnbågar.
 4. Förvaring för LEGO. Precis som att ett bäddset kan låta barnet sätta egen prägel på sitt rum så kan denna fina legolåda också vara en rolig julklapp! Just denna är ljusblå men den finns i fler färger och storlekar.

Över 12 år

101 Experiment HÄR / Keyboard HÄR / PlayStation presentkort HÄR / Ögonskuggspalett HÄR

 1. 101 Experiment. Att göra experiment, testa saker och att se vad som händer tycker de flesta är kul. Ett experimentset kan därför bli en bra julklapp för ett äldre barn.
 2. Keyboard. Musiken är viktig och det är många barn som har drömmar om att lyckas inom musiken. Med en keyboard kan man lära sig kompa sin sång och sina kompisar, samt att spela roliga melodier.
 3. PlayStation Presentkort. Barn som spelar vill ofta kunna köpa nya spel eller saker i spel, då är presentkort för just den spelkonsollen bra. Även andra presentkort är en bra presentidé i denna ålder.
 4. Ögonskuggspalett. Smink är ett sätt att vara kreativ på, och vem vill inte gå loss i denna fina ögonskuggspalett? En palett som denna kan följa barnet under tiden som hen lär sig mer om smink och skönhet.

You may also like

Leave a Comment