fbpx

Julpyjamas för hela familjen: våra favoriter 🎅!

by Sofia
Julpyjamas familj matchande röd pyjamas jul

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Julen närmar sig med stormsteg och vi är många som ser fram emot en tid av tända ljus, mys och familjetid. Årets jul kommer förmodligen skilja sig från tidigare jular. Julen kommer bli på hemmaplan och med den närmaste familjen. För riktigt mysiga stunder krävs riktigt mysiga kläder – så som en härlig julpyjamas.

Julpyjamas för barn och vuxna

Pyjamasen som plagg är riktigt underskattad! Härligt tyg, roliga mönster, fina färger och bekvämlighet är några av sakerna som gör pyjamasen till ett underbart plagg. För dig som lever i en familj är julpyjamasen en rolig sak som till och med kan bli en tradition.

I USA är det vanligt att man som familj varje jul köper matchande pyjamasar och bär dessa runt jul. Varför inte ta denna tradition till Sverige? Barnen tycker att det är kul att matcha med er föräldrar och ni får riktigt bekväma plagg att hänga i. Inför nästa år kan ni sälja vidare era pyjamasar eller lämna in dem på en second hand affär, kanske kan du hitta en annan familj att byta pyjamasar med?

Lästips: Matchande kläder för mamma & barn

Julpyjamasar för familjen

Idag finns det mängder av snygga julpyjamasar för hela familjen i butik och online. Här kommer några förslag på snygga pyjamasar som matchar och som bara är fina till jul. Alla går att köpa från svenska butiker online!

Pop randig pyjamas för hela familjen

POP röd randig pyjamas polarn och pyret jul pyjamas
Stjärnmäklaren Fredrik Eklund med familj i POP pyjamas @fredrikeklundny / Ebba Kleberg von Sydow @Polarnpyret. POP randig pyjamas för hela familjen: vuxenpyjamas HÄR / barnpyjamas HÄR

Pyjamasarnas pyjamas – polarn och pyrets randiga pyjamas! Denna klassiska pyjamas finns både i svart och rött med vita ränder. Den röda varianten är kanske den som passar julen bäst. För vuxna finns pyjamasen både som tröja + byxa och som nattlinne. Till de mindre finns overall samt tröja + byxa i flera olika storlekar.

Matchande pyjamas hela familjen

Ett annat alternativ om hela familjen vill matcha pyjamas är denna fina julpyjamas med mörkblå bakgrund:

Matchande pyjamas hela familjen
Pyjamas för dam herr och barn finns HÄR

Denna julpyjamas finns både som tvådelad och som onepiece för de allra minsta. Det som är roligt är att pyjamasen även finns i herrstorlekar. Så passa på att matcha hela familjen i fina julpyjamasar och ta en fin bild till julkorten.

Matchande julpyjamas mamma och dotter / barn

Matchande julpyjamas mamma dotter barn
Gravidpyjamas HÄR / Julpyjamas dam HÄR / Pyjamas jul baby och små barn HÄR / Julpyjamas barn HÄR

Som mamma kan du nu matcha julpyjamas med ditt barn. Det finns till och med en variant för dig som är gravid! Denna pyjamas med pepparkakor finns i one piece med dragkedja för de yngsta, den finns i tvådelat set för lite äldre barn, en vuxenpyjamas och en gravidpyjamas.

Matchande jul-onesie för hela familjen

Matchande pyjamas jul hela familjen
Onesie jul vuxen HÄR / Onesie jul barn HÄR

Hur mysigt är inte dessa onesies? Matcha hela familjen i jul outfits och ta roliga foton till Instagram eller ge resten av släkten ett gott skratt. Vuxen onesie finns i två storlekar, barnvarianten i flera storlekar.

One piece jul syskonmatcha

One piece jul julmotiv pyjamas röd
One piece med renar HÄR / Bebis one piece med hjärtan HÄR / One piece med julmotiv HÄR

Här är tre andra typer av onesies eller one piece som de även kallas. Dessa har alla olika motiv men med samma röda bakgrund. Hur mysiga som helst att bära i julhelgen.

Rutig pyjamas barn och vuxen

Om vi tänker en klassisk pyjamas så är det ofta den rutiga tvådelade pyjamasen som kommer till tanke. Denna typ av pyjamas är sydd i mjuk och behaglig bomull. Passformen passar alla och plagget är bekvämt att sova i.

Rutig julpyjamas pyjamas jul familj
Rutig matchande pyjamas mamma, pappa och barn/bebis HÄR

Här är en svart och röd rutig pyjamas som passar hela familjen! Den finns både i vuxenstorlekar och för barn för att passa mamma, pappa, syster och bror. Den röda färgen påminner om jul – men då detta är en så pass klassisk pyjamas fungerar den även under resten av året. Då kan ni matcha hela vintern!

Pyjamas med disneymotiv

matchande pyjamas familj
Musse pigg pyjamas barn HÄR / Musse pigg pyjamas baby HÄR / Musse pigg pyjamas dam HÄR / Musse pigg pyjamas herr HÄR

Även om motiven i sig inte är särskilt juliga på dessa pyjamasar så passar de perfekt till jul! En av våra starkaste jultraditioner är ju Kalle anka på julafton, och där ser vi fler än en klassisk Disneyfigur. Pyjamasar med disneymotiv finns till hela familjen i alla tänkbara storlekar.

Att välja pyjamasar med ett tema som Disney kan i många fall bli lite roligare än rent matchande pyjamasar. Alla i familjen har en möjlighet att själva välja sin favoritkaraktär bland Disneys stora utbud. Alla ifrån Skönheten och Odjuret till Starwars hör ju nämligen till Disney!

Pyjamas familj jul barn och vuxen

Pyjamas familj jul barn och vuxen julpyjamas
Polarn och pyret julpyjamas & nattlinne för hela familjen med hjärtan HÄR

I just denna retro julpyjamas med 70-tals vibbar kan hela familjen matcha framför Kalle anka på julafton. För de minsta är pyjamasen en onesie med dragkedja, lite äldre barn och vuxna får en tvådelad pyjamas med hjärtan.

Klassiskt julmönstrad pyjamas för stor och liten

Klassiskt julmönstrad pyjamas för stor och liten
Blå och vit pyjamas jul, för hela familjen HÄR

Kappahl har även en klassiskt julmönstrad pyjamas som passar alla i familjen. Med mörkblå botten och mönster i vitt blir detta en fin pyjamas som passar alla. Mönstret är av juliga motiv så som älgar (renar?), snöflingor och julgranar!

Fler fina julpyjamas barn

Till barn finns det också fina julpyjamasar att välja mellan. Kanske kan någon av dessa pyjamasar bli ett bra komplement till familjens matchande pyjamas? Vi alla vet att barnets pyjamas brukar ha en tendens att få matspill på sig…

fin julpyjamas barn 98 104
Ljuslila pyjamas med rådjur HÄR / Grön julgranspyjamas HÄR / Röd tomtepyjamas HÄR

Min favorit i år är troligtvis den lila pyjamasen med små bambis på, hur fin är inte den? Pyjamasen som är en julgran är även den väldigt rolig. Vill du hellre ha något klassiskt som även kan användas som luciaklädsel? Satsa då på denna tomtepyjamas.

Pepparkakspyjamas barn

Dessa fina pyjamas med pepparkakor är så fina tycker jag. Det finns dessutom bodies för barn och bebis i samma tryck.

Pepparkakspyjamas barn pyjamas pepparkakor
Pepparkakspyjamas HÄR

Pepparkaksmönster har blivit en klassiker hos Lindex. I år finns pyjamasen i onepiece för de minsta och tvådelat för lite äldre barn. Det finns även en bodie med sidoknäppning för de yngsta och en med knäppning i grenen för lite äldre bebisar. Så sött!

Här bjuder jag på några till exempel:

julpyjamas barn pyjamas julmotiv
Röd tomtedräkt – pyjamas HÄR / Vit pyjamas med ekollon HÄR / Vit pyjamas med koalor HÄR / Grå pyjamas med koalor HÄR / Blå pyjamas “Santas favorite gamer” HÄR

Även för barn finns de klassiskt rutiga pyjamasbyxorna. De går att kombinera med flera olika överdelar och kommer hålla barnet varmt. De minsta kan få en julig overall i rött med jul-motiv. Pop gör en vacker pyjamas med ekollon-tryck som inte bara passar till julen, utan även till hela vintern och våren. Det finns även en söt pyjamas för både pojkar och flickor i olika storlekar med koalabjörnar och ljusslingor på. Gillar ditt barn spel så kanske pyjamasen längst till höger passar bäst, med texten “santas favorite gamer”.

Julpyjamas baby och nyfödd

Julpyjamas baby och nyfödd
Pyjamas med paket HÄR / Röd pyjamas med pepparkakor HÄR / Pyjamas med vinterlandskap HÄR / Grön babypyjamas med julmotiv HÄR / Blå julpyjamas med ren på rumpan HÄR

Även de allra minsta måste ju få en egen liten pyjamas. Vi har precis fått vår lilla dotter som bara är 1,5 månad och hon är så söt i sin tomtedräkt som hon ärvt av storasyrran. Det blev därför inte att vi köpte någon julpyjamas till henne i år. Däremot har storasyrran fått en, bilder kommer senare. Jag är superförtjust i alla dessa fina pyjamasar. Favoriterna är nog denna pyjamas med lussekatter och denna lilla rutiga pyjamas som känns så vuxen och cute på en liten baby.

Fler fina julpyjamas vuxen

Även om du inte vill matcha med ett barn så finns det självklart andra fina pyjamasar till jul att välja mellan. Kanske kan du bära någon av dessa pyjamasar samtidigt som ditt barn får bära en annan julig pyjamas? Då matchar ni med jultemat i alla fall!

Julpyjamas dam

Alla behöver ju inte matcha, här finns några fina julpyjamasar för barn:

Julpyjamas dam
Julpyjamas gravid HÄR / Vit mönstrad pyjamas HÄR / Pyjamas med hjärtan HÄR / Röd julpyjamas dam HÄR

Julpyjamas herr

Till jul kan man antingen slå på stort eller tona ner det lite mer. Älskar du julen kanske en pyjamas med polkagrisar passar bra. Pappa kanske känner för en enklare pyjamas med röda detaljer.

Julpyjamas herr
Julpyjamas polkagrisar HÄR / GANT rutig pyjamas HÄR / Calvin Klein julpyjamas HÄR / Klassiskt rutig pyjamas HÄR

Sammanfattning julpyjamas för hela familjen

Med dessa mysiga pyjamasar är vi nu mer redo för en jul på hemmaplan. Köp pyjamasarna och börja använd dem redan nu i advent, eller ge pyjamasen som en julklapp till alla dina familjemedlemmar för en rolig överraskning!

Läs även: Julklänningar för barn 2023 – finaste modellerna

You may also like

Leave a Comment