fbpx

Laga overall med POP Repairs (GRATIS!): Resultat före och efter

by Sofia
Laga overall POP Repairs polarn o pyret reparation lagning

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

I samband med att jag loggade in på mina sidor hos Polarn o pyret såg jag att jag nått VIP-nivån och därmed hade rätt till en gratis reparation. Detta föll sig utmärkt eftersom vintersäsongen äntligen är över och den välanvända vinteroverallen behövde lagas i fållarna. I det här inlägget tänkte jag därför berätta lite hur det gick att laga overallen och använda POP Repairs.

Vad är POP Repairs?

POP Repairs är en reparationstjänst som hjälper dig att laga och underhålla dina Polarn o pyret-kläder. Denna service finns till för att förlänga livslängden på plaggen och därmed även bidra till en bättre miljö. Detta är en del av Polarn o pyrets mål med POP Cares.

Dessutom sparar du som konsument pengar på att laga barnens plagg, istället för att behöva köpa nytt hela tiden!

Varför bemöda sig med att laga overallen?

I Sverige slängs det årligen cirka 7,5 kilo kläder per person. En del av dessa kläder är fortfarande i gott skick, medan andra kan lagas, och vissa är uttjänta. Det är viktigt att vi tar hand om våra kläder och inte låter dem hamna på soptippen, eftersom de kan vara en värdefull resurs.

Hur funkar Polarn o pyret reparation?

laga overall benslut fållen lagningslapp
Helt otroligt resultat! Jag tänkte inte ens tanken att man kunde laga med en lagningslapp på detta sätt. Från att bensluten var helt förstörda, till att overallen ser ut som ny igen, på bara två dagar! Dessutom var denna lagning gratis för oss eftersom vi är VIP-medlemmar. Nu ska overallen få göra nytta i Ukraina till nästa vinter.

POP Repairs är en lagningstjänst som hjälper dig att ta hand om dina ytterplagg som behöver lagas och användas igen. Sedan tjänsten lanserades har de i genomsnitt förlängt livet på cirka 6 plagg per dag.

I POP Repairs lagas alla typer av ytterplagg från Polarn o pyret, förutom galon, då detta material inte kan lagas med tillfredsställande resultat. Tjänsten innefattar bland annat byte av trasiga dragkedjor, applicering av laglappar och isättning av knappar.

Se till att tvätta eller torka av plagget innan du lämnar in det för reparation, eftersom endast rena plagg kan tas emot.

Reparationen administreras av din lokala POP butik

Gå till din närmaste POP-butik och ta kontakt med personalen. I mitt fall kunde de svara på frågor, förklara hur reparationen skulle gå till och ungefär hur lång tid det skulle ta.

Beroende på vilken typ av lagning som behövs kan dina plagg antingen lagas i butiken eller hos en professionell lokal skräddare. Detta säkerställer att reparationerna görs med hög kvalitet och att plagget får ett förlängt liv.

Plaggens livslängd och miljöpåverkan

Att laga och underhålla din overall istället för att köpa ny bidrar till en mer hållbar och miljövänlig konsumtion. Att reparera overallen förlänger dess livslängd.

Kläder dumpade på soptipp kläder överkonsumtion fast fashion
Produktion och konsumtion av kläder är den andra största miljöboven i världen. Incitamenten att laga, när det är för billigt att köpa nytt, är obefintliga. Polarn o pyrets plagg kostar lite mer, och håller högre kvalitet, det gör att många är villiga att laga istället för att slänga och köpa nytt. POP Repairs hjälper dig att förlänga livslängden på overaller och andra ytterplagg.

Genom att använda PO.P Repairs kan du förlänga livslängden på dina kläder och minska miljöpåverkan från konsumtion och avfall. Ett långvarigt plagg minskar avfallet och bidrar till en mer hållbar värld.

Återanvändning och vidareförsäljning

När dina ytterplagg har lagats kan de fortsätta att användas, ärvas eller säljas vidare. Detta bidrar till en cirkulär ekonomi och minskar klädernas miljöpåverkan.

Vår overall ska skickas till Ukraina inför nästa vinter där. Visste du att du kan skicka paket gratis till Ukraina via Postnord?

Laga overall själv (DIY) vs. använda POP Repairs

Att laga barnkläder själv kan vara ett bra alternativ för mindre skador, men om du saknar kunskap eller erfarenhet kan resultatet bli sämre än om du anlitat en professionell reparationsservice. De flesta hushåll äger inte ens en symaskin, inklusive vårt, och då blir det svårt att lösa det på något annat sätt.

Fördelar

  • Du sparar tid och energi
  • Professionellt resultat
  • Längre livslängd för dina kläder
  • Miljövänligt

Nackdelar

  • Dyrare än att göra själv (om du inte är VIP-kund och får det gratis som vi fick)
  • Du har mindre kontroll över priset

Materialval

Valet av material är viktigt för att säkerställa en långvarig reparation. En bra skräddare använder högkvalitativa material och matchar dem med originaltyget.

Teknik

Professionella tekniker används för att laga och förstärka områden som behöver extra stöd, såsom sömmar och fickor. PO.P Repairs använder originalreservdelar från PO.P så långt det är möjligt, och dessa är gratis för kunder som använder tjänsten.

Tid och kostnad

VIP-medlemmar får en gratis lagning per år, medan övriga lagningar och för icke-medlemmar erbjuds till självkostnadspris av en lokal skräddare. Det faktiska priset varierar beroende på reparationen och eventuella reservdelar som behövs. Om reservdelarna måste köpas från en skräddare betalar du självkostnadspris. Besök närmaste butik för mer information och vägledning från kunnig personal.

Skötsel och underhåll av overaller

För att undvika onödigt slitage över tid är det viktigt att ta hand om barnens ytterkläder. När det kommer till overaller finns det tydliga tvättanvisningar i plagget.

Rengöring

Följ tvättråden och använd skonsamma rengöringsmedel för att bibehålla överallens kvalitet och färg.

Förvaring

Förvara overallen torrt och rent, helst upphängd eller vikt på en hylla.

Säsongsbetonad skötsel

Anpassa skötseln efter årstiden för att säkerställa att overallen håller längre. För vinteroveraller, se till att torka och vädra dem regelbundet, hellre än att tvätta i maskin så fort de blivit smutsiga.

Sammanfattning

Att laga din overall med hjälp av POP Repairs är ett smart och hållbart val som ger dig professionella resultat och förlänger klädernas livslängd. Genom att tänka cirkulärt samt investera tid i skötsel och underhåll av ditt plagg, kan du spara pengar och göra en insats för miljön.

FAQ – vanliga frågor

Här har jag samlat några vanliga frågor om reparationstjänsten som Polarn o pyret erbjuder.

Hur vet jag om min overall kan lagas?

Om overallen har hål, trasiga sömmar eller andra skador är det dags att antingen laga den själv, lämna in till en skräddare eller lämna in den till POP Repairs (om det är en Polarn o pyret-overall).

Kan jag laga min overall själv?

Det är möjligt att laga mindre skador själv om du har kunskap och erfarenhet, men för bästa resultat rekommenderar jag en professionell reparation.

Vilka plagg kan lagas med PO.P Repairs?

PO.P Repairs lagar alla typer av ytterplagg från PO.P, förutom galon. Tjänsten innefattar bland annat byte av trasiga dragkedjor, applicering av laglappar och isättning av knappar.

Är det dyrt att laga en overall hos en POP Repairs?

Kostnaden varierar beroende på skadans omfattning, samt vilket material och tidsinsats som krävs. Fördelen med att använda POP Repairs är att de använder äkta produktdelar och material från POP eller av dem godkända material.

Hur lång tid tar det att laga en overall?

Tiden det tar att laga en overall varierar beroende på skadans omfattning och vilken teknik som används. För vår del tog det bara två dagar. Helt otroligt snabbt!

Varför är det viktigt att underhålla och laga overaller?

Att laga och underhålla din overall förlänger klädernas livslängd, sparar pengar och minskar miljöpåverkan från konsumtion.

You may also like

Leave a Comment