fbpx

Lampa barnrum inspiration: 43 fina vägg-, natt- & taklampor för barnrummet

by Sofia

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Belysning är otroligt viktigt oavsett vilket rum man ska inreda – men lite särskilt viktigt i barnrummet! I barnrummet kan man ta ut svängarna lite extra med lampor och belysning som är roligare än i många andra rum. Om du vill ha inspiration för lampor till barnrummet så har du kommit helt rätt!

Lampa barnrum inspiration

I barnrummet behövs flera olika typer av belysning, dels bra takbelysning som underlättar vid exempelvis blöjbyten eller städ, men även dekorations och mysbelysning som kan få sätta stämningen vid tupplurar och nattning.

Det kan vara svårt att veta hur man på bäst sätt väljer belysning till ett barnrum, så här kommer lite inspiration:

belysning lampa barnrum
Inspirationsbild: jillianharris.com
Ljust babyrum med mycket belysning för amning samt även mysig belysning i form av golvlampa och en kaninlampa på bordet.
lampa barnrum babyrum moln
Inspirationsbild: etsy.me
Moln i form av lampor eller balkonger är väldigt stämningsfullt i ett barnrum och passar bra som kvällsbelysning.
ljusslinga belysning barnrum
Inspirationsbild: historiasdecasa.com.br
Ljusslingor är fina och ger ett mysigt ljus. Med ljusslingor kan man bygga en nästan drömsk miljö i barnrummet!

Fina barnlampor

Nu är det dags att kika på alla de fina barnrumslampor som finns där ute! Alla lampor vi länkar kommer från svenska hemsidor som vi varmt kan rekommendera.

Taklampa barnrum

I barnrum behövs det ordentlig belysning i taket för att kunna ljusa upp rummet vid städning och andra aktiviteter så som lek och blöjbyten. En bra taklampa kan hjälpa till med detta!

fina taklampor för barnrum
Taklampa med regnbågar HÄR / Taklampa glasballonger HÄR / Taklampa fjädrar HÄR

Det finns taklampor för barnrum som hänger från taket i en sladd, så som den fluffiga lampan ovan! Fjädrarna gör att den ser ut lite som ett moln, och blir alltså även en fin inredningsdetalj! Sedan finns det också lampor som sitter i taket, så kallade plafonder.

Plafond barnrum

En plafond är en typ av taklampa som sitter mot taket. Dessa ger bra och jämnt ljus över hela rummet och är dessutom väldigt diskreta när de inte används.

plafond taklampa barnrum
Vit textillampa HÄR / Plafond fjädrar HÄR / Plafondlampa stjärnor HÄR

Plafonder finns i många olika utföranden. De kan vara klädda med tyg, fjädrar eller glas och antingen vara enfärgade eller ha fina mönster – som den med stjärnor ovan! En fördel med denna typ av lampor är att de inte samlar på sig lika mycket damm som andra lampor.

Vägglampa barnrum

Vägglampor är bra i barnrum både för att ljusa upp rummet och för att skapa mysbelysning! Dessutom finns många vägglampor i roliga utföranden i form av figurer och djur som gör de perfekta för barnrum.

roliga fina vägglampor barnrum
Vägglampa fjäril HÄR / Vägglampa bil HÄR / Vägglampa ballong HÄR / Lampa vägg enhörning HÄR

Vad sägs om en lampa i form av en fjäril, ballong eller bil? Eller skulle ditt barn mer uppskatta en vägglampa som ser ut som en enhörning? Om du ska inreda barnrum med ett särskilt tema så är det lätt att hitta vägglampor som matchar.

Lampa barnrum moln

Ett vanligt tema att ha i barnrum är moln eller andra väderrelaterade saker. En lampa i form av ett moln är en bra idé då den både lyser fint och agerar dekoration.

molnlampa barnrum vägglampa moln
Molnlampan i blått och vitt hittar du HÄR

Molnlampor finns i flera olika utföranden och typer, denna modell hängs på väggen och har små utskärningar som ljuset kan skina igenom förutom längs sidorna på lampan. Vit eller blå, vilket blir ditt val?

Lampa barnrum luftballong

Även luftballonger är ett vanligt tema i barnrum. De kan med fördel kombineras med molnrelaterade saker då luftballongerna och molnen ofta rör sig på samma ställe!

luftballong lampa barnrum
Grå luftballong vägglampa HÄR / Rosa luftballonglampa HÄR / Hängande lampa luftballong HÄR

Luftballong-lampor finns i många olika typer. Antingen i form av vägglampor av trä med formen av en luftballong. Dessa finns i grått och rosa och har små infällda lampor som ger ett fint sken.

Sedan finns det även hängande luftballongslampor där själva ballongen innehåller lampan. Denna typ av barnrumslampa är både lekfull och vacker, och kommer uppskattas av både liten och stor.

Vägglampa barnurm trä

Naturmaterial så som trä är väldigt populärt när det kommer till barnrumsinredning – och jag förstår varför! Hållbart och snyggt, kan det bli bättre?

vägglampa barnrum mumin stjärna djur
Vägglampa bil HÄR / Barnrum lampa lejon HÄR / Vägglampa stjärna HÄR / Vägglampa mumin trä HÄR

Vägglampor av trä för barnrum finns i många olika former. Bil, lejon, en stjärna eller varför inte ett mumintroll? Lamporna varierar något i utförande då vissa har infällda små ledlampor och vissa har lampor bakom själva figuren som ger ett fint sken. Eftersom led-lampor inte blir varma så går det också bra att själv måla denna typ av vägglampor i den färg man tycker passar barnrummet bäst!

Vägglampa barn bil

Bilar av olika former uppskattas av barn och är därför ett vanligt tema i många barnrum. Självklart ska man då även ha en billampa!

lampa för barnrum bil vw buss vägglampa
Träfärgad vw buss lampa HÄR / Blå splitbusslampa HÄR / Billampa barnrum HÄR

Billampor finns det många av, och de ser ut som många olika bilar. I bilden ovan har vi hittat exempel på vw-splitbuss lampor och en klassisk billampa med infällda ljuspunkter. Tänk på att experimentera lite med vilken höjd ni placerar lamporna på, det kan ge rummet ett lyft!

Nattlampa barnrum

En nattlampa är bra att ha i barnrummet av flera olika anledningar. Dels kan den lugna orolig barn och dels kan den underlätta för er som föräldrar när ni ska besöka barnet på natten.

nattlampa för barn som har svårt att sova
Nattlampa katt HÄR / Moln nattlampa HÄR / Björn nattlampa HÄR / Nattlampa svamphus HÄR

Nattlampor är ofta batteridrivna för att man ska kunna flytta omkring dem dit de behövs. De finns i många olika färger och former, allt ifrån katter till moln. Om man vill kan man dekorera barnrummet med flera nattlampor, exempelvis en på sängbordet och en på byrån för att ge barnet lite mer trygghet om natten.

Lampa barnrum stjärnhimmel

En annan typ av nattlampa för barn är stjärnprojektorlampor. De kan köras hela natten och ger en projektion av mysiga stjärnor på himlen som lyser upp rummet något.

stjärnprojektor barnrum stjärnhimmel
Projektorlampa sköldpadda HÄR / Gosedjur projektor HÄR / Stjärnprojektor regnbågar HÄR / Projektor stjärnor svamp HÄR / Stjärnprojektor mjuk stjärna HÄR

Stjärnhimelslampor finns det många olika typer av. Dels finns det mjuka gosedjur med projektor på magen som kan ligga i sängen med barnet, också finns det projektorlampor som passar bättre att stå på sidan av sängen. De projicerade stjärnorna kan verka lugnande för oroliga och ledsna barn.

Nattlampa vägguttag

Nattlampa som sitter i eluttag är perfekt för barnrummet. Dels lyser de upp rummet och golvet (äntligen slipper man snubbla över leksaker på kvällen), och dels kan de fungera som eluttagsskydd.

vägguttag eluttag lampa som inte blockerar eluttag
Nattlampa vägguttag HÄR / Nattlampa med eluttag HÄR

Denna typ av nattlampa kan antingen sitta för eluttaget, eller så är lampan av sån typ att den sitter i eluttaget, men samtidigt skapar ett nytt eluttag så det fortfarande kan användas utan att behöva plocka bort lampan. Många nattlampor för eluttag har även en timer eller ljuskänslighetsfunktion som gör att de endast lyser om natten.

Nattlampa kanin

Kaninnattlampor är oerhört populära och jag förstår verkligen varför!

kanin nattlampa barnrum barn
2-pack kanin nattlampa HÄR / Miffy nattlampa HÄR

Kaninlampan till höger är av typen Miffy och är kanske den populäraste. Dock är den ganska stor och alltså lite dyrare, men som tur är finns det även mindre, billigare varianter som tvåpacket till vänster!

Läs även: Miffy lampa & andra fina barnlampor från Mr. Maria

Sänglampa barn måne

Lampor i form av en måne har länge varit populära. Kanske minns du IKEAs populära månlampa? Idag har designen förbättrats något och det finns riktigt fina och stilrena månlampor att välja mellan.

måne stjärna lampa barnrum vägg nattlampa
Nattlampa måne HÄR / Vägglampa måne HÄR

Månlampor kan vara antingen handhållna nattlampor, eller sådana som hängs på väggen. Lamporna till höger i bilden ovan köps separat, men kan med fördel matchas för ett enhetligt intryck.

Golvlampa barn

Även en golvlampa kan behövas i barnrummet. En stor lampa med skärm är perfekt att ha vid amning eller som belysning vid skötbordet.

stor golvlampa för barnrum stativlampa skärm
Raket stor golvlampa HÄR / Golvlampa barnrum HÄR

Det finns golvlampor för barnrum som står på golvet och lyser, och det finns golvlampor av skärmtyp som lyfter upp ljuset lite. Välj gärna en golvlampa med ett lekfullt uttryck för att passa in i barnrummet!

Lampa barnrum djur

Det kanske allra vanligaste temat i ett barnrum måste ändå vara djurtemat! Även om inte hela rummet är djurinspirerat så kan det vara kul att ta in djurdetaljer ändå.

djurlampor barnrum fina djur nattlampa sömntränare
Björn nattlampa HÄR / Lejon lampa barnrum HÄR / Häst lampa barnrum HÄR / Räv nattlampa HÄR / Pingvin sömntränare HÄR

Dels finns det många djurlampor i form av nattlampor. Under dagen fungerar de även som en fin dekoration på sängbord eller andra platser i barnrummet.

Sedan finns det även sömntränare i form av djur (på bilden en pingvin). De ändrar färg och kan på så vis fungera som en väckarklocka för barnet som signalerar när det är dags att kliva upp. Perfekt för barn som inte lärt sig klockan än och som gärna kommer in lite för tidigt till föräldrarna och frågar om “det inte är dags att vakna nu”… Lampan kan även kopplas till en mobiltelefon via bluetooth så ni kan spela upp sånger eller sagor för barnet. Även bra för barn som behöver bakgrundsljud för att kunna somna.

You may also like

Leave a Comment