fbpx

Målarbok vatten: Magisk målarbok där motiven syns med hjälp av vatten

by Sofia
Melissa & Doug Water Wow Målarbok recension

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

En magisk målarbok är ett spännande sätt för barn att få se teckningar komma till liv med pensel och vatten. Detta är alltså en målarbok som färgas med vatten och inte med färg. Säg adjö till kladdiga målarfärger och komplicerade färgläggningstekniker, och hej till flera timmar av roligt och avkopplande målande. Det låter för bra för att vara sant!

Att helt slippa kladd är nog varje småbarnsförälders största dröm, samtidigt vill vi inte hämma barnets kreativitet. Det var i just ett sådan ögonblick jag upptäckte Melissa & Doug Water Wow målarbok. Om du inte vet vad det är eller varför du behöver köpa (minst) en sådan målarbok till ditt barn ska du läsa detta inlägg.

Inlägget är skrivet i samarbete med babyland.se som har ett stort utbud av Melissa & Doug Water Wow målarböcker HÄR

Vad är Melissa & Doug Water Wow målarbok med vatten?

Första gången jag såg dessa produkter förstod jag inte riktigt vad de gjorde och därför tänker jag att det är bäst att börja med att reda ut just det. Water Wow är en målarbok som har vita sidor men som när dessa kommer i kontakt med vatten blir färgade. Det sker genom att penseln fylls med vatten och stängs.

Vad är Melissa & Doug Water Wow målarbok
Sakta men säkert framträder ett färgglatt motiv när målarboken kommer i kontakt med penseln som är fylld med vatten. KÖP HÄR

Det är inte för inte som tillverkaren kallar dessa för “WOW”, för det är just det uttrycket som kom från mina läppar när min dotter började “färglägga” för första gången.

Det roliga är att det finns massor med små motiv som inte syns när boken är vit och det blir så vackert!

Till vilken ålder en magisk målarbok?

De enklaste varianterna rekommenderas från 3 år, medan de mer avancerade varianterna rekommenderas från 5 år. Alia är 3,5 år men lillasyster Mila som är 1,5 år älskar dessa hon med.

Det finns inga smådelar som kan sväljas så rekommendationen baseras nog snarare på vilken ålder som är lämplig ur ett färdighetsperspektiv. Därför får barnets utveckling anses vara väglägledande. Kan ditt barn hålla i en penna så är hen redo för detta.

De lite svårare varianterna handlar om att barnet ska kunna ta till sig funktionen. Vissa av dessa har exempelvis ett förstoringsglas för att titta på detaljer, något som ett litet barn inte riktigt förmår att göra.

Melissa & Doug Water Wow recension

Vattenfärgläggningsboken Water wow har vackra och detaljerade mönster som barnet färglägger på egen hand. Du fyller bara den tjocka penseln med vatten och börjar “måla”. Då framträder färgen och teckningarna får liv på ett livfullt och fascinerande sätt. Vattenfärgningseffekten är så häftig, och resultatet är ett mästerverk som barnet gärna visar upp stolt.

Fördelar

Melissa & Doug Water Wow recension
Det finns många olika målarböcker att välja på. Här färglägger Alia en bok om rymden och en annan med tema jungel. KÖP HÄR

Den största fördelen med Melissa & Doug Water Wow är att det är riktigt underhållande för barn (och vuxna). Som förälder är det alltid en utmaning att minska skärmtiden för barnen och detta är ett fantastiskt sätt. Alia var underhållen med detta i 30-40 minuter.

Det finns massor med olika målarböcker att välja mellan, var och en av dessa har ett tema. Du hittar exempelvis målarböcker om rymden, safari och Paw patrol.

Jag skulle säga att Water wow målarböckerna kan användas runt 25 gånger. Redan innan dess blir färgen svagare vid “färgläggning”, men det syns fortfarande vilket motiv det är. Finas är boken helt klart första gångerna.

Produkten är gjord av kraftig kartong, vilket betyder att barnet inte behöver ha ett bord som underlag utan kan sitta var som helst och “färglägga”. Den stora penseln är lätt att greppa för barn.

Jag tycker att priset är rimligt, med priser mellan 59-109 kr beroende på hur avancerad målarboken är. Det är dessutom en perfekt present att ha med sig till kalas för barn som fyller 3-5 år.

Nackdelar

Även om denna produkt är mer hållbar än ett vanligt ritpapper eller målarbok, så är det fortfarande en produkt som har en begränsad livslängd och som kastas i soporna när den är färdiganvänd. Då den består av papper och metallspiral är den lite jobbig att återvinna, även om vi helt säkert kommer att göra det.

En annan sak att tänka på är att produkten marknadsförs som perfekt att ha med sig på resan. Det finns dock två problem med att ta med Melissa & Doug Water Wow målarbok på resande fot.

  1. Du behöver tillgång till vatten för att fylla på när vattnet tar slut.
  2. Du kan inte ta med penseln med vatten i eftersom den då läcker.

Med det sagt kan man faktiskt vara kreativ kring påfyllning av vatten och en pensel räcker mer än väl till att fylla hela målarboken med färg en gång.

Målarbok vatten ingen färg
Det finns ett stort utbud av olika målarböcker. Alla Water wow produkter hittar du HÄR

Vi har många Melissa & Doug-leksaker eftersom vi tycker att de är pedagogiska och av utmärkt kvalitet. Några av produkter från varumärket som vi kan rekommendera:

  • Melissa & Doug återanvändbara stickers – klistermärken är den perfekta finmotoriska aktiviteten för att hålla lillfingrarna sysselsatta i bilen och återanvändbara klistermärken gör att det roliga håller ännu längre.
  • Melissa & Doug frukter och grönsaker av trä – magneter håller ihop olika grönsaker, frukter och andra livsmedel som kan delas med hjälp av träknivar och lagas på leksaksspisen.
  • Melissa & Doug geometriska stapelleksaker – dessa klassiska leksaker i form av färgglada ringar eller andra former som träs på en pinne är perfekt för små barn att träna på motorik.
  • Melissa & Doug siffror och bokstäver – finns i olika varianter bland annat pussel, magneter och klossar. Vår dotter Alia älskar färger, siffror och bokstäver och det är ett fantastiskt sätt att lära sig alfabetet och att räkna på.

Slutsats målarbok vatten

En målarbok med vatten är inte bara ett bra sätt för barnet att koppla av och lindra stress, utan det är också en rolig och utbildande aktivitet för barn. Målande hjälper barn att utveckla koordinering och finmotorik, samt främjar kreativitet och fantasi. Det är även en rolig aktivitet att göra tillsammans hela familjen en regnig dag.

En färgläggningsbok med vatten är kompakt, lätt och enkel att bära med sig, vilket gör den till den perfekta reseföljeslagaren. Ditt barn kan färglägga på resa, oavsett om reser med tåg, flygplan eller annan transport. Det är också ett miljövänligt alternativ till traditionella färgläggningsböcker, eftersom det inte kräver några pennor eller massor med papperssidor.

Sammanfattningsvis är Melissa & Doug Water wow det perfekta presenten för barn som älskar att färglägga. Det är ett unikt och spännande sätt att uttrycka sin kreativitet, och ett bra sätt att lindra stress och slappna av. Så varför inte prova en magisk målarbok idag och upptäck en ny och spännande sätt att färglägga!

You may also like

Leave a Comment