fbpx

Matchande kläder mamma & dotter / barn

by Sofia
Matchande kläder mamma dotter träningskläder I can I will

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Att matcha sina kläder med sitt barn är enligt mig något av det gulligaste som finns! Att köpa matchande kläder till sina barn och sig själv har varit populärt länge och nu är det lättare än någonsin. Många klädbutiker som gör kläder i både barn- och vuxenstorlekar just för att man ska kunna matcha. Men vart ska man leta? I dagens inlägg tänkte jag främst fokusera på matchande kläder för mamma och dotter. Detta eftersom jag själv har en dotter och det är alltså det jag har mest erfarenhet av. Jag ger även några smakprov på mamma + son och pappa + dotter/son-plagg.

Pssst. Våra fina tröjor kommer från I Can I Will. Med koden FITNESSFIA15 får du 15% rabatt på allt hos ICIW.

Matchande kläder barn och förälder

Att matcha sina kläder i vardagen är riktigt kul – men det är inte alltid lätt. Här får man ofta göra någon liten kompromiss för att kläderna ska passa båda. Ofta vill inte mamman se för barnslig ut, och barnet vill heller inte se för vuxen ut – då får man köra på något som är lagom vuxet och lagom barnsligt. Här nedan kommer exempel på kläder i dam och barnstorlekar!

Här hittar du ett urval av fin matchande kläder och köpställen.

Newbie mama me kollektion

Newbie mama me kollektion
Newbie mama me kollekton HÄR

Newbie otroligt fina barnkläder och numer har de även matchande kläder för vuxna. Nytt för säsongen är fina pyjamas och matchande lounge set. Allt i traditionell Newbie-anda med romantiska färger och mönster. Min favorit är de ekologiska (hållbara) naturvita ribbade pyjamasarna.

Gina tricot mamma mini kollektion

Margaux Dietz son Arnold matchande-jeansjackor-mamma-mini
Margaux Dietz och sonen Arnold var först att fronta Gina Tricot mama mini kollektion och de gjorde det med stil! Du hittar hela Gina Tricots mini me kollektion HÄR

Gina Tricots mamma och mini-kollektion frontades i första vändan av influencern Margaux Dietz och hennes son Arnold. Hur gulliga är de båda två inte i dessa enkla svarta jeansjackor med matchande tryck!?

Tyvärr är har dessa snygga matchande jackor utgått ur sortimentet men det finns flera andra plagg i den nya kollektionen som släpptes inför hösten 2021.

Lindex mini me kollektion

Mamma barn matchande kläder
Lindex Mini me kollektion innehåller ett urval av unisex plagg för mamma och barn. Du hittar hela kollektionen HÄR

Även Lindex har en mini me kollektion numer. Det jag gillar med Lindex mamma barn kollektion är att de flesta plaggen är unisex, vilket gör att du kan matcha med både din son och dotter.

Ellos mamma och dotter kollektion

Ellos mamma och dotter kollektion
Köp hela kollektionen med matchande kläder HÄR. OBS! Många av Ellos matchande kläder är nu på REA se vilka HÄR

Ellos är också en kedja som har många matchande plagg i barn och vuxenstorlekar. Tidigare gjorde företaget ett samarbete med Carolina Gynning och hennes två döttrar. Denna gång är det Angelica Svanström som varit med och tagit fram Ellos mamma-barn kollektion. Angelica är känd för sitt inspirerande Instagram-konto @angelickpicture där hon bland annat pratar om feminism och amning. Förutom Instagram är Angelica både fotograf och modell.

I Ellos kollektion för mamma och dotter är det Det som skiljer Ellos och Gina Tricot är att den förstnämnda kedjan framförallt har satsat på plagg som är inspirerade av varandra – men som inte är exakt likadana. Detta kan vara bra om du vill låta barnet klä sig ungt, och du vill klä dig mer vuxet.

De matchande klänningarna på bilden ovan är gjorda i samma tyg och har många detaljer som gör dem lika, men de är inte identiska.

H&M Mini Me kollektion – twice as cozy

HM mini me kollektion matchande kläder mamma dotter
Nu har äntligen även H&M släppt en mamma-dotter kollektion som heter “mini me autumn”. Se hela kollektionen HÄR

Även H&M har nu hoppat på trenden med matchande kläder för mamma och dotter. Även om kollektionen är lite mindre än den hos Gina Tricot så innehåller HM Mini Me kollektion några riktigt fina plagg. Framförallt gillar jag de lite gosigare kläderna så som hoodies och stickade tröjor.

Till skillnad från kollektionerna hos Gina Tricot och Ellos frontas HM:s mamma dotter kollektion inte av någon kändismamma. Det jag saknar lite från kollektionen är några lite mer könsneutrala alternativ och även något som funkar för pappa/son.

KÖP HELA KOLLEKTIONEN HÄR.

Ett urval av de finaste matchande kläderna 2021

Här har jag samlat mina favoriter av matchande kläder för mamma och dotter, samt för förälder och barn generellt. Alla köpställen är länkade.

Toghether matchande plagg mamma och barn

lindex mini me kollektion matchande plagg
Sweatshirt Together HÄR

Denna tröja från Lindex mini me kollektion är superfin. Mys tillsammans hemma i den varma tröjan eller gå ut på stan och dra blickar till er. Budskapet är fint, tillsammans är vi starka!

Matchande träningskläder mamma och barn

matchande träningskläder mamma barn
Matchande träningskläder HÄR

Även dessa matchande träningskläder kommer från Lindex mini me. Matcha träningstights och träningsväst, eller bara ett av plaggen – du väljer. Kul grej att matcha i löpspåret eller på fritidsaktiviteten.

Matchande t-shirts familj med tuffa tryck

Mama mini t-shirt
Matchande t-shirt pappa, mamma och barn HÄR

En enkel t-shirt med liknande tryck kan vara ett perfekt basplagg att börja med – om man vill kunna matcha med sitt barn mer. På ryggen har t-shirtsen snygga tryck i form av “mini”, “father” och “mother”. Det finns även barnvarianter med “brother” och “sister”. Oavsett vilka plagg ni väljer att styla dessa t-shirts med så kommer ni ha riktigt snygga matchande outfits! För barn finns denna tröja från storlek 62 upp till 128.

Matchande rosa hoodises hoodies Mini Mamma

Matchande hoodie, byxor och mössa för mamma / dotter HÄR

SÅ fina mysoveraller i rosa med kärleksbudskap som matchar! Storleken på barnplaggen, både hoodie och byxor, sträcker sig mellan 92-134. För vuxna gäller ett ganska generöst storleksspann XS-XXL. Även de matchande mössorna ingår i kollektionen, så cuuuute!

Matchande tröjor – mamma & barn

Matchande tröjor mamma dotter
Matchande tröja mamma och barn HÄR

Mother och Mini tröjor som matchar snyggt. Dessa sköna sweatshirts passar året runt och det finns flera matchande plagg som även dem är i samma print. Detta är ett av mina favoritplagg i den nya höstkollektionen 2020. Styla dessa tröjor med jeans för både dig och ditt barn och ni har direkt en väldigt snygg “mini & me” outfit.

Rutig jacka barn – rutig jacka dam

Rutiga jackor mamma barn
Matchande jacka mamma och barn HÄR

Rutiga jackor i ullmaterial har varit oerhört populära under en längre tid. Nu finns de även för de minsta! Du och ditt barn kan bära matchande kappor med rutigt mönster. Oavsett om ni bär dem när ni är tillsammans eller till förskola/ jobb så kommer ni se oerhört stilmedvetna ut! En bra kappa behöver alla – stor som liten.

Mamma dotter fuskpäls-jackor

Jacka mamma dotter kollektion HM
Mamma dotter fuskpäls jacka HÄR

Love, love, love denna mysiga fluffiga teddy-jacka! Priset är dessutom väldigt överkomligt tycker jag. Storlekarna för barn är 146-170 och för vuxna XS-XXL. Det gör att jackan är för lite större barn och inte ännu för min lilla prinsessa, så synd.

Matchande kläder familj – regnkläder för förälder och barn

Regnkläder Tretorn
Matchande regnkläder mamma och mini HÄR

Det svenska vädret kräver bra jackor, och hur kul är det inte då att matcha? Gina Tricot har här tagit fram en mindre serie regnkläder tillsammans med Tretorn. Alla plagg matchar varandra, så du och ditt barn kan vara både bekväma och snygga i regnet!

Matchande klänningar dotter mamma

Newbie matchande kläder mamma dotter
Newbie mama me klänningar HÄR

Newbie är verkligen en favorit när det kommer till söta barnkläder. Jag blev därför väldigt glad när jag upptäckte att de även har en mama me kollektion. Här hittar du fina klänningar och blusar i matchande mönster och form för mamma och barn.

Matchande kjol och jumpsuit

Matchande kläder mamma dotter
Matchande klänning mamma och dotter HÄR

Här är ett tips på ett par riktigt snygga matchande plagg för mor och dotter. Tyget och trycket på båda plaggen är lika, men skillnaden ligger i själva plaggen. I vuxenstorlek finns det en snygg kjol och barnet får en lekvänlig jumpsuit! För aktiva barn är jumpsuiten verkligen en must-have. Matchande utan att vara “för tydligt”. Somrigt och hur gulligt som helst!

Matchande klänning och t-shirt

Carolina Gynning Ellos
Matchande kläder mamma och döttrar HÄR

Att matcha på ett diskret sätt istället för att bära exakt likadana kläder är också en metod för att bära matchande kläder. Här syns Carolina Gynning i en t-shirt med ett blommotiv som matchar barnens klänningar. Ett tips för att skapa outfits av denna typ är att leta efter kläder i butiker som har både barn och dam storlekar. Ofta kan man se att samma mönster och färger finns på båda avdelningarna. Ett mönster eller en färg gemensamt mellan förälder och barn kan se väldigt välstylat ut!

T-shirt för stor och liten

LOVE t-shirt mamma mini barn
Matchande mamma och barn t-shirt HÄR

Matchande t-shirts är verkligen ett säkert (och snyggt) kort när det gäller kläder för familjen. Vad sägs om dessa t-shirts som tillsammans skapar ordet LOVE? Dessa snygga toppar finns på Gina Tricot, och där finns även andra modeller av snygga t-shirts för stor och liten. Ett enkelt, billigt och snyggt sätt att skapa matchande outfits!

Fler matchande t-shirts familj

Matchande t-shirt hela familjen
Matchande t-shirt pappa, mamma och barn HÄR

Här finns ytterligare ett gäng snygga tishor till hela familjen! På bilden syns även bra exempel på hur man kan styla samma plagg på olika sätt. Barnen i bekväma lekvänliga underdelar och föräldrarna bär t-shirten med snygga och bekväma jeans.

Stickade tröjor mini me kollektion

Stickad tröja H&M mini me kollektion matchande dotter mamma
Mamma dotter stickad tröja HÄR

Så fina stickade tröjor för mamma och dotter med olika ränder. De matchande jeansen på bilden ingår inte i kollektionen. Storleken på tröjan för barn sträcker sig från 92 upp till 134/140. Tröjan innehåller 8% ull. Den del av materialet som är polyester är återvunnen – love that!

Mamma och dotter matchande sweatshirts

matchande tröjor mamma dotter
Matchande tröja mamma och barn HÄR

Gina Tricot och de har verkligen lyckats med att skapa snygga matchande kläder! Här är en snygg sweatshirt i beige för både mamma och barn. Dessa plagg har ett together-tryck på sig, vilket gör att plaggen matchar lite extra mycket

Matchande t-shirts med tuffa tryck

Matchande t-shirt mamma och barn son dotter
Matchande t-shirt mamma och barn HÄR

En enkel t-shirt med liknande tryck kan vara ett perfekt basplagg att börja med – om man vill kunna matcha med sitt barn mer. På ryggen står det “Today I´M GONNA KICK IT WITH MY MOM/MINI”. Oavsett vilka plagg ni väljer att styla dessa t-shirts med så kommer ni ha riktigt snygga matchande outfits! För barn finns denna tröja från storlek 62 upp till 128 för vuxna storlek XS-XL.

Matchande baddräkter mamma dotter

Matchande baddräkter mamma dotter, matchande badkläder
Hade jag inte varit supergravid hade jag köpt dessa baddräkter och matchat med min mini. Baddräkt för mamma och mini HÄR

Grrrrr. Ta er an badstranden med djuriska lek-takter och dessa matchande baddräkter! Älskar att det även finns ett hårband för mini att komplettera looken med. Det roliga är att även männen i familjen kan vara med och matcha (se nedan). Hela familjen kan alltså gå på djungeläventyr, eller bara hänga på beachen helt enkelt!

Matchande kläder med pappa

matchande kläder familj pappa son
Matchande t-shirt pappa och barn HÄR / Matchande badshorts pappa son HÄR

Även pappa ska ju självklart få matcha med både son och dotter. T-shirten till vänster finns även för mamma så att hela familjen kan ha matchande kläder!

Matchande leopardträningstights mamma och barn

Matchande träningstights mamma barn dotter
Leopardbyxor mamma och barn HÄR

På temat leopardkläder måste jag också få tipsa om dessa riktigt snygga matchande träningstights för mamma och barn! Tightsen har ett snyggt modernt leopardmönster och finns både i damstorlekar och barn 62-146. Förutom storleksskillnaden är tightsen likadana, vilket barnet kommer uppskatta – tänk att få matcha med mamma!

Sportiga mjukiskläder för mamma, pappa och barn

Matchande träningskläder track suits hela familjen
Matchande träningsset för hela familjen HÄR

Att kunna matcha dygnets alla timmar är kul. Tur då att Aim’n har gjort ett matchande set för herr, dam och barn som kan användas under alla mysiga och aktiva stunder. Detta mysiga mjuksset består av byxa och jacka. Plaggen är gjorda av ett supermjukt material, och plaggen har även smarta detaljer – bland annat tumhål vid ärmslut för både stora och små!

Matchande pyjamas

Matchande pyjamas polarn och pyret
Matchande pyjamas HÄR

Polarn och pyret har matchande pyjamas för hela familjen i deras klassiska ränder. Plaggen finns både som tvådelad pyjamas och nattlinne. De finns i rött, blått och beige. Jättemysigt att hela familjen kan ha matchande pyjamas.

You may also like

Leave a Comment