fbpx

Miffy lampa & andra fina barnlampor från Mr Maria

by Sofia
Miffy lampa, Mr Maria Lampor

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Miffy lampa och resten av Mr Maria kollektionen är populär i hem över hela världen. Det varma ljuset från dessa ikoniska barnlampor skapar en mysig stämning för alla åldrar. För även om dessa fantasifulla lampor är designade för barnrum, kan även vi vuxna glädjas över dessa vackra skapelser. En Miffy lampa, eller någon av hennes kompisar, är inte bara funktionell, dessa lampor har även en dimmer-funktion som gör lamporna väldigt praktiska som nattlampa.

Köp alla lampor från Mr Maria här

Vad är tanken bakom Mr Maria lampor?

Mr Maria är en kollektion av vackra lampor med LED-ljus. Dimmern ger den perfekta mängden ljus för allt från läsning till läggdags. Lamporna blir aldrig varma, så du kan låta de lysa länge och ditt barn kan utan problem ge sin lampa en kram!

Mr Maria lampor kollektion
En del av Mr. Maria kollektionen med lampor för alla önskemål.

Om Mr Maria lampor

För 10 år sedan skapades designstudion Mr Maria av Jannes Hak och Lennart Bosker. I en mörk källare i hjärtat av Amsterdam spenderade de sin tid med att ta fram vackra skapelser för barn i alla åldrar och alla inrednings-stilar.

Detta designpar skapade en Miffy lampa, utifrån den holländska konstnären Dick Brunas kanin-karaktär. Miffy är en karaktär som uppstod redan år 1955, då Dick berättade en historia om en kanin de sett på semestern för sin son. Genom Hak och Bosker skapades denna vackra Miffy lampa, en av flera som senare skulle komma till.

Genom att kombinera en blandning av modern enkelhet med klassiska karaktärer, kunde Hak och Bosker framställa deras skapelser med en lekfull och konstnärlig känsla, utan att kompromissa med hållbarhet eller kvalité.

Läs även: inreda barnrum – 15 fina barnkammare för flickor (eller pojkar)

Olika modeller av Mr Maria lampor

Mr Maria lampa Miffy, Brown Bear, Elefant, asiatisk tjej
Mr Maria designduo skapar magiska lampor som gör ung som gammal glad.

Mr Maria lampor är en härlig kollektion av karaktärer som är så oemotståndliga att du kommer behöva ta din tid för att välja din favorit. Efter succén med deras Miffy lampa, skapades en serie ikoniska figurer (bland dessa Brown Bear och Anana the Elephant).

Köp alla lampor från Mr Maria här

Miffy Lampa

Miffy lampa XL small
Miffy lampa XL finns även i Small.

Miffylampan är skapad efter en karaktär i en älskad barnbok från Holland, kaninen Miffy och hennes vänner gillar att gå på äventyr. Miffy är bedårande i ett barnrum, lekrum eller som nattvakt medan de små slumrar in.

Miffy Lampa Small barnrum inredning
En Miffy lampa passar i alla sorters barnrum.

Söt och lugn, Miffy lampan fungerar lika bra som en nattlampa för både barn och vuxna. Denna charmerande ljuskälla skapar ett mjukt, varmt sken – perfekt för att berätta sagor för de små innan det är dags att sova, eller som dekoration för en modern interiör. Ljusen har en dimmer så du kan justera ljusstyrkan.

Miffy Lampa small XL
Dessa ikoniska och välkända Miffy lampa finns i Small och XL

Miffy-lampan finns i två olika storlekar. Den lilla lampan är 50 cm och den stora 80 cm hög.

Köp alla lampor från Mr Maria här

Brown Bear nattlampa barnrum

Nattlampa barnrum. Brown Bear lampa björnlampa Mr Maria.
Brown Bear lampa är en söt björn som är mycket kramvänlig.

Designen till denna Brown Bear lampa från Mr Maria är hämtad från björn-karaktären i japanska Line Friends. Brown är en söt och gosig björn-lampa som avger ett mjukt och varmt sken. Med sitt vänliga utseende skapar hen en mysig atmosfär i ditt barns rum. Självklart har även denna lampa dimbart LED-ljus.

Björn-lampan finns i två olika storlekar. Den lilla versionen är 31 cm och den stora 52 cm hög.

Köp alla lampor från Mr Maria här

Kokeshi Lampa

Kokeshi lampa nattlampa barnrum nattbelysning
Supersöt Kokeshi lampa från Mr Maria perfekt för barnrummet.

Denna Kokeshi lampa kommer lysa upp vilket rum som helst och samtidigt fylla rummet med en känsla av värme och trygghet. Kokeshi dockan kommer ifrån Japan och har en lång historia. De är en vanlig gåva när ett barn föds och en symbol för lycka. En Kokeshi lampa med sitt vänliga ansiktet och rena linjer, skänker en betryggande närvaro i alla fina barnrum.

Köp alla lampor från Mr Maria här

Anana Elefant lampa

Anana elefant lampa Mr Maria
Anana elefant-lampa från Mr Maria lyser bokstavligen upp barnrummet

Denna mycket söta Mr Maria Anana Lampa i form av en liten elefant, ser perfekt ut i varje barnrum. Det ger ett mjukt ljus vilket ger en mysig och lugnande atmosfär. Denna elefant-lampa blir lätt blickfånget i barnrummet. Lampan kan även användas som nattljus och stå på hela natten utan att bli varm.

Anana lampan är tillverkad av stöttåligt, återvinningsbart och miljövänligt material. Lampan är ca 50 cm hög och väger 3,5 kg. Själva lampan ingår. På grund av materialet och användningen av ett räddningsljus kommer elefanten inte att bli varm. Så det är säkert för ett barns rum.

Köp alla lampor från Mr Maria här

Nanuk Isbjörn lampa

Mysig nattlampa barnrum Nanuk lampa isbjörn
Nanuk är en mysig nattlampa i form av en isbjörn.

Denna söta Mr Maria Nanuk lampa är en liten isbjörn som lyser upp varje rum. Det varma och mjuka ljuset gör att du kan använda denna lampa som nattlampa. LED-belysningen gör att den inte blir varm. Isbjörnen passar i moderna och traditionella barnrum.

Höjden på Nanuk lampan är ca 42 cm. Nanuk är tillverkad av starkt, återvinningsbart och miljövänligt material. Tack vare materialet och konstruktionen, blir isbjörnen inte varm och är säker för ditt barns rum.

Köp alla lampor från Mr Maria här

Petit Prince – Lilla prinsen lampa

Lille prinsen lampa petit prince, lampa barnrum pojke pojkrum inredning.
Lille prinsen lampa eller Petit Prince som han heter på originalspråket franska.

Denna Lilla prinsen lampa är framtagen utifrån karaktären i böckerna om Petit Prince, skriven av Antoine de Saint-Exupéry. Böckerna om Lilla prinsen handlar om en liten figur med stort hjärta och nyfikenhet. Mr Maria har skapat en vacker lampa utifrån denna sagofigur, som ger ett mjukt och behagligt sken. Låt ditt barn ha denna kärleksfulla Lilla prinsen lampa i sitt rum och få bättre nattsömn.

Köp alla lampor från Mr Maria här

Smiley Lampa

Färgglad barnlampa, nattlampa smiley Mr Maria
En Smiley lampa passar bra i ett barnrum, ungdomsrum eller för vuxna i kreativa miljöer.

Denna Smiley Lampa bygger på en av de tveklöst mest kända symbolerna i världen. Denna lampa lyser garanterat upp din dag med sitt smittande leende. Ursprungligen skapades symbolen för en tidning med syfte att göra människor glada. Vad du än placerar denna glada Smiley Lampa, ger den en positiv känsla och ett behagligt ljus.

Köp alla lampor från Mr Maria här

You may also like

Leave a Comment