fbpx

Mumin kläder barn – Muminkläder info och inspiration

by Sofia
Mumin kläder barn

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Vi är många runt om i världen som älskar Tove Janssons Mumintroll. Mumin finns i böcker, rörlig media samt överallt omkring oss – särskilt för våra barn. Förutom de evigt populära muminmuggarna så finns Mumin som motiv på många andra saker, till exempel barnkläder! Dagens inlägg kommer handla om barn och babykläder med mumintryck.

Mumin

Som tidigare nämnt är det den finska författarinnan Tove Jansson som först skapade Mumintrollen. Den första Muminboken kom ut redan 1945 – alltså för 76 år sedan!

Berättelserna om Mumintrollet och hans familj kom ut mellan 1945-1970. Gemensamt för historierna är att de handlar om Mumintrollet, hans familj och andra karaktärer som också lever i Mumindalen. Den första boken om mumintrollen blev ingen större succé, men böckerna fortsatte släppas och blev översatta till många olika språk. På 1990 talet fick historien om mumintrollen ett rejält uppsving tack vare att Tove tillsammans med sin bror Lars Jansson fick möjlighet att göra en TV-serie om Mumindalen. Serien hette I Mumindalen och kom att bli ett stort internationellt genombrott.

Superstorken kub
Mila i muminpyjamas på sin 1-årsdag. Att kläder håller bra kvalitet är viktigt för oss. Barn ska få vara barn, de ska kladda, smutsa ner sig och leka.

Muminkaraktärer

I Mumindalen bor flera spännande karaktärer. Karaktärerna sägs vara biografiska ur Tove Janssons liv, och det är många som uppskattar historien om Mumindalen tack vare att man lätt känner igen sig i någon av karaktärerna.

Mumintrollet, Muminmamman och Muminpappan

Bildkälla / Bildkälla / Bildkälla

Mumintrollet självt är standardbilden av ett mumintroll. Han är väldigt nyfiken på saker men samtidigt ganska blyg, och får mycket stöd av sina vänner. Muminmamman är lugn och klarar av det mesta. Hon ses ofta med ett rött och vitt förkläde och har med sig en svart handväska. I handväskan finns alltid saker man kan behöva. Muminpappan utmärks av en hög svart cylinderhatt samt en käpp. I sin ungdom var han mer äventyrlig, men under Mumintrollets tid är han än mer självupptagen.

Lilla My, Snusmumriken och Snorkfröken

Bildkälla / Bildkälla / Bildkälla

Lilla My känns lätt igen med sin röda klänning och sitt röda hår som alltid sitter i en stram knut. Hon är äventyrlig, busig och vet vad hon vill. När hon är arg bits hon. Snusmumriken är en äventyrare som alltid är ute på resa. Han är klädd i grönt med en karaktäristisk hatt, och kan ofta ses spela sitt munspel. Snorkfröken är inget mumintroll utan istället en Snork. En Snork ändrar färg utifrån sinnesstämning. Snorkfröken kan antingen ses som Mumintrollets vän eller flickvän.

Gemensamt för Lilla My, Snusmumriken och Snorkfröken är att de alla är vänner till Mumintrollet! Självklart finns det fler karaktärer som också bor i Mumindalen.

Muminkläder baby

Till de allra minsta finns det mängder av muminkläder att välja mellan!

Mumin onepiece

onepiece overall med mumin för barn
1. Svart och flerfärgad overall Mumin HÄR / 2. Baby onepiece med rosor och Mumin HÄR / 3. Rosa Muminoverall baby HÄR
 1. Mumin overall baby. Denna overall för bebis är extra tuff med karaktären Stinky som motiv. Overallen har en insida av mjuk borstad bomull som både är bekväm och värmande.
 2. Mumin one piece baby Snorkfröken. Här är en fin overall med Lilla My och Snorkfröken som motiv. Snorkfröken borstar sin svans och de är omgivna av fina rosor. Overallen har en hellång dragkedja som gör det lätt att klä på och av barnet.
 3. Mumin ekologisk overall. Söt rosa overall med motiv av Mumintrollet och Lilla My. Overallen är gjord av ekologisk bomullstrikå som är mjuk och skön för barnet. Söt luva och bekväma muddar.

Mumin pyjamas baby

mumin pyjamas för baby nyfödd
1. Blå muminpyjamas HÄR / 2. Höstpyjamas mumin HÄR / 3. Gul retro muminpyjamas HÄR / 4. Mumin pyjamas september HÄR
 1. Mumin isbjörn pyjamas baby. Har du sett? Isbjörnarna har kommit på besök till Mumindalen! På denna fina blå pyjamas finns bilder på muminhuset och isbjörnar i snön.
 2. Rosa pyjamas mumin. Denna mjuka pyjamas har ett höstinspirerat tryck med varma färger och färgsprakande träd. Mellan träden syns figurer från Mumindalen. Alla mumin-pyjamasar för bebis har långa dragkedjor som underlättar kvälls- och morgonpåklädningen.
 3. Retro mumin pyjamas. Här är en härlig gul pyjamas som känns lite retro i sitt tryck! Trycket består av figurer och saker från Mumindalen. Precis som de andra muminkläderna så är denna gjord av ekologisk bomullsjersey.
 4. Mumin september pyjamas. Muminkläderna är så fantastiskt fina tack vare de väl genomtänkta trycken! Här ser vi en regnig septemberdag i Mumindalen, med bla. Muminmamman som sitter och stickar och Lilla My som flyger en drake.

Mumin body

body baby med mumin
1. Grå babybody mumin HÄR / 2. Vit body Stinky HÄR / 3. Blå body med mumin HÄR / 4. Gult alfabet med mumin body HÄR
 1. Mumin body baby. Här ser vi hur mumin och några andra karaktärer stånkar och bär på saker. Bodyn är grå i grunden, har långa ärmar och stängs med tryckknappar mellan benen.
 2. Stinky baby body. Stinky är en populär figur, här har han fått ett helt eget motiv! Han blandas med gula solar och texter. Precis som de andra plaggen är denna body tillverkad av ekologisk bomullstrikå.
 3. Blå body Mumin. Vad sägs om en body med Mumintrollet, Muminpappan och Snusmumriken som är ute på en fisketur? Perfekt present om du känner ett barn vars förälder eller föräldrar gillar att fiska!
 4. Alfabet body Mumin. Alfabets-trycket är ett populärt mumintryck! Bokstäver blandas med muminkaraktärer på ett lekfullt sätt.

Mumin barnkläder

Självklart finns det även muminkläder till de lite större barnen!

Mumin klänning barn

klänning för barn med mumintryck lilla my
1. Lilla My klänning HÄR / 2. Grå muminklänning HÄR / 3. Gul klänning mumin HÄR
 1. Klänning med Lilla My. Hur söt är inte denna klänning med Lilla My!? Motivet heter My Drömmer och består av Lilla My tillsammans med växter och blommor. Denna klänning har en fin tyllkjol som många barn uppskattar.
 2. Mumin klänning. Här är en fin vardaglig klänning med Muminmotiv. På klänningen ser vi Mumintrollet, Snorkfröken och Muminmamman. Klänningen har långa ärmar och en utställd kjol.
 3. Gul muminklänning. Här är ett fint motiv på gul botten bestående av Lilla My och fina tulpaner. Klänningen kan användas både till lek och andra aktiviteter. Självklart gjord av ekologisk bomull.

Mumin tröja barn

mumintröja barn tröja med mumin lilla my
1. Rosa sweatshirt Lilla My HÄR / 2. Grön Muminsweatshirt HÄR / 3. Blå mumintröja HÄR / 4. Lilla My tröja HÄR
 1. Rosa sweatshirt Lilla My. En mjuk och varm sweatshirt behöver alla barn! Denna är rosa och har ett fint enkelt tryck med Lilla My på framsidan.
 2. Grön sweatshirt Mumin. Själva mumin-karaktärerna måste inte vara med på plagget för att det ska räknas som muminkläder – det fungerar lika bra med Moominloggan!
 3. Mumintröja barn alfabet. Vi såg tidigare detta fina alfabets-tryck på babyplagg, och här ser vi det på en barntröja! Blå botten och bokstäver med olika muminkaraktärer.
 4. Tröja med Lilla My och volanger. Förutom att denna tröja har ett fint Lilla-My tryck med färgglada paraplyer så har den även fina volanger vid axlarna. Gjord av ekologisk bomull precis som de andra muminplaggen.

Mumin mössa barn

1. Mössa med snusmumriken HÄR / 2. Mumin fiskar mössa HÄR / 3. Stickad mössa med muminlogga HÄR / 4. Rosa muminmössa HÄR / 5. Gul stickad mössa med Mumintrollet HÄR

Varma och sköna mössor till barnen kan man aldrig ha för många av! Det finns många olika mumin-mössor att välja mellan. Det finns tunna varianter i trikå som passar bra under cykelhjälmen, och det finns tjockare stickade varianter som är perfekta för vinterkylan. Vilken mössa väljer ditt barn?

Mumin kläder rea

Babyland har ibland REA på muminkläder och andra muminsaker, så kolla HÄR för att se om det är REA just nu eller inte!

Mumin pyjamas muminpyjamas barn
Det var allt för denna gången. Avslutar med bilder på våra barn i muminpyjamas.

You may also like

Leave a Comment