fbpx

Owlet Smart sock 3 recension: vi har testat monitor duo!

by Sofia
Owlet Smart sock 3 recension

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Precis som med all annan teknik så går utvecklingen av olika babymonitors framåt. Vi har testat den allra senaste – en Owlet Smart Sock 3 – med både en smart strumpa och videofunktion. I dagens inlägg tänkte vi dela med oss av våra tankar kring denna kombinerade babyvakt och babyalarm!

Vill du köpa Owlet hittar du de olika proudukterna hos jollyroom.se

Om Owlet – med målet att få både barn och föräldrar att sova bättre

Owlet är ett brittiskt/ amerikanskt företag som sedan 2015 har haft sin idé med en smart sock på marknaden. Sedan dess har sockan och hela idén uppdaterats flera gånger och det senaste just nu är Owlet Smart Sock 3.

Owlet babymonitor Smart Sock 3 review
Tröttmössan Mila med smart sock på foten. Hunden “Auau” finns alltid i famnen när det är dags att sova middag.

En del av inspirationen bakom att medgrundaren Kurt Workman ville utveckla denna socka var att han har vänner som tragiskt nog förlorat sitt barn i plötslig spädbarnsdöd. Det är många föräldrar som oroar sig över sitt barns sömn med risken för plötslig spädbarnsdöd, och dessutom vill man alltid att barnet ska sova så bra som möjligt. Med smarta babyvakter så som Owlet Smart Sock så ska det bli lättare att hålla koll och känna sig trygg. Något som Owlet också menar förbättrar föräldrarnas sömn.

Owlet Smart Sock

Den smarta sockan är inte riktigt en socka, utan mer ett band som sluts kring foten. I detta band fäster man en sensor som mäter barnets puls, blodsyrenivåer och sömncykler. Sensorn går att ta ut och ska laddas en stund under dagen för att sedan kunna användas nästa natt igen. Tanken med denna enhet är att skapa en babyvakt som gör att oroliga föräldrar kan sova lugnt med full koll på sitt barn utan att behöva stiga upp flera gånger per natt.

Owlet Monitor Duo
Mila med Smart sock 3.

När sockan sitter på barnets fot kan man se barnets status på två sätt – via basenheten på sitt eget sängbord och via mobiltelefonen. Basenheten är en rund sak som även fungerar som laddningsstation till sockan. När barnets värden är okej så lyser en led-kant på enheten grönt, och skulle detta tillstånd ändras så övergår istället lamporna till rött. Mer detaljerade saker så som puls och blodsyrenivåer i realtid kan även ses via mobiltelefonen. Om barnet tillstånd skulle bli sämre så varnar även mobiltelefonen med ljud och ljus.

Sockan finns i storlekar för barn mellan 2,3-13,6 kg och upp till 18 månaders ålder. Läs längre ner för information om samma monitor till större barn.

Owlet Monitor Duo

Förutom den smarta sockan som mäter puls och blodsyrenivåer så känns det tryggt att kunna se och höra sitt barn även om man inte sover i samma rum. Därför kan man idag köpa den smarta sockan tillsammans med en babymonitor. Monitorn har en högupplöst kamera med gott mörkerseende och du kan prata med barnet genom monitorn. Monitorn monteras lätt på väggen och du kan gömma kablarna så barnet inte kommer åt dem. Du kan både se och höra barnet genom samma app som är ansluten till sockan.

Owlet Smart Sock Recension

Vi har under en tid testat både Owlet Smart Sock 3 och den medföljande babymonitorn. Vi tänkte nu dela med oss av våra åsikter kring detta babymonitor system.

När man först får hem sin smarta socka så är det första man vill göra såklart att testa den! Vi kikade på de olika tillbehören som följde med och bestämde oss för att testa den under kommande natt. Det var dock ganska många delar och krävdes en lite mer förberedelser, så vi väntade till nästa natt.

Innan vi testade Owlet tittade vi på den här videon från influencern Fathercraft. Vi tyckte att den var till stor hjälp för att komma igång, detta är dock versionen innan vår.

Jag laddade ner appen på min iphone och Rodrigo testade sockan på Mila, samt laddade babymonitorn. Vi har inte valt att skruva upp kameran på väggen eftersom vi har ett nattduksbord som står nära barnsängen. Det finns dock den möjligheten och det finns även en medföljande kabelränna för att inte behöva ha en ful kabel som går längs med väggen.

Sensorn anslöt lätt till min mobiltelefon, det var bara att följa de medföljande instruktionerna och hämta hem appen som behövdes. Dock märkte vi att det fanns en del döda länkar från appen till webbsidan:

Owlet app
Owlet-appen är snyggt designad liksom produkten själv, dock verkar det finns lite tekniska problem att lösa.

Efter att ha fått ordning på tekniken placerade vi sockan på Milas fot, först blev det fel men vi lyckades lista ut hur man fäster den och det var bara vi som krånglade till det. Mila hade inget emot att ha sockan på sig, verkar inte som att hon ens märkte av den.

Hade det varit vår äldsta dotter Alia hade hon garanterat sparkat av sig den under natten, något som kan vara ett problem med den här typen av produkt. Oroliga föräldrar kan dock vara lugna, sparkar barnet av sig sockan väcks man av att sensorn inte längre fungerar.

Att sockan åker av eller tas av tror jag är ett större problem med äldre barn, som kanske själva till och med tar av sig sockan då den bara sitter med kardborrestängning. Ett sätt man kan undvika detta på är genom att sätta en socka över den smarta sockan, eller låta barnet sova med en pyjamas med fötter så barnet inte kommer åt sensorn alls.

Laddningen av enheten är smidig, men vi måste erkänna att det kan vara svårt att komma ihåg att ladda den. Dock laddas den så fort att den hinner få tillräckligt med ström om den bara laddas under kvällsbestyren med barnet. Vår hinner lätt laddas upp vid sista matningen och läsandet av en godnattsaga. 20 minuters laddning ska enligt tillverkaren ge 8 timmars batteritid vilket vi upplever stämmer.

Owlet Monitor Recension

Själva monitorn fungerar som andra babymonitors som finns på marknaden. Det är dock smidigt att kunna se både barnets status och själva barnet i en och samma app. Bilden har alltid varit klar och den fungerar som den ska.

Owlet Monitor Recension
Att öppna Owlet babymonitor och strumpor är verkligen likt att öppna en apple-produkt, allt är smart och snyggt förpackat. Lyxigt!

Vi skulle säga att den här produkten framförallt passar förstagångsföräldrar. Vi minns själva hur vi tittade till Alia konstant för att se om hon andades i sängen/vagnen.

Visst, produkten är rejält dyr, prismässigt en bra bit över andra babymonitorer på marknaden, men du får inte glömma att detta är en mer avancerad produkt. Dessutom är det värt att ha andrahandsvärdet i åtanke. Eftersom sockan går att ersätta är produkten populär även second hand.

Fördelar och nackdelar Owlet Smart Sock Duo

Vilka är då för- och nackdelarna med Owlet Smart Sock Duo? Jo:

FördelarNackdelar
+ Övervakning av barnets blodsyrenivåer, puls och sömn– Risk att barnet sparkar bort strumpan
+ Smidig kontroll med app och basenhet– Dyrare i inköp än annan babymonitor/ alarm
+ Uppladdningsbar sensor som inte kräver byte av batterier– Ingen skärm till videomonitorn, måste styras via app
+ Bra upplösning och ljudkvalité på monitorn– “Falsk trygghet” med teknik som babyvakt

Owlet Smart Sock Sverige

Owlet smart sock finns att köpa både online och i fysiska butiker i Sverige. Du hittar produkten hos barnbutiker och i vissa utvalda elektronikaffärer.

owlet sortiment online jollyroom bra pris
Priset på Owlet skiljer sig inte mycket mellan olika webbutiker. Vi kan rekommendera Jollyroom vars Owlet-sortiment du hittar HÄR, de har dessutom fri frakt på många av produkterna.

Owlet Smart Sock Plus

Om man har äldre barn så finns det även en version av den smarta sockan som kallas för Owlet Smart Sock Plus. Denna kan man använda i hela 42 månader längre än den vanliga Smart Sock 3. Smart Sock Plus passar barn från 2,3 – 25 kg eller 0 – 5 år. Då får man med 3 olika storlekar på sockan som kan användas allt eftersom barnet växer.

Vi upplevde att sockorna var lite små i storleken och Mila använde den största, men så är hon också en jättebebis!

owlet i större storlekar till 5 år

Om ni redan har en Owlet Smart sock som köptes när barnet var mindre så kan man istället köpa till ett “extension pack” som ger fler storlekar på sockan som också möjliggör längre användning. Om ni är osäkra på vad ni kommer tycka om sockan så är det skönt att kunna köpa ett vanligt litet set först, och sedan köpa till extra delar om det visar sig att den smarta sockan var perfekt för er!

Owlet Smart Sock fler färger

owlet smart sock färger, mint rosa och grönt

Owlet Smart Sock kommer som standard i en fin mintgrön färg, men det kan vara kul att ha fler färger att välja mellan. Idag finns det även en rosa och en mörkgrön färg på sockan att välja när man köper sin Smart Sock. Alternativt kan ni köpa till fler sockor senare.

Owlet temperatur

När vi läste på om Owlet sockan innan vi skaffade den så kollade vi mycket på recensioner och artiklar som skrivits om den. Något vi ganska snabbt hittade var vittnesmål från föräldrar som fått sina barns fötter brända av sockan. Detta gjorde att vi kände oss väldigt oroliga, det är ju ändå teknik som barnet ska bära i många timmar varje natt – tänk om något går fel?

För att stilla vår oro så kontaktade vi Owlet själva och hörde vad de hade att säga om saken, så här löd deras svar:

Owlet is committed to the quality of our products and the peace of mind it’s bringing to parents globally. That’s why any feedback we receive from our Owlet community is taken very seriously and addressed head on. A small number of our Owlet users have noticed red marks on their baby’s foot after the use of the Owlet Smart Sock.

Our research, in partnership with dermatologists and paediatricians, shows that these marks are not electrical or thermal burns, but rather marks left by the Smart Sock if it’s been fitted on the foot too tightly or with the wrong size. For more guidance on how best to fit your Smart Sock to your baby see this guide on getting started with Owlet.

Owlet

Owlet Smart Sock 3 – sammanfattning

Owlets smarta strumpa är alltså en smart liten uppfinning för att stilla föräldrarnas oro och ett sätt att hålla koll på barnet även när det sover. Det är fantastiskt att se hur utvecklingen går framåt, och vi är glada att det idag finns hjälpmedel som hjälper till i föräldrabestyren.

Vi kan verkligen rekommendera Owlet Smart Sock 3 och babymonitor till förstagångsföräldrar som har råd med produkten. Se det som en investering, framförallt om ni tänker skaffa fler barn. Produkten har även ett högt andrahandsvärde, som det ofta är med lite dyrare kvalitetsprodukter.

Vill du köpa Owlet hittar du de olika babyvakten och Smart Sock 3 HÄR

You may also like

Leave a Comment