fbpx

Polarn o pyret pyjamas recension 2023: värt att veta om storlek, kvalitét & prisvärdhet

by Sofia
Polarn o pyret pyjamas recension

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

I det här inlägget visar vi upp barnens nya Polarn o pyret pyjamasar i en heltäckande recension. Du kommer få veta allt om tvättråd, storlekar och om vi anser att POP pyjamas är värt sitt pris. Våra två tjejer visar även upp en fin pyjamas från den senaste kollektionen.

Det här inlägget är skrivet i samarbete med Polarn o pyret. Vi vill dock tydligt påpeka att åsikterna är våra egna och vi länge har använt POP kläder till våra barn.

Att tänka på vid köp av pyjamas

Pyjamas är ett av de mest användbara plaggen för barn och det enskilt mest använda barnfamiljers hushåll. Faktum är att våra barn i princip bara hade pyjamas på sig de första månaderna i livet. Det var vinter och kändes onödigt att klä upp barnen när vi ändå mest var hemma. Dessutom är pyjamasen så praktisk, det krävs inget matchande och de är gjorda för att vara lätta att byta.

Polarn o pyret pyjamas storlek
Puss på dig syrran! Jag tycker att det är så gulligt med syskonmatchning och än så länge går de med på det. Här i fina Polarn o pyret pyjamasar med höstmönster i form av svampar och nordiska djur. SÅ fin! Köp pyjamasarna HÄR

Barn sover bäst i pyjamas som håller värmen men låter kroppen andas. Pyjamasen ska vara i rätt storlek, så att de inte glider upp och blir varma eller stramar och sitter åt. Att vara obekväm på natten bidrar förstås till fler uppvaknanden, vilket både barn och föräldrar gärna undviker. Pyjamas kan också vara en viktig del av barnets kvällsrutin när man till exempel badar, kopplar av, tar på sig pyjamas och läser saga.

Polarn o pyret pyjamas storlek

Polarn o pyret Storlek POP
Skillnaden medan strl 98 i klassisk randig pyjamas mot mönstrad storlek 98/104 är enorm. Visst går det att vika upp muddarna, men även ränderna har muddar. Som du ser är vidden på plaggen också mycket större på den mönstrade POP pyjamasen.

Polarn o pyret pyjamasar är stora i storleken. När jag köpte Polarn o pyret pyjamas första gången så blev jag förvånad över hur stora de var i storleken. Jag köpte plagget online, vilket så klart är annorlunda från butik där man kan kolla storleken. Sedan dess har jag för vana att alltid ta en storlek mindre, även om det känns konstigt.

  • Mila som normalt sett har storlek 98 har storlek 86/92 på sin POP pyjamas, men sin vanliga storlek (98) på randig pyjamas.
  • Alia som normalt sett har storlek 110 har storlek 98/104 på sin Polarn o pyret pyjamas, men (110/116) på randig pyjamas.

Är pyjamasarna prisvärda?

Något som jag verkligen gillar är kvalitet. Det är bättre för miljön att köpa ett plagg som håller och att sedan låta det ärvas ner, än att köpa ett plagg som håller till ett barn och sedan slänga det.

Fördelen med bra kvalitet från bra varumärken, som POP, är att du kan sälja dem second hand och faktiskt få tillbaka en del av vad de kostade. Nettot blir därför ofta samma som om du köpte ett billigare plagg. Vinst för miljön och vinst för din plånbok!

Se här nedan till exempel, ett plagg som använts av 4 barn och som nu ligger och väntar på att det ska komma en till kusin. Hoppas, hoppas!

Polarn o pyret pyjamas bebis onsie randig
Till vänster: Alia 7 månader i en ärvd randig Polarn o pyret pyjamas som två av hennes kusiner innan henne haft. Efter det gick pyjamasen vidare till Mila till vänster. Mila var dock bara 4 månader när hon hade pyjamasen, hon är både längre och större än sin storasyster. Den randiga blå POP pyjamasen säljs fortfarande, en riktig klassiker som finns HÄR

Polarn o pyret har som mål att varje plagg som säljs ska kunna användas av minst 3 barn. Det tycker jag är en väldigt bra vision och jag kan av egen erfarenhet säga att det varit så, om inte mer. Framförallt ytterplaggen håller otroligt bra.

Ni har säkert sett reklamen för Polarn o pyret om “tre barn i varje plagg” som går just nu. Om inte så är den här:

Bra va?

Så ja, jag tycker att plaggen är prisvärda. Visst blandar jag gärna med andra märken, men just pyjamasar som används så intensivt tycker jag om att investera lite extra i.

Om du tycker att de kostar för mycket just nu kan du ju alltid vänta till nästa Polarn o pyret rea, eller någon av kampajerna som de har löpande. Bli medlem för att ta del av kampanjer och ibland även få förtur till POP rea.

Ett annat alternativ är att köpa second hand. Polarn o pyret har en egen second hand, men plaggen finns även att köpa på exempelvis Facebook marketplace, Sellpy och Blocket.

Design Polarn pyjamas

Polarn o pyret ligger alltid i framkant när det kommer till fin design. Mönstren på pyjamasarna och andra plagg är väldigt säsongsbetonade, med fina hösttryck på hösten som svampar och nordiska djur. Även färgerna på hösten är höstiga, exempelvis gult, orange, brunt och mörkare grönt. På våren är det istället ljusa kulörer och blommönster, något som även fortsätter under sommaren men då är oftast plaggen tunnare för att bättre kunna hantera värmen.

Även de klassiska ränderna får nya varianter inför varje säsong. Se här bara vilka fina färger som finns att köpa just nu:

Polarn o pyret pyjamas randig
Ränderna som aldrig går ur. En klassisk randig POP pyjamas håller i flera generationer om plagget sköts om enligt tvättråden. Här ser du säsongens olika fina färger. KÖP HÄR

Tvådelad pyjamas eller helkroppspyjamas “onsie”?

Vilken typ av pyjamas som är bäst beror främst på barnets ålder. Spädbarn har svårare att reglera sin kroppstemperatur och svettas inte lika mycket som vuxna, vilket innebär att de kan bli kalla eller överhettade på kort tid.

Pyjamas som täcker hela kroppen passar därför bäst för de allra minsta. En tvådelad pyjamas glider lätt upp och lämnar magen bar och kall. Om överdraget glider av när de rör sig i sängen, skyddas barnet fortfarande av pyjamastyget i full längd.

POP pyjamas pojke blå hel pyjamas onsie två delad pyjamas byxor tröja
Hel pyjamas med dragkedja eller tvådelad pyjamas? Pyjamas-onsies eller sparkdräkter som de även kallas, brukar finnas upp till storlek 98/104 som mest. Därefter är det tvådelad pyjamas som gäller. Det passar även bäst för de flesta barn då de börjar kunna klä på sig själva lite i den åldern. Köp dessa fina Polarn o pyret pyjamas med rävtryck HÄR

Från två års ålder krymper utbudet av hela pyjamas sparkdräkter och det är dags att skaffa tvådelad pyjamas. I den här åldern behöver barnet ofta känna sig “stort” och inte kopplat till en bebis. Med en tvådelad pyjamas för äldre barn kan barnet lättare klä på sig själv, vilket de sällan gör med sparkdräkter.

Om du som jag har, eller haft, ett barn i trotsåldern vet du att det ofta blir tjafs kring påklädning. Mitt bästa tips är då att välja, eller låta barnet välja, en pyjamas med fint motiv. Det motiverar till påklädning och kan bespara både dig och ditt barn lite onödig energiförlust.

Våra barn hade hel pyjamas fram till ca storlek 92. Numer är det tvådelat som gäller för hela slanten och minstingen “kan själv”.

Värt att nämna är att det även finns sovsäckar för bebisar, det vill säga pyjamas där byxbenen bytts ut mot en påse i botten. Sovsäcken kan fungera som en praktisk ersättning för täcket om bebisen har för vana att sparka av sig täcket. Som de flesta barn ju gör. Nackdelen är att det begränsar rörligheten och därmed bara passar mycket små barn.

Vill du ha lite inspiration? Här kommer några riktigt fina pyjamasar för bebis och barn:

Pyjamas med dragkedja bebis

Precis som jag nämnde ovan passar en helkroppspyjamas bäst för mindra barn. Dessa POP pyjamasar finns upp till storlek 98/104. Här är säsongens finaste plagg:

Polarn o pyret pyjamas dragkedja bebis
Visst är dessa pyjamasar bedårande!? Köp säsongens POP pyjamas med dragkdeja HÄR

Tvådelad pyjamas tröja och byxa

För lite äldre barn är det tvådeldad pyjamas som gäller. Dessa POP pyjamasar finns upp till storlek 146/152. Tänk på att pyjamasarna är stora i storleken!

Polarn o pyret pyjamas barn
Fina tvådelade pyjamasar för barn från POP finns att köpa HÄR

Tvättråd POP pyjamas

Det som är skönt med POP pyjamas, och de flesta andra Polarn o pyret kläder, är att de är tillverkade av kraftfull bomull och därmed kan tvättas i 60 grader vid behov. Jag tvättar dock alltid plaggen i 40 grader, om de inte blivit väldigt fläckiga. Det är bättre för plagget och bättre för miljön.

Jag undviker att torktumla för att de flesta POP-kläder har fina tryck och dessa blir väldigt lätt tvättpåverkade av torktumling tyvärr.

Om pyjamasen blivit fläckig, efter en kladdig frukost eller en myskväll i soffan, använder jag alltid Vansih spray. Jag har märkt att sprayen verkar bäst om plagget är blött.

Slutsatser

Polarn o pyret pyjamasar är jättefina, hållbara och faktiskt prisvärda. De är perfekta presenter och en bra investeringar. Visionen om minst tre barn i varje plagg är ett slag för hållbarhet, något som vi själva försöker leva efter i vardagen. Vi har ärvt flera POP pyjamas och även köpt ett och annat plagg på second hand.

Polarn o pyret pyjamas 98 92 104
Mila i sin fina Polarn o pyret pyjamas med nordiska djur och svampar, så mysigt plagg som kommer att användas mycket nu i höst. Köp POP pyjamasar HÄR

OBS! Missa inte att fortsätta följa bloggen för att se årets bild av oss i randig julpyjamas från POP.

You may also like

Leave a Comment