fbpx

Present till nybliven pappa: 11 saker han garanterat blir glad för!

by Sofia

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Hurra! Ett barn har kommit till världen – och två personer har precis blivit föräldrar. Det är en stark tradition att fira framgångar, och det gör vi gärna med presenter. Till mamman brukar presenten kallas för “push present” som en gåva för ansträngningen vid förlossningen, men även pappan kan uppskatta en present i samband med barnets födsel.

Vad ska man ge i present till nybliven pappa?

Självklart är bebissaker bra presenter till nyblivna föräldrar, men förmodligen har dessa saker redan införskaffats vid detta lag, och gosedjur och kläder ges hellre som present till den nyfödda. Småbarnstiden är jobbig och därför kan även föräldrarna behöva presenter som de uppskattar.

Läs även: Push present – 9 tips på vad du kan ge dig själv/ någon annan i present efter förlossning

Känner du en person som snart ska bli eller precis blivit pappa? Då kommer här 11 tips på presenter till denne som absolut kommer uppskattas:

Pappalogi bok till nyblivna pappor

Pappalogi - bok för pappor
Köp Pappalogi av Manne Forssberg HÄR

Rolig och användbar bok som riktar sig just till den nyblivna pappan. Här kan man läsa om allt som känns nytt och skrämmande inför och efter barnets ankomst. Tips kring föräldraskap, förhastade köp som bör undvikas, intervjuer med andra pappor samt hur man hanterar prövande perioder under småbarnsåren är bara några av de områden som avhandlas i denna bok.

KÖP HÄR

Fårskinnstofflor

Köp fårskinnstofflor från Shepherd of Sweden HÄR

Ett par mjuka och varma tofflor av fårskinn är en riktigt bra present till den nyblivna pappan! Dessa värmer fötterna under kalla mornar och nätter när barnet behöver matas/ bytas och pappan behöver något snabbt att sätta på fötterna. Just dessa kommer från välkända Shepherd of Sweden.

KÖP HÄR

Bekväma snygga kläder

Snygga kläder present till pappa
T-shirt HÄR / Perfect pants HÄR / Crewneck tröja HÄR

Bekväma och snygga kläder kan man inte ha för mycket av, och just under småbarnstiden blir det många ombyten både för barnet och föräldrarna. Att ha nya fräscha kläder kan verkligen höja humöret för en nybliven förälder.

Vi vill tipsa om det skandinaviska märket Shaping New Tomorrow som gör prisvinnande kläder för herrar. De fokuserar mycket på både hållbarhet och kanske främst bekvämlighet. Plaggen designas i Skandinavien och produceras i Portugal med god översyn av produktionen för att försäkra om goda arbetsförhållanden och högsta möjliga kvalité på plaggen.

Se hela utbudet här

Lyxig kaffemaskin

kaffemaskin present pappa
Köp Dinamica Plus Titanium Kaffemaskin HÄR

Vi är många föräldrar runt om i landet som klarade oss främst på hopp och kaffe under den första småbarnstiden! Med en lite extra lyxig kaffemaskin blir kaffet enklare, godare och roligare att göra. Om inte pengarna finns för att ge bort en helautomatisk kaffemaskin så finns det även fina kaffebryggare att ge bort.

KÖP HÄR

Skön kudde

Kudde Engmo Dun HÄR / Tempurkudde HÄR

Sömnen blir lätt lidande under den första tiden och därför är det extra viktigt med god sömn när man väl sover. För att hjälpa den nyblivna pappan med detta så är en skön kudde en perfekt present!

Tänk på att kuddar finns i många olika modeller och utformningar. Fråga dig gärna för innan vilken typ av kudde som han gillar bäst. Fundera också över vilken fyllning som passar bäst. Kudden till vänster på bilden ovan är fylld med dun, och den till höger är gjord av särskilt framtaget syntetiskt Tempur-material.

KÖP HÄR

Massagekudde

massagekudde present
Köp Flowpillow massagekudde HÄR

Med alla de obekväma ställningarna, tunga lyft och ansträngande situationer som uppstår med ett litet barn så kan musklerna verkligen behöva lite avslappning och återhämtning. Därför är massagekudden en perfekt present till den nyblivna pappan! Just denna både masserar och värmer. Kan användas för hela kroppen!

Ögonkräm

ögonkräm för herr man clinique
Köp Clinique Anti Fatigue Eye Gel HÄR

Det är inte bara mammor som kan uppskatta härliga krämer för kropp och ansikte! En nybliven pappa förlorar ofta en hel del sömn, och det kan då kännas skönt att pigga upp området kring ögonen med en härlig ögoncreme!

Vi rekommenderar denna från Clinique som effektivt dämpar svullnad runt ögonen och ger lite extra energi. Krämen appliceras med hjälp av en stålkula i ena änden av tuben som dessutom kyler ner området för en skön och uppiggande känsla.

KÖP HÄR

Brusreducerande hörlurar

brusreducerande hörlurar present
Köp Sony brusreducerande hörlurar HÄR

En riktigt bra presentidé till en nybliven pappa är ett par brusrecuderande hörlurar! Med dessa kan man få lugn och ro med hjälp av teknik som blockerar ljud utifrån. Perfekt för att kunna koppla av eller arbeta ostört. Hörlurarna på bilden kommer från Sony och är några av de bästa på marknaden just nu med bra ljudkvalité och lång batteritid.

KÖP HÄR

Ljudboksprenumeration

Ge bort ljudboksprenumeration i present
Nextory HÄR / Bookbeat HÄR / Storytel HÄR

Under föräldraledigheten kan det kännas svårt att komma undan och läsa en bok eller lära sig något nytt som tidigare, därför är en ljudboksprenumeration en perfekt present till den nya föräldern!

Det finns många olika tjänster att välja mellan som har lite olika utbud och som riktar sig till olika typer av personer. Nextory, Storytel, BookBeat och Audible är några av de allra populäraste. Det finns ljudböcker som är allt ifrån romantisk skönlitteratur till tekniska instruktionsböcker.

Sovmask

present sovmask herr pappa
Köp bekväm sovmask HÄR

Som tidigare nämnt är det lätt hänt att sömnen blir lidande när barnet kommer, och därför är det viktigt att optimera den sömn man får! Med en sovmask kan man lätt stänga ute störande ljus, och tupplurarna mitt på dagen blir betydligt mycket mer avslappnande.

KÖP HÄR

Träningskläder och träningsredskap

träningskläder herr present
Sportstrumpor HÄR / Foamroller Casall HÄR / Adidas träningsbyxor HÄR / Padelracket Stiga HÄR / Superdry träningströja HÄR / Trådlösa sporthörlurar HÄR

För många blir träningen en uppskattad paus i vardagen och ett sätt att hämta ny energi på under småbarnsåren. Pappan kan därför behöva lite nya träningskläder eller ny utrustning! Vad sägs om träningskläder, ett padelracket, en foam roller för ömma muskler eller kanske ett par trådlösa sporthörlurar?

Tips för att köpa present till nybliven förälder

Efter alla dessa presentidéer så rundar vi av dagens inlägg med 3 tips när det kommer till att köpa en present till en nybliven förälder:

  1. Tänk på personen, inte barnet. Visst, barnsaker kan vara bra och nödvändiga att få, men kanske blir det ännu mer uppskattat om personen får en present till sig själv. Det blir som en extra klapp på axeln och ett firande av föräldrarnas nya liv.
  2. Present eller upplevelse? Kanske har personen redan allt hen behöver? Då kan man istället ge bort en upplevelse så som en trevlig middag, bowling eller kanske en weekend-resa. Varför inte överraska föräldrarna med barnvakt och en mysig kväll på någon trevlig restaurang?
  3. Även presentkort uppskattas. Om du inte känner personen tillräckligt bra för att kunna köpa en perfekt present så fungerar även ett presentkort bra som gåva. Exempelvis på Kjell & Company för den teknikintresserade, på Cervera för den matlagningsgalna eller Ellos för den som behöver en uppdatering av garderoben.

You may also like

Leave a Comment