fbpx

Ärlig recension av BBHugme gravidkudde

by Sofia
Gravidkudde BBhugme recension

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

En god natts sömn är otroligt viktigt under graviditeten. Just därför finns det idag mängder av olika gravidkuddar på marknaden, som alla lovar att ge dig en bättre sömn under graviditeten. Gravidkudden BBHugme är en av alla dessa kuddar, och den är exklusiv både vad det gäller designen och priset. Jag har nu testat denna kudde i några veckor och här är min recension av BBHugme.

Jag köpte min BBHugme hos Babyland för 1799 kr, vilket var det bästa priset jag hittade bland babyshopparna (fler köpställen finns listade längre ner).

BBHugme – kuddens historia 

Denna gravidkudde är utvecklad av tre norskor som till vardags jobbar som kiropraktorer med inriktning på vård av gravida och mammor. Så som namnet antyder är kudden designad för att kramas om – du håller både armarna och benen kring den samtidigt som du vilar huvudet mot den. Självklart kan den även användas som en vanlig huvudkudde eller ryggstöd.

BBHugme vann ett silver vid MadeForMums Awards 2019, samt Best Design Award från The Norwegian Centre for Design and Architecture. 

BBHugme är 150 cm lång och formad som en stor korv, med syfte att anpassa sig efter den föränderliga gravida kroppen. Tack vare kuddens form ska den kunna stödja kroppen vid fem olika punkter – magen, ländryggen, bäckenet, knäna och fotlederna. Kudden är fylld med micro-kulor som låter den forma sig efter dig. Dessutom har den knytningar både uppe och nere som gör att du själv kan justera kuddens hårdhet efter dina behov.

Att krama kudden ger stöd till hela kroppen genom att räta ut och stödja de delar av kroppen som utsätts för utökad påfrestning. Något som är särskilt viktigt allt eftersom graviditeten fortlöper.

Mitt första intryck av BBHugme gravidkudden 

Vill ni höra min allra första tanke? – Oj vad stor den är! Kudden levererades i en förvaringsväska så det var först efter att jag packat upp den och lagt den på sängen som jag insåg hur mycket plats kudden faktiskt tar upp. Men, en stor mysig kudde i sängen ser ändå ganska trevligt ut, särskilt eftersom denna är designad på ett så pass minimalistiskt sätt. 

Gravid kudde BB Hug me
Denna gravidkudde levereras i en smart förvaringsväska.

Vad får man med? 

  • Kudden 
  • Kuddöverdraget 
  • “Pebbles” som knyter av ändarna 
  • Instruktionsmanual

För att vara något som ser ut som en stor korv har verkligen denna kudde magiska krafter! Om mitt första intryck var att de var stor var mitt andra intryck ren förälskelse. BBHugme har officiellt ersatt min man som mitt livs kärlek.

Jag visste inte att det var möjligt att bli kär i en kudde men det finns en första gång för allt. Jag känner inte ens igen mig själv 🙂 .

BBhugme grå gravidkudde
Så ser den ut – min räddare i nöden under denna graviditet med foglossning.

Är det lätt att använda BBHugme graviditetskudde? 

Även om den absolut inte är svår att använda så kan det vara bra att läsa de enkla instruktionerna kring hur man ska använda kudden.

Känner man inte för att läsa instruktionerna kan jag tipsa om att BBHugme har en YouTube kanal där man kan få tips på hur man använder den. Där finns bland annat videos på hur kudden kan fungera som en kudde att luta sig mot, eller hur man formar den till ett O som passar magen!

Hur bekväm är BBHugme kudden? 

Väldigt bekväm! Faktiskt så bekväm att jag här om dagen såg min man använda den som ett ryggstöd. Efter jag börjat använda den släppte tanken på att den skulle vara för otymplig, att ha en stor gravidkudde är faktiskt väldigt bekvämt.

Kudden är mjuk, men kan ändå forma sig efter kroppen tack vare microkulorna. Tyget som kudden har på utsidan är av en otroligt mjuk och lyxig bomullsblandning.

Jag gillar verkligen funktionen med att man själv kan bestämma hur hård kudden ska vara genom att flytta “stoppen” i ändarna av kudden.

Hur stor plats tar den? 

Ganska stor plats. Dock är det lite det som är grejen med den. Till skillnad från andra graviditetskuddar ger BBHugme stöd till hela kroppen. För att den ska kunna göra det måste den vara så lång som den är – 1,5 m.

Då jag är 165 cm lång, är den nästintill lika lång som mig, vilket betyder att jag verkligen får stöd från topp till tå. Självklart får du samma effekt även om du är längre.

Kudden kan – som tur är – lätt formas efter kroppen och den plats du har. Om du vill ha lite mer plats i sängen kan du lätt skjuta den åt sidan eller mot huvudgaveln av sängen. Vill du inte ha den framme alls kan du lätt lägga ner den i väskan.

Hjälper gravidkudden BBHugme med sömnen? 

Ja, ja, ja och återigen ja! Att få hjälp med sömnen var min främsta anledning till att köpa kudden. Förra graviditeten använde jag en annan gravidkudde – från NG baby. Den hjälpte inte alls, då den flöt ut hela tiden. Jag fick inget stöd och det slutade med att jag tog en soffkudde istället som jag placerade mellan knäna för att lindra den smärta jag hade i höften/bäckenet.

Jag gjorde mig av med NG Baby gravidkudden och väntade en bra bit in i denna graviditet tills jag ens tänkte på att testa en annan variant. Allt eftersom jag blivit mer och mer gravid började jag få det svårare att sova. Jag kunde vakna mitt i natten av höftsmärtor och ont i ländryggen, och hade därefter svårt att somna om. Som grädde på moset fick jag dessutom kramper i vaderna.

Även om vanliga kuddar hjälpte mig under de första månaderna så kunde de inte ge samma stöd under den sista delen av graviditeten. Jag fick inte rätt stöd till höger ben och höft när jag sov på vänstersidan. Då skaffade jag min BBHugme – och den löste problemet! Höftsmärtan och kramperna försvann, vilket jag tackar kudden för. 

Nu när gravidmagen blivit ännu större och jag blev allt tyngre och tröttare (inte bara pga. smärtan, utan också för alla kisspauser mitt i natten), kan jag äntligen sova bättre när jag verkligen behöver det.

Jag gillar hur man lätt kan forma gravidkudden efter magen, microkulorna lägger sig runt om magen och det känns som att man sover i en kram!

Något jag var rädd för i början var att kudden, som man kramar, inte skulle hindra mig från att rulla över på rygg. Dock upplever jag att jag håller mig fast kring kudden hela natten tack vare att jag håller om den.

Kan hjälpa även under dagen 

När jag väl blivit bekväm med hur stor kudden är så har jag även börjat använda den på dagen. Tex. älskar jag att forma den till ett U och använda den som rygg- och armstöd i sängen.

Nu ska ni få höra det allra bästa, tack vare YouTube kanalen hittade jag att man kan forma den till ett O och ligga på mage med magen I hålet. Allt tryck från magen försvinner från kroppen och det känns underbart att i vissa stunder kunna avlasta rygg och axlar för en sekund. Nog ser man något rolig ut när man gör det – men det är så otroligt skönt!

Är gravidkudden BBHugme bättre än en vanlig kudde? 

Absolut. Det är lätt att tänka att ett par vanliga kuddar likaväl skulle kunna ge stöd till kroppen, men att ha allt stöd i en stor kudde är oerhört mycket bekvämare.

Den NG Baby gravidkudde som jag använde förra graviditeten var inte bra. Den hade precis som BBHugme microkulor men dessa flöt ut mot ena sidan av kudden. Det innebär att kudden blev helt platt där man applicerade tryck, genom att lägga sig på den. Då tappar en gravidkudde helt funktionen! Detta händer inte med BBHugme kudden och jag gillar att “hårdheten” kan anpassas med hjälp av knutarna i änden.

Hur verkar kvalitén vara? 

Jag upplever kvalitén som hög. Bomull/elastan tyget som kudden är klädd i är mjukt och verkar vara hållbart. Att kudden stängs utan dragkedja verkar hållbar även den. Alltså ingen risk för en trasig dragkedja som förstör eller skaver mot kroppen.

Kuddens design

BB hugme gravid kudde sovorm gravid
Olika fina färger på BBhugme kudden – jag valde grått men är även väldigt förtjust i de andra färgerna!

Kudden känns väldigt skandinavisk i sin design, och dessutom finns det flera olika färger och mönster att välja mellan. Alltså är det lätt att hitta något som passar bra in i sitt eget hem.

Trots att kudden tagits fram av kiropraktorer så känns den verkligen inte “medicinsk” i utseendet. Alltså ingen risk för att sovrummet ser ut som ett sjukhus!

Kan man tvätta den i maskinen? 

Ja, du kan tvätta kuddöverdraget I 40 grader. 

Kan man lätt flytta omkring kudden? 

Ja, trots att den är väldigt lång så är den faktiskt inte särskilt tung (som tur är). Kudden väger 2 kilo, så den är lätt att flytta.

Kan man använda BBHugme kudden som amningskudde? 

Ja, på hemsidan visar de hur man kan använda den som en amningskudde. Dock upplever jag den som väldigt stor, och skulle nog hellre föredra en mindre amningskudde som är något smidigare när det är dags för det. Det finns en BBhugme amningskudde som är mindre i storleken, den har jag dock inte provat.

Kan bebisen använda kudden? 

Kudden föreslås kunna användas av bebisen, dock tycker jag att den verkar lite för stor för en nyfödd. Jag tänka mig att den är bra att ha när det börjar bli dags för bebis att sitta upp, och kanske som mys-grej i soffan när barnet blivit ännu större. Vår dotter på två år älskar kudden.

BBHugme recension
Även vår dotter uppskattar BBhugme gravidkudde.

Behöver man köpa till något?

Nej, men om du vill kan du köpa fler överdrag. 

Vad kan vara bra att veta innan man köper BBHugme gravidkudden? 

Kolla extra noga på kuddens storlek, så du verkligen vet att du har plats för den! 

Skulle jag rekommendera denna gravidkudde? 

Ja, den är bekväm och ger ett underbart stöd. Det enda som gör att man ska tänka till lite är priset. Det är den enda gravidkudde jag sett som kostat närmare 1500 kr. Dock har den ett högt andrahandsvärde och kan lätt säljas vidare.

Vem är produkten mest användbar för? 

Gravida kvinnor som har problem med att sova eller som har foglossning. Oavsett om det är pga. höft eller knäsmärta, eller du bara behöver stöd för magen så ska denna gravidkudde kunna hjälpa dig. Självklart kan man även använda den om man har belastningsproblem under nätterna som icke-gravid.

Efter graviditeten kommer jag absolut kunna fortsätta använda kudden. Jag kan tänka mig att den är skön att använda när brösten blivit ömma från amningen, så de kan få stöd medan jag sover på sidan.

Är kudden värd pengarna? 

Det är en svår fråga. Det finns andra gravidkuddar på marknaden från så låga priser som 100 kr. I jämförelse är BBHugme kudden väldigt dyr då den går loss på cirka 1500 kr. Dock är det en riktigt bekväm kudde som jag, min man och min tvååriga dotter uppskattar.

Precis som med många andra inköp tror jag starkt på att du får vad du betalar för och den här kudden är det perfekta exemplet på det – bra inovation och kvalitet kostar.

Dessutom kan man också fråga sig – kan man sätta ett pris på en god natts sömn? Jag skulle dock rekommendera att man köper den tidigt under graviditeten så man får så mycket användning som möjligt av den.

Var kan man köpa den? 

Den finns här (klicka på länken för att ta dig till butiken): 

Mitt slutgiltiga omdöme:

Idag finns det flera olika typer av gravidkuddar på marknaden i olika storlekar, former och prisklasser. 

Om graviditeten belastar kroppen och du har svårt att sova är det värt att investera i en bra gravidkudde. Ja, den är dyr, så beroende på hur stor budget du har kan du välja denna kudde eller någon annan billigare.

Jag blev så djupt kär i BBhugme att jag kände mig tvungen att skriva ett helt blogginlägg om denna. Har du pengarna så rekommenderar jag verkligen att du köper just denna gravidkudde, då den är av bra kvalité och ger riktigt bra stöd på grund av sin unika storlek.

Tack vare denna kudde har jag idag mycket mindre ont, och den enda nackdelen med denna kudde som jag kan hitta är just priset. Jag kan rekommendera BBHugme med hela min gravidmage! 

Billigaste priset på BBHugme gravidkudde har jag hittat hos Babyland (1799 kr).

You may also like

Leave a Comment