fbpx

Resa till Thailand med barn/ bebis: våra bästa tips (checklista)

by Rodrigo
resa med barn till thailand

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Vårt dotter var 8 månader gammal när vi köpte våra biljetter till Thailand. Och det skulle inte bli en kort resa. Först att tillbringa två månader i Thailand och sedan fortsätta resa runt i världen i ytterligare fyra månader! Vi hade så många frågor när vi förberedde oss inför vår resa och det fanns inte mycket bra information online. Så vi bestämde oss för att samla allt vi lärde oss från denna fantastiska resa i detta blogginlägg.

Varför resa till Thailand med barn?

Jag och min fru älskar Thailand. Maten, folket, vädret och stränderna. Vi har drömt om det genom hela graviditeten, speciellt under den svenska vintern när vår dotter var nyfödd. Men när vi berättade för våra vänner och familj om våra planer på att resa till Thailand med barn i flera månader, var det många som tyckte att vi tog i lite väl.

Barnvänliga stränder i Thailand.
Hela vår lilla familj på stranden Chaweng på Koh Samui.

Om du funderar på att resa till Thailand med barn vill jag bara säga: oroa dig inte. Det kommer gå bra! 😉

Var i Thailand är bäst för barn?

Vår första fråga var naturligtvis var som är bäst att åka till i Thailand med barn? Vi hade båda varit där tidigare många gånger men aldrig med barn. Den här gången var det så klart lite annorlunda. Vi var tvungna att ta hänsyn till vår lilla dotter och valde vår slutdestination noggrant.

Att resa med barn gör ju saker och ting lite annorlunda. Det betydde att vi var tvungna att vara lite mindre äventyrliga och kanske inte åka till den avlägsna ön som vi normalt skulle välja när vi var singlar och backpackade runt. Så vi visste att vi var tvungna att välja en plats med grundläggande infrastruktur.

Backpacka med barn i Thailand
Det är kul att resa i Thailand med barn. Här är vår mini backpacker i egen hög person.

Naturligtvis är det svårt att säga vad som är den bästa platsen i Thailand för barn. Tycke och smak är individuell, och din familj är garanterat unik i vad ni gillar och vad ni tycker är viktigast. Den perfekta platsen att besöka i Thailand med barn beror på vad ni vill se och göra.

Att tänka på när man reser med små barn

Här är några allmänna tips du bör tänka på när ni väljer er destination:

 • Sjukvård
 • Tillgänglighet
 • Säkerhet
 • Hur rolig platsen är för barnet

Sjukvård

Vi kan inte nog betona hur viktigt det är att ha en bra försäkring när man reser. Att resa med barn innebär att du verkligen bör ta reda på vad försäkringen innefattar. Ofta räcker det med hemförsäkring, om ni inte ska vara borta mer än 45 dagar, men detta är något som varierar från försäkring till försäkring. Vi valde att skaffa försäkring via Europeiska reseförsäkringar för hela perioden. Något som min fru var mycket tacksam för när hon hamnade på sjukhus på Koh Samui.

Även om du har en heltäckande bra försäkring spelar detta ingen roll om du är på en plats som saknar sjukhus av västerländsk standard. Generellt sett har alla större städer och turisttäta öar moderna och tillförlitliga sjukhus. Många små öar har inte egna sjukhus och vid akuta situationer kan du behöva åka helikopter.

Så om du vill vara extra säker bör du undvika små avlägsna öar med svår tillgång till de bra sjukhus.

När vi gjorde vår resplan valde vi städer som är lite större och mer utvecklade. Vi tillbringade ett par veckor i Bangkok och två månader i Chiang Mai, där du hittar några av de bästa sjukhusen i Thailand. Efter det ville vi spendera lite tid på stranden, så vi åkte till Koh Samui. Ja, det är ganska turistiskt, men det är också stort och relativt utvecklat. Så i en nödsituation skulle det vara enkelt att nå ett bra sjukhus. Min fru hamnade faktiskt på sjukhus efter en svår matförgiftning.

Sjukhus i Thailand Koh Samui.
Min fru Sofia hamnade på sjukhus i Thailand. Hon drabbades av matförgiftning och blev väldigt uttorkad. Tack och lov hade vi försäkring, sjukhusräkningen slutade på nästan 12000 kr!

Om du funderar på att spendera lite tid på stranden är Koh Samui verkligen ett bra alternativ om du vill resa med barn till Thailand.

Ett annat bra alternativ är Krabi. Det är en mycket populär destination där du kommer att se många barnfamiljer och turister i allmänhet.

Ytterligare alternativ inkluderar Phuket (inte vår favoritplats … det finns ställen som är för turistiska) och Koh Chang, som inte är så långt från Bangkok.

Denguefeber i Thailand

Om du ska resa till Thailand under månaderna maj och november (regnperioden) bör du vara extra försiktig med utbrott av denguefeber. Denguefeber är vanligast under månader med mycket regn, eftersom myggen kläcks i små vattensamlingar.

Myggen som sprider denguefeber heter aedes aegypti och är även den mygga som är skyldig för spridandet av malaria, zika och chikungunya.

Aedes aegypti mygga dengue feber i Thailand.
Denna otäcka mygga är orsaken till flera myggrelaterade sjukdomar. Du känner igen den på ränderna på benen och kroppen. Dessa dengue-myggor har funnits på flera av våra destinationer under resan i Thailand, Dominikanska republiken och i Brasilien.

Vissa områden har fler konstaterade fall av dengue än andra. I Chiang Mai och Bangkok drabbas tusentals personer av denguefeber varje år.

Jag vet inte om du ens hört talas om denguefeber, men som brasilianare som fått denguefeber tidigare måste jag varna dig, det är fruktansvärt! Du vill inte få det och du vill verkligen inte att ditt barn ska få det.

Det finns dock inget anledning till panik.

Vi tillbringade två månader i Chiang Mai (i hjärtat av dengue-epidemierna) och även om vi kom fram i slutet av regnperioden var vi fortfarande mycket oroliga för myggan som överför denguefeber. Vi tog till alla typer av försiktighetsåtgärder som att bo i ett lägenhetskomplex som besprutade för att förhindra spridningen av dengue-myggen.

Allt gick bra. Ingen av oss fick dengue och dotter älskade varje minut av resan till Thailand.

Bra tips: Vilken febertermometer är bäst för barn? – en jämförelse av olika modeller

Här kommer ett viktigt tips till dig som ska resa till Thailand med barn under tre år. Det finns nämligen inte att köpa myggmedel för bebis, varken i Thailand eller i Sverige.

Vi lyckades till slut få tag på ett slags klistermärken med citronella i en mataffär i Thailand. I Brasilien finns myggmedel från tre månader, och det beror troligtvis på olika restriktioner. Du kan med försiktighet stryka på myggmedel på kläderna, på egen risk, men låt det inte komma på huden. Här är lite av en avvägning mellan riskerna av att få myggbett och riskerna att göra skada med myggmedel.

Se därför till att ha med dig ett ordentligt myggnät till vagnen. Vi har ett som specifikt passar vår barnvagnsmodell. HÄR kan du se om det finns myggnät till din vagn, annars kan du köpa ett myggnät som passar de flesta barnvagnar.

Framkomlighet & infrastruktur

Om ni ska resa med barnet i Thailand under en längre tid vill ni att det ska vara så smidigt som möjligt.

Resebarnvagn Thailand.
Framkomligheten i Thailand kan vara så där med en barnvagn. Då är det bra att ha en som väger lite och som går att lyfta i trappor. Vår barnvagn heter Babyzen yoyo.

Läs även: Recension av resebarnvagnen Babyzen Yoyo

Du har säkert redan googlat “de bästa stränderna i Thailand” och kommer att se alla dessa underbara platser som bloggare och YouTubers älskar så mycket. Men tänk på att många av dem inte har barn. Om det kräver att du ska ta både flygplan, minibuss, färja och tuk-tuk för att komma fram till destinationen kanske du ska tänka om lite nu när du reser med barn.

Det som är mest besvärligt med att resa med barn är att förflytta sig. Tänk på alla blöjbyten, oregelbundna mattider och trötthets-utbrott. Det är därför vi prioriterade städer med goda förbindelser och direktflyg samt att stanna längre tider på en och samma destination. Att hitta direktflyg i Thailand är inte svårt, men flygen går inte alltid till öarna.

Säkerhet

Är Thailand säkert? Ja! Så länge ni använder sunt förnuft kommer ni inte att ha några problem. Naturligtvis lockar turist-pengar till sig oärliga personer, men ofta lurar de till sig pengar på sätt som inte är våldsamma (t.ex. genom att salta taxi-notan).

Läs även: Bästa solkrämen för barn.

Även om Thailand verkligen är säkert att resa med bebisar och barn, måste man fortfarande vara mycket försiktig med trafiken. Trafiken i Thailand är galen. Som fotgängare var vi ibland lite rädda för hur intensiv trafiken kan vara, speciellt med tanke på att det för det mesta saknas trottoarer.

Om du planerar att hyra en bil, bör du tänka både en och två gånger. Thailand har vänstertrafik och det är helt andra regler än hemma som gäller. Hyr inte en scooter / vespa / moppe om du har barn, siffrorna för dödsolyckor i Thailand är mycket höga.

Bästa platsen för barn i Thailand

Nu när du reser med en bebis eller ett litet barn handlar resan egentligen ganska lite om dig själv. Det är lätt lockas av alla vuxna aktiviteter, särskilt om du är en erfaren resenär som oss. Kanske tänker du på moppeturer med vinden i håret, zip-line i regnskogen och spännande övernattningar på öde öar i Thailand. Det är läge att tänka om. Dessa saker är troligtvis väldigt olämpliga för barn, om du inte råkar ha större barn.

När du planerar resan bör du ha ditt barn som utgångspunkt. Ju roligare barnet har, desto bättre kommer resan vara för alla inblandade. Därför bör du se till att er destination har tillräckligt att erbjuda för dina barn.

Resa med barn packning lista
En nattmarknad i Chiang Mai som vi tycker var en väldigt bra stad för att resa med barn i Thailand,

I Chiang Mai hittade vi en lägenhet med en pool och ett fantastiskt utomhusområde som var perfekt för vår lilla prinsessa. Vi hade till och med gym i huset! Vi rekommenderar verkligen Airbnb om du letar efter ett lägenhetsboende.

Dessutom har Chiang Mai några fantastiska lekplatser som barn helt enkelt älskar.

Så, ja, vi älskar Chiang Mai. Men Chiang Mai är mest lämpligt för människor som reser under längre perioder, så som digitala nomader eller familjer som inte känner ett måste att vara nära stranden. Här kan du till och med hitt barnvakt och förskolor som tar emot barn under kortare perioder, till relativt bra priser.

Läs även: Bästa bärselen – en jämförelse mellan Ergobaby och Babybjörn

Men om du bara ska göra en kortare resa på några veckor, skulle jag rekommendera er att åka direkt till ett strandställe. För oss blev Koh Samui vår destination direkt efter Chiang Mai.

Vi tillbringade två veckor på Koh Samui och gick till stranden varje dag. Det fanns bra bekvämligheter på stranden i Chaweng, och vi kunde tillbringa hela dagar där, gömma oss bekvämt från solen i skuggan av träd, äta lunch och snacks och låta vår dotter att fritt utforska miljön, tack vare att stranden inte var för full av folk i början av november (lågsäsong).

Så för att sammanfatta. Välj en plats med anständig infrastruktur, bra sjukhus, som är lätt att ta sig till och ifrån, och som är kul för hela familjen, inklusive din bebis / barn.

Thailändare och barn

Jag överdriver inte när jag säger detta: thailändare ÄLSKAR barn!

Vår dotter behandlades som en kändis. Var vi än gick fick hon hur mycket uppmärksamhet som helst. Både kvinnor och män, gamla som unga, alla passerade förbi oss leende och sa något som “cute baby” eller bara hej. Vår dotter lärde sig till och med att säga sawatdee kaa (hej på thailändska) på bebisspråk.

Motorcykel i Thailand barn
Leendena är många i Thailand och motorcyklarna lastas maximalt med folk, hela familjen får plats.

Naturligtvis är en halv brasiliansk-halv svensk tjej “exotisk” i princip överallt. Men efter att ha pratat med andra föräldrar verkar det vara normalt i Thailand. Kanske till och med ännu mer om barnet är väldigt ljust.

Med det sagt, om du inte är bekväm med att totala främlingar som kommer fram till ditt barn och nyper det i kinderna, är inte Thailand destinationen för dig. Vi hade absolut inga problem med det, så det gick bra för oss.

Självklart kan du be dem att låta bli, men rätt vad det är har något plockat upp ditt barn när ni sitter och äter. Ibland, när vi åt ute på en restaurang, tog servitrisen med sig vår dotter och visade henne köket eller lekte med henne så vi fick äta i lugn och ro.

Tips för att resa med bebis i Thailand

Vi har tagit alla möjliga transportmedel under vår resa till Thailand. Allt från att göra massor av sightseeing till fots, till att ta taxibilar, pick-ups, färjebåtar, långa och korta flygningar, you name it! Här är några av våra bästa tips med information som vi önskar att vi hade innan resan:

Resetips resa med barn i Thailand.
Att resa med barn kan göra hela familjen trött. Tack och lov finns det ofta möjligheter att ta en tupplur ihop.

Tips 1: Det är alltid lättare att resa medan ditt barn sover. Denna allmänna regel gäller för alla slags resor. Många barn, inte alla men definitivt vår dotter, blir ganska rastlösa när de måste sitta still på en plats. Så ett liten “hack” vi lärde oss var att försöka boka våra förflyttningar för att matcha när vår dotter sover middag eller för natten.

Det innebär att om vi skulle ta en kortare flygning eller en två timmars buss / tåg / biltur, skulle vi förmodligen välja en avgångstid nära hennes tupplur. Om vi ​​skulle ha en lång flygning valde vi ett nattflyg, så att vår lilla tjej kunde sova under större delen av flygningen. Samma sak gäller för långa tågresor (exempelvis finns nattåg till Chiang Mai från Bangkok).

Tips 2: Se till att du packar tillräckligt med distraktioner. Detta tips är ett komplement till punkten ovan och fungerar som en backup för när ditt barn inte vill sova, även om ni bokat en resa som passar med hens sovrutin. För oss innebär bra distraktioner massor av snacks. Vissa barn älskar även att ha sina favoritleksaker eller till och med en iPad, men vår dotter hade inte fått den rutinen än.

Tips 3: Välj rätt flygbolag. Vårt bästa tips på flygbolag till och från Thailand är Thai Airways. Ska du ta inrikesflyg? Då rekommenderar vi Bangkok Airways. Nej, vi får inte betalt för att säga detta. Att flyga inrikes med Bangkok Airways var en riktigt bra upplevelse. Även om det är dyrare än exempelvis lågprisbolaget Air Asia, var det värt de extra kronorna.

Bangkok Airways har några gratis “VIP-områden” på de flesta större flygplatserna där du och ditt barn kan springa runt, vila, använda internet och äta gratis snacks. Vi hade obegränsad tillgång till popcorn, smörgåsar, apelsinjuice, bananchips etc. Det ett bra tillfälle för ditt barn att göra av med lite extra energi innan ni går ombord på flyget.

Tips 4: Gå före i kön på flygplatsen och i säkerhetskontrollen. Du behöver inte vänta i kö på flygplatserna när du reser med barn i Thailand. Detta är inte bara begränsat till Thailand, men vi blev positivt överraskade över att se hur väl det fungerade på alla större flygplatser vi varit på. Oavsett om du väntar på att gå ombord på planet eller gå igenom säkerhetskontrollen, får familjer med små barn gå före i kön. Sker inte detta automatiskt säger du till någon som jobbar på flygplatsen!

Tips 5: Flygplatsens säkerhetskontroll är inte så noga med ert handbagage. Packa all barnmat du vill! Även vätskor över 100 ml går bra. Enligt vår erfarenhet var säkerhetskontrollerna på flygplatsen inte så noga med packningen om man reser med barn. Flera gånger lät de oss passera med mängder av barnmat och snacks till vår dotter. För att spara på packningen la vi även ner leksaker, filtar etc i det “extra” handbagaget för barnet.

Tips 6: Låt barnet springa av sig innan ni går på flyget. Detta var ett tips som jag fick av en kompis. För även om det kan vara lockande att gå på först i planet, är det ibland att göra er själva en otjänst. Om barnet redan sover ska ni så klart gå på planet först av alla för att få sätta er till rätta men om barnet är vaket är det bättre att gå på bland de sista. Flygplan är trånga och ett barn med mycket energi kommer att vilja klättra runt och ställa till med besvär för andra resenärer. Då är det bättre att få busa runt lite på flygplatsen i ytterligare 20-40 minuter. Det gör barnet mer upplagt för sömn också!

Babyzen Yoyo 6+ är en riktigt bra resebarnvagn som vi kan rekommendera. Att resa med barn är så mycket lättare när de sover 🙂

Tips 7: Skaffa en lätt resebarnvagn. Det här är förmodligen vårt bästa tips. Att ha en lätt och kompakt resebarnvagn var nyckeln till att våra transporter blev så smärtfria. Förutom att de bästa resebarnvagnarna går att ta med sig in på flyget, är en smidig barnvagn ovärderlig när ni ska ta er runt på trånga gator och trottoarer i Thailand.

Vi har skrivit ett helt blogginlägg om vår favorit resebarnvagn, läs gärna vår recension av Babyzen Yoyo 6+. Ta även med dig ett bärsele när barnet behöver vara lite närmare dig och där det är svårtillgängligt med vagn.

Barnmat i Thailand

Vi var ganska oroliga för detta med tillgången till barnmat i Thailand. Vår lilla tjej ammade inte längre och åt huvudsakligen barnmatsburkar och lättare måltider innan vi åkte. Hon drack även välling innan tupplur och när hon skulle lägga sig för natten.

Pad thai mat för barn i Thailand.
Pad Thai är gott. Här delar vår dotter och Sofias syster en tallrik i en shoppinggalleria.

Med tanke på att vi ville ha lite bättre kontroll över maten valde vi att mestadels att bo i lägenheter istället för hotellrum. På så sätt kunde vi vara mer självständiga och laga vår egen barnmat utan problem. Men när du reser så mycket som vi gjorde, kommer du förr eller senare att bli tvungen att välja hotellrum.

Så vi bestämde oss till slut för att huvudsakligen ge vår dotter vad vi åt (med undantag för den kryddiga mat så klart!). Och det fungerade bra! Vår tjej älskade pad thai, fried rice, färsk fruktjuice, smoothies och även västerländsk mat som vi ibland köpte. Inte en enda gång hade hon problem med eller en negativ reaktion av den lokala maten, och vi var inte särskilt kräsna med vad vi åt. Vi åt street food och restaurangmat blandat.

Är det säkert för barn att äta mat i Thailand? Ja, för det mesta är det säkert.
Vår dotter njuter av en glass på stranden i Chaweng beach, Koh Samui. Vem kan inte behöva svalka sig ibland? Ofta blev det fruktsmoothies och olika typer av bowls.

Det visade sig att vår dotter har en ganska stark mage, något som hon även bygger upp genom att resa och utsätta sig för bakterier. De flesta av har någon sorts reaktion när vi äter mat i ett nytt land. Min fru som är uppväxt i Sverige blev matförgiftad men vi andra klarade oss.

När det gäller vanlig västerländsk barnmat som man köper i mataffären har vi lite mer information till dig. Ja, det finns barnmat att köpa i mataffären i Thailand men den är begränsad till ett eller ett par märken.

Dessutom är särskild barnmat som mjölkersättning, klämmisar, barngröt etc. ganska dyrt i Thailand. Det är ungefär dubbelt så dyrt som det vi betalar i Sverige för motsvarande. Utbudet är dessutom begränsat och det mesta är importerat från Europa eller Japan (därav så dyrt).

Barnmat i Thailand klämmisar. Kan man köpa barnmat i Thailand i affären.
Klämmisar med barnmat i Thailand. Utbudet var mycket begränsat och de enda vi hittade med riktig mat var dessa från Peachy. Det finns andra klämmisar med fruktpuré, men vi föredrog att ge vår dotter färsk tärnad/mosad frukt istället.

Vi gav vår dotter klämmisar med mat ibland när det krisade och köpte även särskilda barnsnacks. Några storpack med majskrokar är det dock inte tal om, utan dyra små förpackningar med puffat majs importerat från Japan är vad du kan få tag på. Det funkar dock, om man inte har något val. Vi rekommenderar därför att ta med såna saker från Sverige så gott det går.

Våra matäventyr ledde även till spännande upptäckter vad gäller barnmaten i Thailand. Vi köpte hem ett grötpulver för att kunna göra barngröt snabbt hemma. När jag skulle prova att gröten var vid rätt temperatur visade det sig att gröten hade en exotisk smak. Kan du gissa? Det var gröt med smak av fisk! Tänk dig vanlig gröt men med en mycket stark lukt av fisk. Men konstigt nog älskade vår dotter fiskgröten och vi köpte den faktiskt flera gånger. Hon fick åtminstone en bra dos med Omega3.

Kan man köpa barngröt i Thailand? Ja! Grötpulver till barn Thailand.
Den berömda fiskgröten, som diskret har två små firrar längst upp i vänstra hörnet för den som är mycket uppmärksam. Det var inte vi, men det visade sig bli en fullträff ändå.

En sak som är fantastiskt med Thailand är frukten! Det är ett tropiskt paradis, så glöm inte att låta barnet äta av de fantastiska frukterna (om hen är tillräckligt gammal för det). Vi upptäckte att det är mycket billigare och bättre kvalitet att köpa frukt på lokala gatumarknader än i mataffärerna. De flesta städer och öar har lokala marknader dag som natt.

Frukt på fruktmarknad i Thailand.
Frukt på fruktmarknad i Chiang Mai. Vanliga frukter som äpplen och apelsiner blandas med exotisk frukt som drakfrukt och mangostan. Vår dotters favoritfrukt var definitivt vattenmelon.

Packlista bebis & barn Thailand

Då var det dags att gå igenom det här med packningen. Min brasilianska mamma blev helt chockad av att höra att vi reser med endast en stor resväska för alla tre, förutom handbagage såklart.

Hur har vi då lyckats med att få med kläder för flera klimatzoner och för en man, en kvinna och en bebis i samma väska? Det finns några förhållningsregler vi hållit oss till: kläderna ska räcka till ungefär en vecka, alla över och underdelar ska matcha och lager på lager-principen (koftor som kan tas av osv).

Sanningen är att de mesta kan köpas på plats, vi har dock inte behövt köpa nästan någonting tack vare bra planering. Men du kan i princip åka utan kläder till Thailand och köpa allt på plats. Det finns bara några saker som är svåra att få tag på och det är följande:

Handbagage bebis

Här är våra rekommendationer på vad du lägger på din handbagage packlista för bebis och barn:

 • Blöjor för motsvarande två dagar (om packningen skulle försvinna)
 • En förpackning våtservetter för barn
 • Ett skötunderlägg
 • En barnfilt, det finns tyvärr flygbolag som inte erbjuder filtar. Ta två filtar om du fortfarande ammar och om barnet kräks mycket.
 • Två vällingflaskor, du kan be personalen om kokt vatten om du behöver göra rent dem.
 • Mat om din barn äter, för flera dagar. Alltid bra att ha ett extra lager efter att ni landat. Mjölkersättning eller välling i motsvarande mängd.
 • Flera ombyten till barnet, vi hade en del incidenter tyvärr (hon kissade igenom och spillde). Ta helst med pyjamasar då de är sköna att resa i och lätta att byta på barnet.
 • Extra ombyte till dig själv, om du blir spilld eller kissad på.
 • Plastpåsar eller zip-lock för att lägga smutsigt och blött ombyte i.
 • Leksaker och aktiviteter, beroende på ålder.
 • Ett litet apotek med paracetamol för barn samt
 • Nappar om ditt barn använder det.
 • Eventuell haklapp

Att packa i incheckat bagage

 • Blöjor och våtservetter
 • Blöjkräm (kan även användas vid solsveda och insektsbett)
 • Solkräm för barn (det är dyrare i Thailand, Aco:s är bäst för barn)
 • Kläder, strumpor och/eller skor: packa så att ditt barn har kläder för en vecka, både dag och natt. Minimera packningen genom att tänka lager på lager och genom att låta alla delar matcha varandra!
 • Zip-lock-påsar
 • Nagelklippare eller fil (vi använder samma på vår dotter som på oss)
 • Litet apotek med eventuella läkemedel, se dock till att ha alvedon i handväskan.
 • Örontermometer (kan också tas som handbagage)
 • Babyskydd eller barnstol.
 • Resebarnvagn (vi rekommenderar Babyzen yoyo)
 • Portabel matstols-sele som du kan fästa på valfri stol för att göra en barnstol av den, jag kan inte nog säga hur viktigt denna var för oss. Dessutom väger den ingenting!
 • Eventuellt bröstpump om du ammar.

Detta köpte vi på plats

 • Barnschampo och tvål
 • Senare även alla andra typer av förbrukningsprodukter: blöjor, våtservetter, talk, barnmat, mjölkersättning (det finns inte välling) osv…

Blöjor i Thailand

Blöjor i Thailand förtjänar ett eget kapitel. Ja, det finns blöjor att köpa i mataffärerna i Thailand och även små förpackningar på 7-eleven. Det är dock ungefär dubbelt så dyrt som i Sverige och kvaliteten är generellt sett mycket sämre. De flesta blöjmärkena är importerade från Japan, eller i alla fall låtsas de som att de är det. Thailändska barn, framförallt utanför städerna, använder inte blöjor utan har ett hål i kläderna vid baken. Jag skulle tro att de thailändska barnen som bor i städer ofta använder tygblöjor av något slag, för de gastronomiska priserna på blöjor som är i affärerna där kan ingen normal thailändsk familj ha råd med.

Kan man köpa blöjor i Thailand i mataffären? Ja, men de är dyra och sämre kvalitet.
Du kan absolut köpa blöjor i Thailand direkt i mataffären men räkna med att betala ungefär dubbelt så mycket för en sämre blöja. Blöjorna är dessutom uppdelade i tjej- och killblöjor vilket vi inte är vana vid i Sverige. Det verkar dock inte vara någon storleksskillnad utan bara att de har tjej- eller pojkmönster. Dessutom har nästan alla japansk text på förpackningen.

Så om du har möjlighet, ta med dig ett litet lager med blöjor innan du åker. På så sätt sparar du pengar och får bättre blöjor till ditt barn. Detta är inte något du behöver göra, vi själva hade med oss en extra förpackning bara och var tvungna att köpa blöjor. Det funkar helt ok.

Sammanfattning

Vi tillbringade två månader med att resa runt i Thailand med barn. Det som först började med en hel del tvivel och oro för att resa med vår dotter för första gången, övergick till att bli en fantastisk upplevelse som vi troligen kommer att upprepa så fort vi får chansen igen.

Att se världen genom vår dotters nyfikna ögon är bättre än att själva se Thailand för första gången. Hon kommer inte ihåg något av det här när hon växer upp, men alla stunder som vi upplevde kommer säkert att ha en inverkan på hennes liv. Den där känslan kommer att finnas kvar.

Om du funderar på att resa med barn till Thailand är mitt tips att åka! Det kommer inte bara att bli en fantastisk resa för hela familjen, utan troligtvis den mest fantastiska resan du någonsin upplevt själv.

Och glöm inte att ta med: bra uv-kläder, så mycket barnmat du kan och vill samt gärna ett litet lager av blöjor. Och glöm för allt i världen inte att teckna en bra reseförsäkring!

 

2 comments
0

You may also like

2 comments

Thowe december 29, 2022 - 3:01 e m

Tack så mycket för ett otroligt välskrivet och informativt inlägg som har hjälpt oss mycket i vår planering. God fortsättning!

Reply
Sofia december 29, 2022 - 5:14 e m

Tack själv! Ha en supertrevlig resa!

Reply

Leave a Comment