fbpx

Resebarnvagn Babyzen Yoyo 2 recension & värdefulla tips

by Rodrigo
Resebarnvagn Babyzen Yoyo 2 recension

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Här kommer en recension av Babyzen Yoyo 2 som nog är den resebarnvagn som säljer mest just nu. Vi köpte vår Babyzen efter tips av våra kompisar som rest otroligt mycket med sin dotter. Nu har vi själva haft vagnen i 6 månader och har både positivt och negativt att säga. Dessutom finns några tillbehör som är VÄSENTLIGA. Detta är vår Babyzen Yoyo 2 recension.

På bilden ovan är vi på resa i Lisabon. Vagnen har varit med oss runt halva jorden!

Köpa Babyzen Yoyo online

Det som regel billigare att köpa Babyzen Yoyo online. Tidigare när dollarn var låg köpte många vagnen från USA, men det funkar inte längre nu när dollarn gått upp. Du får dessutom betala tull. Då är det mycket smidigare att köpa från en svensk butik online, nedan ser du några förslag.

Vi köpte vår från Babyland. Just nu har de en kampanj hos Jollyroom som gör den en dryg hundralapp billigare (om man räknar totalpris med frakten). Det är dock oklart hur länge kampanjen pågår. Det kan därför vara bra att titta in hos samtliga butiker här nedan via länkarna.

ButikCa pris (svart chassi + svart sittdel)Länk
Jollyroom4 295 krHÄR
Babyland4 595 krHÄR
*Jollyroom har kampanjpris, normalpris 4595 kr

Varför Babyzen Yoyo 2?

Vi var jättenöjda med vår robusta Bugaboo Donkey duo men det är en klumpig vagn som passar mer för svenska vintergator än för att resa. När det var dags för oss att bege oss på en långresa frågade vi våra nära vänner om råd.

De rekommenderade varmt Babyzen Yoyo eftersom den är lätt att ha med sig utomlands, där gatorna tenderar att vara smala och svåra att ta sig fram på. Dessutom får vagnen plats i bagagehyllan på flyget, mer lite senare i detta inlägg om varför just det är så bra.

babyzen yoyo 6+ recension review
Babyzen Yoyo 2 recension och vår erfarenhet av denna resebarnvagn bäst i test hittar du längre ner.

Om du funderar på att köpa en Babyzen Yoyo, har du förmodligen redan koll på vilka försäljningsargumenten är:

 • Du kan ta med den in på flygplanet
 • Den väger väldigt lite
 • Den är av hög kvalitet
 • Den är bekväm för barnet
 • Den är lätt att köra och tar sig fram i små utrymmen
 • Den är otroligt kompakt

Det var faktiskt den första punkten som var avgörande i vårt köpbeslut. Våra kompisar berättade om hur smart och smidigt det är att kunna rulla in hela vägen in i flygplanet. De berättade om långa stop-overs där deras dotter kunde sova i vagnen i gaten. Hur fantastiskt låter inte det?

Babyzen yoyo 6+ hiss och trånga utrymmen. Smal resebarnvagn
Trånga utrymmen på flygplatser och hissar är inga problem för Yoyo.

De hade tagit med sin Babyzen Yoyo på över 20 resor både inom och utanför Brasilien det var deras lovord var vad som gjorde att vi valde att slå till på samma vagn. Vi har inte ångrat oss en sekund sedan dess.

Men, även om vi är supernöjda med vagnen finns det så klart saker som inte är optimala och andra saker att tänka på. Låt oss därför nu gå igenom en ordentlig recension av Babyzen Yoyo+ 2

Vår recension av Babyzen Yoyo 2

Vi har nu använt vår Babyzen Yoyo 2 i några månader i Sverige, sedan under en resa runt halva jorden. Vagnen har funkat så väl i vardagen hemma, som i stressade situationer på flygplatser och trånga gator.

Babyzen recension
Att resa är roligt när man kan sitta bekvämt och titta på alla vuxna som springer förbi på flygplatsen. Dessutom brukar jag få gå före i kön i tullen och säkerhetskontrollen!

I det här inlägget har vi samlat våra åsikter och lite tips kring Babyzen Yoyo resebarnvagn. Jag vill först säga att vi inte har använt vagnen innan vår dotter blev 6 månader. Vill du göra det bör du köpa liggdelen.

Här kommer vår recension av Babyzen Yoyo 2, 6+ (6+ står för 6 månader och uppåt).

Ja, du kan ta med Babyzen Yoyo på planet

När det var dags för oss att ge oss ut på vår första resa med vår dotter var hon redan nästan ett år. Vi hade använt vår Babyzen hemma i flera månader och vikt ihop den vid enstaka resor med tåg och taxi.

Förväntansfulla och nervösa begav vi oss till Arlanda för att checka in. Hur skulle det gå? Vi hade hört att olika flygbolag och flygplatser är olika hårda med vad man får ta med sig och inte. Ovanpå vår Babyzen hade vi babyskyddet som vi kopplat ihop med adaptrar till Yoyo:n.

Tyvärr visade det sig att vi inte fick ta med babyskyddet in till säkerhetskontrollen, men de var snälla och hjälpte oss att checka in den. Vagnen var dock inga problem. Vi hörde en av passkontrollanterna säga “de kan ta med den, det är en Yoyo”.

Fördelen med detta var som sagt att vår dotter kunde sitta i vagnen hela vägen fram till gaten. Där hon sedan fick springa av sig rejält under tiden vi väntade på planet (tips: testa att gå på bland dem sista om ditt barn är vaket, så slipper du att de klättrar på väggarna under flygresan).

Läs även: Resa med barn i Thailand – detta bör du tänka på!

Vagnen viks ihop till en kompakt storlek om 52 x 44 x 18 cm, vilket klarar dimensionerna för handbagage (förutom på vissa lågprisbolag). Det tar bara några sekunder fälla ihop den, och när den är hopfälld är vagnen väldigt liten. Med vagnen medföljer en påse som skyddar vagnen. Undertill har vagnen en rem som fungerar som axelrem när vagnen är ihopvikt, den är dessutom vadderad för bästa komfort. Om du vill kan du köpa en mer robust transportväska med fack, men det är inget vi tyckt varit nödvändigt.

Hopfällbar resebarnvagn liten kompakt
Här har vi snabbt fällt ihop Yoyo:n utan att stoppa ner den i resepåsen. Här ser du resevagnen ihopvikt intill ett av våra andra handbagage.

Om du aldrig tidigare rest med ditt barn kanske det inte låter så speciellt att kunna ta med sig vagnen in på planet. Men låt mig förklara varför det är så smidigt att ha med sig vagnen. När du går av planet måste du oftast gå minst 10-20 minuters promenad planet för att hämta dina incheckade väskor. Vanligtvis anländer barnvagnarna sist på bandet! Vid utrikesflyg måste du dessutom gå igenom tullen och säkerhetskontroller innan du ens kommer till bagagebandet. Vid några tillfällen har denna procedur tagit över 1 timme.

Vid de tillfällen vi ändå checkat in vår Babyzen Yoyo har vi sett till att ha en bärsele med in på planet. Men det vi märkt är att vi oftare fått gå före i kön när vi haft barnvagnen än när vi burit henne i bärselen. Vi förstår inte varför men det har hänt så många gånger att det inte kan vara en slump.

Lästips: Vilken bärsele är bäst? Ergobaby vs Babybjörn i ett stort test

Den enda möjliga nackdelen är att vagnen tar plats från din övriga packning. Vi har bara haft besvär när vi flög lågprisflyg, då var vi tvungna att boka extra handbagage. Normalt sett har barn rätt till 10 kg i handbagage och personalen på flygplatsen brukar inte bry sig om man har två handbagage till barnet (vagn och en väska med övriga saker så som mat och leksaker)

Tips: även om många anställda i på flygplatserna känner igen vilka barnvagnsmärken som får tas med på planet, kan du undvika att behöva förklara genom att fälla ihop barnvagnen innan du kommer fram till boardingen. På så sätt ser alla bara en svart väska istället för en barnvagn.

Smal barnvagn som är lätt att bära och går in i hissen

Först när vi kom till Thailand förstod vi hur viktigt det är att vagnen är så pass lätt som den är. Trottoarer var i princip obrukbara där, speciellt i Chiang Mai där vi bodde över en månad. Vi har inte varit med om liknande på någon annan destination faktiskt. Var det inte stora hål i trottoaren så var det en lyktstolpe mitt i. Barnvagnsramper saknas i princip helt och hållet.

Resa med barn i Thailand
Bild från Bangkok, Thailand där vi var extra glada över att vagnen gick att lyfta.

Längden och höjden är ganska vanliga för en barnvagn – vilket de bör vara för att kunna köra vagnen bekvämt. Den stora skillnaden är att BabyZen Yoyo är smalare än andra vagnar. Detta är en fördel som gjort att vi kunnat ta oss fram obehindrat trots minimala hissar, trånga parkeringsplatser och omöjligt smala trottoarer. Du kan enkelt manövrera denna resebarnvagn genom trånga utrymmen där större barnvagnar inte har en chans (jag kan inte ens tänka mig vår Emmaljunga-vagn på gatorna i Thailand).

Babyzen Yoyos väger endast 6,2 kg, vilket är helt otroligt. Det gör att det är lätt att bära vagnen både med barn i och utan. Många är gångerna vi har varit tvungna att bära vår dotter uppför trappor. Då vill man inte behöva krångla och ta ur barnet först, det behöver du inte med Babyzen Yoyo tack och lov.

Fler tips om smarta prylar: Ha händerna fria – bästa skötväske-ryggsäckarna just nu!

För att spara utrymme har Babyzen Yoyo fyra enkelhjul istället för de dubbla hjul som du ser på många andra resevagnar. Den positiva sidan av detta är att Yoyo:n har mycket låg friktion vilket gör att den rullar och vänder lätt. Nackdelen är att hjulen lätt fastnar i sprickor och vid övergång mellan trottoar och gata. Det kan bli tvärstopp i en spricka, vilket kan vara lite läskigt när det kommer trafik. Är man bara medveten så är man uppmärksam och då inträffar såna “motorstopp” väldigt sällan.

Babyzen yoyo hjul
Här är en typisk situation som Yoyo:n inte klarar särskilt bra. Hjulen tenderar att fastna och man får trixa sig ur men är man bara medveten kan man köra runt och över smidigare.

Babyzen Yoyo 2 är förutom det även riktigt svår att köra i lösgrus och i djup lera. Det är inte ett problem som har drabbat oss särskilt ofta och det går att trycka på som bara den. Det har inte på något sätt gjort att vi blivit mindre nöjda med vagnen, men det är definitivt värt att nämna.

Det smala chassit innebär också att barnvagnen är lite mindre stabil än vad den skulle vara om basen var större. Med det sagt har vagnen aldrig vält omkull trots att vi packat mycket i den, något som hände när vi testade en Bugaboo Fox (läskigt). Jag skulle inte kalla vagnen instabil, men du bör var extra försiktig om trottoaren är sne eller underlaget väldigt ojämnt.

En bekväm resevagn för barn (och föräldrar)

Även om vår dotter numer inte alls gillar att åka vagn särskilt mycket är hon betydligt gladare i Yoyo:n än den andra vagnen vi hade.

Våra vänner som först tipsade oss om vagnen rekommenderade att köpa ett separat fotstöd, då benen hänger och dinglar annars. Det är något som inte är ett problem för äldre barn, men för små barn är det riktigt opraktiskt och tröttsamt. Tidigare hade inte Babyzen en ett eget fotstöd utan man var tvungen att köpa ett av ett företag som upptäckt denna brist. Numer tillverkar de dock fotstöd och det är ett MÅSTE för barn under 2-3 år.

Fotplatta babyzen yoyo 6+ fotstöd
Fotplatta / fotstöd till Babyzen Yoyo 2 är ett måste om du tänkt använda resebarnvagnen till mindre barn. Även om fötterna inte alltid vill hamna på plattan, finns alltid möjligheten att avlasta benen. Äldre barn kan istället stötta sig mot fotstödet längre ner.

Nu har vår dotter klättrat och klättrat på fotstödet att det har blivit lite slappt. Det böjer sig lätt, men inte när hon sitter i vagnen tack och lov.

Selen är säker och justerbar, med vadderade axelband. Det är lätt att ställa in axelremmarna och det finns två lägen för olika storlekar/åldrar.

Ryggplattan ställs in med en rem bakom sitsen. Det är väldigt lätt att justera ligg-/sittläget. En annan bra sak med denna resebarnvagn är att den går att fälla ner i nästan helt liggande läge. Det är perfekt när man är ute på resande fot och barnet helt plötsligt blir trött. Det har blivit många tupplurar i vagnen, på många olika platser i världen.

bästa resebarnvagnen babyzen yoyo
En riktig resebarnvagn som är bekväm för barnet att sova i. Suffletten kan fällas ner förhållandevis långt vilket ger en behaglig sovmiljö.

Babyzen Yoyo 2 är också ganska bekväm för föräldrarna. Handtaget har en bra höjd, även för en man som är över 190 cm. Tyvärr är det inte reglerbart som på vissa andra vagnar. Detta är inte något som stört oss nämnvärt dock.

En annan sak med handtaget är att det inte är super-praktiskt att hänga saker på. I kombination med att det är så dåligt med förvaringsutrymme i bakfickan som finns i ryggstödet, valde vi att införskaffa en extra barnvagnsväska. Tyvärr har inte Babyzen något bra utbud på detta. Den enda företaget säljer är en mycket klumpig “säck”. Det blev därför att vi köpte en barnvagnsväska från Bugaboo som är kompatibel, men inte optimal då den inte har någon riktig axelrem.

En stabil resebarnvagn av hög kvalitet

När vi först förstod hur dyr vagnen var jämfört med andra resebarnvagnar blev vi tveksamma. Kan denna vagn verkligen vara bättre än andra? Är den tillräckligt stabil? Kommer den hålla under vår 6 månader långa resa runt halva jorden?

Så här i efterhand är vi oerhört nöjda med kvaliteten. Vi har inte direkt varit försiktiga med vagnen. Den har nu vistats i ett 10-tal länder, otaliga flygplatser och transporter. Den har överlevt trasiga gator och överpackning.

Visst kan man känna att ramen böjs till lite när framhjulen tar sig över en trottoarkant. Men, som vi har lärt oss med tiden (och många trottoarkanter senare) att den bara böjs till tillfälligt men går inte sönder. Som nämnde tidigare har vi verkligen satt barnvagnen på prov. Än så länge har vi inte ångrat köpet en enda gång.

Vagnens förvaring

Förvaringskorgen under vagnen är det med vagnen vi varit minst nöjda med. Den sväljer visserligen mycket, men så mycket ramlar ut ur den. Det värsta var när vi blev av med regnskyddet till vagnen och var tvungen att köpa ett nytt, 800 kr gick det på! Tunga saker stannar, men lite lättare saker flyger ur när vagnen är i rörelse – speciellt upp och ner för trottoarer.

bäst i test resebarnvagn baby zen yoyo
Se hur smala utrymmen vagnen tar sig igenom. Förvaringskorgen under är det vi är minst nöjda med. Här är korgen fylld med frukt från en marknad i Rio de Janeiro. Upptill ser du väskan från Bugaboo som har räddat utrymmesbristen. Förvaringsfickan baktill är inte mycket att hänga i julgranen tyvärr.

Tänk på att när du viker ihop vagnen måste innehållet ur förvaringskorgen. Yoyo så kompakt att du inte kan ha någonting i förvaringsfacket när vagnen är ihopvikt.

Förvaringsfickan som finns bak på vagnen är inte heller mycket att ha. På sin höjd får man plats med några blöjor och våtservetter. Du behöver dock inte ta ur sakerna ur förvaringsfickan när du fäller ihop vagen. Som jag sa tidigare köpte vi en Bugaboo skötväska (denna) och den sväljer lite mer.

Barnvagnens sol- och regnskydd

Solskyddet (suffletten) täcker överkroppen, men som med många andra barnvagnar lämnar den benen oskyddade mot solens strålar. Suffletten har ett litet inbyggt fönster som är mycket praktiskt för att titta ner och se om barnet har det bra.

Det finns ett paraply att köpa separat till vagnen, men vi valde att inte skaffa ett eftersom det är krångligt att mecka med när man byter riktning och solen skiner åt ett annat håll.

Du kanske också är intresserad av: Bästa solkrämen för barn – experterna är eniga!

OBS! Tänk på att inte täcka vagnen med en filt, det blir otroligt varmt! Hitta skugga istället. Barn sover även när det är ljust.

Regnskyddet som följer med barnvagnen passar perfekt och sitter snävt över vagnen. Det har räddat oss många gånger i tropiska regn som inte lämnat någon av oss vuxna torra, men lillan har klarat sig. Det går även att använda regnskyddet när det är kallt och blåsigt.

Sammanfattning recension Babyzen Yoyo 2, 6+

Om du funderar på att köpa en resebarnvagn är vår absolut varmaste rekommendation att köpa en Babyzen Yoyo 2, 6+. De är små detaljer som kan förbättras med vagnen, men absolut ingenting avgörande.

Babyzen Yoyo är bekväm, kompakt och lätt att förpacka och förvara. Detta är vår första resebarnvagn, men vi kan inte tänka oss att det finns någon bättre. Vagnen har hjälpt till att eliminera mycket av den stress som resa med små barn innebär. Våra flygresor och andra transporter är nu inte mer besvärliga än vad de behöver vara. Vi är glada över att vi köpte vagnen, och vi skulle inte tveka att göra det igen.

Priset är självklart en faktor att ta hänsyn till. Babyzen Yoyo är dyrare än de flesta andra resebarnvagnar, med ett totalt pris med tillbehör på runt 5000 kr. Vi såg det dock som en investering och konstaterade att vagnen går att sälja i andra hand på Blocket för nästan lika mycket!

Vi rekommenderar köp av följande tillbehör:

 • Fotstöd / fotplatta om barnet är under 2-3 år
 • Adapter till bebisskydd om barnet har sådant, vi har ett från Maxi Cosi
 • Myggnät om du ska vistas i områden med mycket mygg. Vi har inte använt vårt en enda gång även om vi varit i myggområden utan använt myggkräm.
 • En barnvagnsväska, vi valde en Bugaboo organizer (rekommenderar ej Babyzens egna “säck” som är mycket otymplig)
 • Transportväska om du tycker att det behövs (det tyckte inte vi)
 • Ingår: regnskydd (det har vi använt mycket)
 • I takt med att resandet och solen sliter på sufflett och sittplatta går det att byta ut klädseln till en ny för några hundralappar. Vi har inte behövt göra detta än.
 • Vi blev rekommenderade att köpa ett sittskydd som “andas” tack vare mesh-material. Det är en tygplatta som sätts i barnvagnen och som har ventilerande egenskaper. Det kan bli riktigt svettigt och varmt om ryggen för barnet. Vi hann tyvärr inte köpa en innan vi åkte. De kompatibla modellerna är Aeromoov och Bugaboos Dual comfort sittskydd.
 • När vi fick vårt andra barn skaffade vi en ståplatta för syskon. Det funkar helt ok. Tänk dock på att dessa vagnar är väldigt lätta och en ståplatta skapar lite obalans i vagnen, det gör att den kan tippa om inget barn sitter i vagnen medan ett barn befinner sig på ståplattan.

Dessa tillbehör har vi inte köpt:

 • Paraply, suffletten täcker bra förutom benen. Solen flyttar ju på sig när man rör sig och ett paraply är ofta i vägen i trånga utrymmen.
 • Den tillhörande väskan, en klumpig stor säck som måste fästas på en platta. Nej, själva grejen är ju att vagnen ska vara kompakt.
 • Mugg-/ flaskhållaren. Vi hade en till vår förra vagn och vi tyckte att den alltid var i vägen, men många gånger hade det nog varit praktiskt ändå. Det går åt enorma mängder vatten i varma länder.
 • Liggdelen Babyzen Yoyo 0+, eftersom vår förstfödda dotter var nästan ett år när vi köpte vagnen.
 • Det finns även en åkpåse för barn, men det har vi aldrig behövt.

Ett tips är att kolla in samtliga butiker här nedan eftersom det händer att någon butik har kampanjpris eller att en butik kanske saknar något tillbehör som du bestämt dig för att köpa.

ButikCa pris (svart chassi + svart sittdel)HemleveransLänk
Jollyroom4 295 kr99 krHÄR
Babyland4 595 krGratisHÄR
*Jollyroom har kampanjpris, normalpris 4595 kr

You may also like

Leave a Comment