fbpx

Roliga badleksaker för badkaret – vi har testat badkritor & badfärg mm

by Sofia
Roliga badleksaker för badkaret

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Baddags – då är det kul att ha något att bada med! Oavsett ålder så tycker vi att det är kul med badleksaker, men de uppskattas kanske allra mest av våra barn.

Idag finns det mängder av badleksaker på marknaden, allt ifrån den klassiska badankan till mer avancerade batteridrivna badleksaker. I dagens inlägg tänkte jag visa upp några av dessa roliga badleksaker. De finns i alla prisklasser och skulle även kunna bli en bra present.

Detta inlägg är skrivet i samarbete med babyland.se som säljer många roliga badleksaker. Badgrodan på bilden ovan finns att köpa HÄR

Badleksaker badkar

Om man som vi har lyxen att ha tillgång till ett badkar så är man väldigt lyckligt lottad! Då är det kul att kunna ha massor av olika leksaker att leka med i badet. Dock kan man såklart även leka med badleksaker i en badbalja eller på stranden om man inte har ett eget badkar.

Även om den klassiska badankan kan kännas som ett självklart val så finns det fler badleksaker att välja mellan. Vi har testat badfärg och tvålkritor för badet.

Tvålkritor - badkritor barn
Vi har testat 3 olika badfärg från Tinti och badkritor från Muchkin

Det finns även annat mycket skoj för badet. Läs igenom detta inlägg så kommer du snart ha en mängd olika idéer på kul vattenleksaker att ha i badkaret. Se längre ner där vi även provat en bad-groda med lite speciella egenskaper.

Tvålkritor – badkritor barn

Badleksaker måste inte vara figurer och fordon, det går nämligen också att rita i badet!

Tvålkritor - badkritor barn
Mila provar badkritorna i badkaret. Här har vi även använt röd badfärg från Tinti.

Köp Munchkin badkritor HÄR

Med dessa badkritor från Munchkin så kan barnet rita i badet. Kritorna går att använda på glatta ytor så som på badkarskanten och på kakelväggen. Kritorna aktiveras med vatten och sedan är det bara att rita i gult, orange, rött, grönt och blått.

När barnet har ritat klart kan man lätt torka bort mästerverket med en fuktig trasa. Ska ej användas på grövre ytskikt så som puts – vill du vara säker på att det funkar att ta bort färgen så kan du testa kritorna på en plats där det inte syns innan barnet får måla med dem.

Vi tyckte att dessa badkritor var lite tråkiga. Jag tror att mina barn var lite för små för att uppskatta dem. Det var inga som helst problem att få bort färgen från badkaret.

Badfärg Tinti

Badfärg Tinti
Badfärgen från Tinti var väldigt uppskattad och även pedagogisk, för att prata om färger.

Köp all Tinti badfärg HÄR

Tinti badfärg finns i några olika varianter och vi har testat samtliga som finns:

 • Färgbad
 • Sprakande badfärg
 • Badbomber med färg och överraskning

Den sprakande badfärgen var lite kul, men det är det vanliga badfärgen och badbomberna som vinner här hemma.

Badleksak djur

badleksak badkar badanka

Köp badankor HÄR

Badankan är möjligtvis den allra populäraste och vanligaste badleksaken. Den är klassisk, tidlös och rolig att leka med då den både kan guppa omkring i vattnet samt spruta vatten.

Det är inte bara ankor som gillar att bada! Även dessa djurkompisar vill vara med i badkaret.

badleksaker djur badkar

Köp baddjur HÄR

De sex sötnosarna på bilden ovan är badleksaker i form av djur. De guppar omkring i badet likt en badanka och kan underhålla ett barn länge. I setet får du en pingvin, fågel, kyckling, gris, elefant och en ko!

Badleksaker barn

Det finns många roliga badleksaker att välja mellan idag. Vad sägs om dessa?

badleksaker barn

1. Skrållan baddocka HÄR / 2. Xylofon bad HÄR / 3. Fordon badleksaker HÄR / 4. Simmande pingvin HÄR

 1. Baddocka skrållan. Skrållan som även gör vanliga dockor har även en rolig baddocka för barn! Den tål vatten och går bra att bada med. När dockan sänks ner i vattnet sluter den ögonen.
 2. Xylofon att ha i badet. När man badar är det kul med lite musik! Här är en xylofon som man kan spela på i badet. Den flyter och låter riktigt bra i vattnet. Trumpinnar medföljer.
 3. Fordon badleksaker. Badleksaker måste inte vara djur – de kan även vara fordon! Dessa badleksaker är gjorda i mjuk plast och kommer i ett set med en bil, en båt och ett flygplan!
 4. Simmande pingvin. Här är en rolig badleksak i form av en pigvin! Den är en klassisk “vrid-upp-leksak” som går att använda i vattnet! När man har vridit upp den och släpper iväg den så simmar den fort iväg.

Badleksaker baby

Även de minsta vill kunna ha något att hålla i och leka med i badet. Kanske får det bli någon av dessa badleksaker för bebis?

1. Badleksaker koralldjur HÄR / 2. Bitleksak bad HÄR / 3. Stapelbara koppar HÄR / 4. Badfontän HÄR

 1. Koralldjur. Dessa roliga koralldjur kommer i flera fina och roliga färger för bebis att leka med. De är gjorda i mjuk plast och flyter omkring bredvid bebis för att aldrig tappas bort!
 2. Bad och bitleksak. Med denna kanin kan man kombinera nytta med nöje! Samtidigt som barnet badas så kan hen använda denna kanin som bitring. Den är gjord av mjuk bitvänlig naturgummi och är helt förseglad för att undvika mögel.
 3. Stapelbara koppar. Här är en riktigt klassiker bland badleksaker – de staplingsbara kopparna! Det är nyttigt för barn att få öva på sin motorik, och varför inte göra det i badet? Det guppande vattnet gör det både klurigare och roligare.
 4. Badfontän bebis. Vatten som forsar och far är alltid kul. Detta bi kan bli som en egen liten fontän i vattnet! Sänk ner den under ytan och lyft sedan upp den med handtagen så forsar vattnet ut.

Badanka

Badleksakernas badleksak – badankan!

badankor

Köp badankor HÄR

Den klassiskt gula badankan känns som ett måste i badkaret! Här kan man köpa en mindre armé av badankor – nämligen hela 6 st. Gjorda av mjuk plast och helt fria från skadliga ämnen.

Badleksaker eko

Badleksaker är roliga att ha, men ibland kan det kännas lite trist att alla badleksaker är i plast. Det finns flera olika anledningar till varför man väljer att köpa mindre plast till sina barn. Oavsett anledning så är det klart att barnet ändå ska kunna leka med badleksaker!

ekologiska badleksaker eko

1. Badleksaker eko fiskar HÄR / 2. Badleksak ubåt HÄR / 3. Ekologisk badleksak val HÄR / 4. Badleksaker i naturgummi HÄR

 1. Bläckfisk och vitfisk i naturgummi. Naturgummi är ett material som påminner om plast men som är bättre på många olika sätt! Leksaker i naturgummi innehåller inga material från fossila källor och är helt biologiskt nedbrytbara. Här i form av två små vattendjur.
 2. Ubåt i trä, ekologisk och giftfri. Trä är ett fantastiskt material som man tillverkat leksaker av i många hundra år. Även badleksaker går att göra i trä, så som denna söta ubåt med en utforskarkompis i. Målad med helt giftfria färger.
 3. Valen Wai. Även de minsta ska såklart kunna ha eko badleksaker! Här är en söt rosa val i naturgummi. Den går att leka med och bita på utan risk för gifter. Helt förseglad för att undvika mögel på insidan.
 4. Badleksaker i naturgummi. Dessa söta figurer vill gärna bada! De är gjorda av naturgummi och flyter lätt i vattnet. De föreställer en pingvin och en isbjörn, söta va?

Badleksak båt

Båtar hör hemma i vattnet, självklart finns det även badleksaker i båt-form!

badleksak båt

1. Badleksak ubåt HÄR / 2. Badleksak segelbåt bioplast HÄR / 3. Badleksak båt HÄR / 4. Båt badleksak med musik HÄR

 1. Ubåt med apa. Här är en apa ute på äventyr! Apan sitter i en ubåt som har en propeller. Drar man i snöret på framsidan av ubåten så kan apan åka iväg!
 2. Badleksak i bioplast. Oavsett om barnet befinner sig i havet eller hemma i badbaljan så kan hen segla med denna söta segelbåt! Gjord av bioplast som till viss del är gjort på sockerrör.
 3. Båt med kran badleksak. Barn brukar gilla fordon av alla dess slag, varför inte en båt? Denna båt har en rolig kran med en krok så den kan frakta saker fram och tillbaka i badkaret. Kommer med en bläckfisk-kompis som kan spruta vatten ur munnen.
 4. Badleksak med musik. Denna söta badleksak kommer med en båt och en kapten! Båten kan spela musik när den far fram i vattnet och kaptenen kan fyllas med vatten.

Badleksak skum

Badleksak skum badgroda
Denna badgroda, som gör skum genom att man häller badskum i gapet på den, var en riktigt uppskattad badleksak bland våra barn.

Köp badgrodan HÄR

Badgrodan finns både som groda (den variant vi har) och som krabba. Med hjälp av lite duschgel eller badskum kan den skapa ett tjockt härligt skum som väller fram ur grodan eller krabbans mun. Den kan även spela små melodislingor och fästs lätt på duschväggskanten eller kanten på badkaret med hjälp av sugkoppar. Drivs av 2st AA batterier.

Skum är roligt! Badskum går såklart att ha i badet som vanligt för fina bubblor, men det finns även badleksaker där man kan leka med skummet.

badleksak skum

Köp badgrodan HÄR

En av de badleksaker som använder sig av skum som man kan köpa är denna söta skum-tillverkare. Man tillsätter lite badskum eller tvål och vatten i den stora blå figuren och drar sedan i handtaget. Då kommer det skum ur den gröna pipen! Till denna leksak får man tre små bägare så barnet kan göra “skumglass” att bjuda hela familjen på.

Förvaring badleksaker

Alla dessa badleksaker måste ju såklart också ha någon stans att förvaras. Vilken tur att det finns flera smarta förvaringslösningar för badleksaker!

förvaring badleksaker

Köp badförvaring HÄR

Här är en smart förvaringskorg för badleksaker. Den fästs enkelt i ett hörn av badrummet/ duschen/ badet med hjälp av sugkoppar. Gjord av vattentåligt tyg och har nätpartier där vattnet kan rinna bort. I och med att leksakerna läggs i denna med god ventilation så minskar risken för att mögel ska växa på leksakerna.

förvara badleksaker

1. Badleksak ubåt HÄR / 2. Badleksak segelbåt bioplast HÄR

 1. Förvaringsnät greta gris. Detta förvaringsnät är perfekt för badleksaker! Den är gjord för greta-gris leksaker men går självklart att använda med alla andra badleksaker. Fästs lätt mot badkarets kant eller en vägg i badrummet med hjälp av sugkoppar. Nätet gör att allt vatten lätt rinner bort.
 2. Uppsamlingshink för badleksaker. Med denna hink kan du snabbt och enkelt samla upp alla leksaker ur badet innan vattnet har runnit bort. Använd hinkens handtag, låt vattnet rinna av genom hålen i botten och placera den sedan på uppsamlingskaret. Allt vatten som inte rann av direkt kommer samlas upp i den blå bottnen så du sedan kan hälla bort det.

You may also like

Leave a Comment