fbpx

Simglasögon för barn: tips på bästa simglasögonen just nu!

by Sofia
simglasögon barn

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Simning är en riktigt bra aktivitet för barn att hålla sig aktiva och friska. Samtidigt är det oerhört viktigt att de har rätt utrustning för att hålla dem bekväma och säkra i vattnet. En av de viktigaste utrustningsdelarna för alla simmare, särskilt barn, är simglasögon.

I denna bloggpost kommer vi att titta närmare på de olika typer av simglasögon som finns tillgängliga för barn, hur man väljer rätt passform och funktioner att tänka på när man köper ett par för ditt barn. Vi kommer även att visa vilka simglasögon vi valt till våra barn, samt andra modeller som finns på marknaden idag.

Varför simglasögon?

Simglasögon skyddar inte bara barnens ögon från kloret i poolen, utan de gör också det möjligt för dem att se klart under vatten. Detta kan vara särskilt hjälpsamt för barn som lär sig att simma, eftersom de kan se var de är på väg och känna sig mer säkra i vattnet. Dessutom kan simglasögon också skydda barnens ögon från solens skadliga UV-strålar medan de simmar utomhus.

Läs även: Solskyddsfaktor bäst i test: Giftfri solkräm för barn 2023

Barn brukar gilla att leka i vatten och det görs lättare med simglasögon. Med dem kan man se hela världen under vattenytan och det öppnas en väg för många fler lekar. Sjöjungfrusim, att dyka och hämta saker på bottnen samt att kika på fiskar och andra vattenlevande djur är bara några av de saker som blir lättare med simglasögon.

Vilka simglasögon ska man välja till barn?

Idag finns det många olika typer av simglasögon för barn på marknaden. Det är viktigt att hitta ett par som passar bra och är bekvämt för barnet att bära.

Ett dåligt passande par glasögon kan vara obekväma och orsaka läckage, vilket kan vara distraherande och frustrerande för ett barn som försöker simma. Det är också viktigt att hitta glasögon som är tåliga och kan klara av slitage vid regelbunden användning.

Välja rätt passform simglasögon:

När det gäller simglasögon för barn är den viktigaste faktorn att tänka på passformen. En dåligt passande par glasögon kan vara obekväma och orsaka läckage eller rent av ramla av. För att säkerställa den bästa passformen för ditt barns glasögon finns det några saker att tänka på:

 • Mät barnets ansikte: Innan du köper glasögon, mät barnets ansikte för att säkerställa att glasögonen passar ordentligt. Detta kan göras genom att mäta avståndet mellan deras ögon och omkretsen på deras huvud.
 • Justera remmarna: De flesta glasögonen har justerbara remmar, som kan spännas eller lossas för att säkerställa en säker passform. Det är viktigt att se till att remmarna är tillräckligt tighta för att hålla glasögonen på plats, men inte så tighta att de är obekväma att bära för barnet.
 • Linsstorlek och form: Simglasögon finns i olika linsstorlekar och former, så det är viktigt att hitta ett par som passar barnets ansikte väl. Vissa glasögon har större linser som ger en bredare synfält, medan andra har mindre linser som kanske passar bättre för barn med mindre ansikten.
 • Testa glasögonen: Innan du köper glasögon är det bra att ha barnet prova på dem för att säkerställa att de passar väl och är bekväma att bära. Detta ger också barnet möjlighet att testa glasögonen och att ha ett ord med i valet. Om ni handlar online är det viktigt att handla från ställen med enkla returer för att hitta bästa passformen.
 • Kom ihåg att barns ansikten inte är helt utvecklade, så det är viktigt att justera remmarna regelbundet när barnets ansikte växer.

Genom att hålla dessa faktorer i åtanke och ta tid att hitta rätt passform, kan du hjälpa till att säkerställa att ditt barn är bekvämt och säkert i vattnet med sina nya simglasögon.

fina roliga bra simglasögon för barn bamse vattenlek
Turkosa simglasögon HÄR / Rosa simglasögon med “strössel” HÄR / Bamse simglasögon HÄR

Simglasögon funktioner

När du och jag var små var utbudet av simglasögon mycket mindre än vad det är idag. Idag finns det mängder av olika funktioner och finesser på simglasögonen, och ärligt talat är det lätt att bli överväldigad. Här är några av de vanligaste funktionerna hos simglasögon för barn som du kommer stöta på:

 • UV-skydd: Många glasögon har UV-skydd, vilket kan hjälpa till att skydda ditt barns ögon från solens skadliga strålar. Detta är särskilt viktigt för barn som tillbringar mycket tid med att simma utomhus.
 • Anti-fog beläggning: Vissa glasögon har en anti-fog beläggning, vilket kan hjälpa till att förhindra att linserna immar igen under simning. Detta kan vara särskilt hjälpsamt för barn som har svårt att hålla glasögonen klara under simningen.
 • Hållbarhet: Barn kan vara hårda på sina tillhörigheter, så det är viktigt att välja glasögon som är hållbara och kan klara av frekvent användning. Leta efter glasögon som är gjorda av högkvalitativa material och robust konstruktion.
 • Synlighet: Vissa glasögon har klara linser, medan andra har färgade linser. Klara linser är bra för barn som simmar inomhus eller i lågljusförhållanden, medan färgade linser kan vara hjälpsamma för barn som simmar utomhus i starkt ljus.
 • Komfort: Komfort är avgörande, särskilt för barn som kan vara tveksamma till att bära glasögon. Leta efter simglasögon med mjuka, flexibla ramar och remmar som enkelt kan justeras för en säker passform.
 • Extra lins: Vissa simglasögon kommer med extra lins, så du kan byta ut linsen om det skulle bli repor eller skador.
 • Stil: Barn kan vara mer villiga att bära simglasögon om de gillar hur de ser ut. Det finns många olika stilar av glasögon tillgängliga, från enkla till roliga och färgglada design.

Genom att överväga dessa funktioner och hålla ditt barns behov och preferenser i åtanke kan du hjälpa till att säkerställa att de har en bekväm och trevlig simupplevelse med sina nya glasögon.

Läs även: UV-kläder: Olika modeller för stora och små barn!

Simglasögon för barn online

Oavsett vilken typ av simglasögon ni är ute efter så finns de online! Allt ifrån stora klassiska cyklop till mindre och mer moderna simglasögon.

Simglasögon för barn

simglasögon barn reglerbara
Simglasögon med hajar HÄR / Rosa och blå simglasögon HÄR / Färgglada simglasögon HÄR

Denna modell på simglasögon är kanske den allra populäraste och bästa. Glasögonen täcker bara det som behöver täckas – alltså ögonen. Bandet går att justera vilket gör att simglasögonen kan användas under lång tid. Som ni ser finns dem i många roliga modeller i olika färger och utföranden.

Cyklop för barn

cyklop stora simglasögon för barn
Cyklop för barn HÄR

Ett cyklop är en annan typ av simglasögon som också fungerar fint för barn! Dessa är större än den traditionella simglasögonsmodellen och täcker mer av ansiktet. Även näsan blir instängd vilket vissa barn uppskattar. Även på denna modell går bandet att justera efter bästa passform. Finns även i blått.

Snorkelset för barn

snorkelset för barn cyklop och snorkel
Snorkelset med cyklop och snorkel HÄR

De lite större och mer äventyrliga barnen uppskattar ofta att även kunna ha en snorkel! Det kan krävas lite övning när det kommer till att andas i en snorkel, men när barnet väl lyckats är det inte ovanligt att barnet spenderar mycket tid under vattenytan. Cyklop och snorkel är perfekt om man vill kunna kolla på fiskar och växter i sjö och hav.

Sammanfattning simglasögon för barn

Sammanfattningsvis är simglasögon för barn ett viktigt verktyg för att hjälpa till att skydda deras ögon och förbättra deras simupplevelse. När du väljer simglasögon för barn bör du ta hänsyn till deras behov och preferenser, och överväga viktiga funktioner som UV-skydd, anti-fog beläggning, hållbarhet, synlighet, komfort och stil. Det är viktigt att välja rätt passform för att säkerställa att glasögonen sitter bekvämt och inte glider av under simning. Genom att göra en välgrundad undersökning och välja rätt glasögon, kan du hjälpa ditt barn att ha en säker och trevlig simupplevelse.

Det är också viktigt att påminna om att det är viktigt att undervisa barnen om hur man ska ta hand om sina glasögon och linser, det kan hålla sina glasögon i gott skick längre och undvika problem som repor eller skador.

Till slut, för att få ut det mesta av simglasögonen, är det viktigt att se till att ditt barn får rätt instruktioner och råd från en erfaren simlärare eller tränare.

Så, i korthet, simglasögon för barn är ett viktigt verktyg för att skydda deras ögon och förbättra deras simupplevelse, men det är viktigt att välja rätt glasögon, se till att de passar ordentligt och ta hand om dem på rätt sätt för att få ut det mesta av dem.

You may also like

Leave a Comment