fbpx

Bästa skötväska ryggsäck 2023: mina 5 favoriter

by Sofia
Bäst i test skötväska ryggsäck

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Dagens föräldrar är aktiva. De gör många saker med sina barn. För att det ska fungera måste du ha med dig allt som barnet har behov av. Med en väl genomtänkt skötväska ryggsäck blir det enklare att gå ut med barnet. Du har allt på ett ställe, och den är lätt att bära med sig. När det är dags att sköta om barnet har du allt inom räckhåll, praktiskt och tilltalande.

Vilka är de bästa ryggsäck skötväskorna?

Vi har samlat information om våra fem favoriter längre ner, men här kommer en kort sammanfattning.

De bästa skötväskorna i varje kategori enligt oss är:

 • Multifunktionell (bra vid flera barn): Babymel ryggsäck skötväska HÄR
 • Mest praktisk: Uppababy skötväska ryggsäck HÄR
 • Mest elegant: Greenwish Skip hop ryggsäck skötväska HÄR
 • Mest miljövänlig: Done by deer skötväska i imitationsläder HÄR
 • Lyxigast: Bugaboo skötväske-ryggsäck HÄR

Det finns flera olika modeller att välja mellan. För att du ska hitta fram till den perfekta skötväska ryggsäcken så kan det löna sig att tänka igenom dina vanor. Sedan ser du vilken väska som passar din livsstil. En del är ofta ute med vagnen, medan andra åker bil till sina aktiviteter. Du kanske har flera barn med dig av varierande ålder.

Se över dina rutiner och egna behov. Har du flera små barn att ta hand om, vilket innebär ännu fler saker att bära med sig, så påverkar det naturligtvis ditt val av skötväska ryggsäck. Det viktiga är att din skötväska fungerar, att du kan göra alla de aktiviteter du planerat. Att vara aktiv med ditt barn är en självklarhet för många familjer, och något som är till nytta för både små och stora.

Utseendet är också viktigt. Det finns snygga väskor som är trendiga. Du kan lätt hitta en som matchar barnvagnen, kläderna eller din egen allmänna stil. Det ska kännas kul att ta med sig väskan och gå ut.

Vad ska man tänka på vid köp av skötväska ryggsäck?

Skötväska ryggsäck bäst i test

Det allra viktigaste är att du har plats för allt som barnet kan tänkas behöva. Ett litet barn måste vara torrt och tryggt för att må bra. Blöjor, minst ett ombyte kläder, haklapp, nappflaska, våtservetter och mycket mer hör till en väl utrustad skötväska. Sedan kanske du vill ha med dig leksaker, mat och dryck.

Det är bra med fickor på utsidan så du snabbt kan komma åt det allra viktigaste. De flesta små barn vill inte vänta utan allt ska ske med en gång.

Det är även viktigt att väskan passar den vuxne. Breda axelband gör det bekvämare med skötväskan ryggsäck. De ska inte skära in i axlarna utan fördela vikten jämnt. Remmarna ska även vara reglerbara för att du ska få den perfekta inställningen. Alla är unika och det gäller att kunna anpassa väskan till din storlek och längd. Ännu viktigare om flera olika personer använder samma skötväska ryggsäck. Ett alternativ kan vara att ha mer än en väska, för att verkligen kunna välja en personlig variant.

En anordning för att sätta fast skötväskan på vagnen är bra att ha. För vissa modeller är det en extra detalj som du kan beställa separat, men för det mesta är de inkluderade i köpet.

bästa skötväskorna

Istället för att ha två väskor med dig kan du välja en modell som har plats för dina egna saker. Telefonen och plånboken ska helst vara lätta att komma åt, annat kan ligga inne i väskan. Vissa modeller har en separat liten väska för mammas saker. Eftersom dagens skötväskor ryggsäck är snygga och trendiga så är det lätt att hitta en som passar din stil. En som du trivs med.

Vissa väskor har fler tillbehör än andra, medan en del har extra stor kapacitet. Återigen gäller det att tänka på funktionalitet. Det är ett stort ansvar och ganska mycket jobb att ta hand om barn. En skötväska ryggsäck bör därför vara väl planerad för att underlätta det hela.

Checklista köpa skötväska ryggsäck

Ta dig en titt på checklistan innan du börjar leta efter din nya skötväska:

 • En skötväska ryggsäck som passar dina behov och livsstil.
 • Ha breda, reglerbara axelremmar för maximalt stöd och komfort. Eventuellt vadderad baksida för att vara riktigt bekväm.
 • Flera fickor i olika storlekar, gärna utformade för att passa speciella saker.
 • Fickor på utsidan för saker som du snabbt måste komma åt.
 • Lätt att hålla ren, både utanpå och inne.
 • Lagom stor så allting får plats, utan att vara otymplig.
 • Gärna med olika tillbehör, som barnvagnsremmar. Dessa ska vara enkla att använda.
 • Eventuellt plats för mobil, dator eller annat som den vuxne vill ha med sig.
 • Separat skötunderlägg som kan tvättas i maskin. Gärna med egen förvaring eller ficka.
 • Isolering för nappflaskan så att temperaturen hålls konstant.
 • Snygg att se på, gärna med ett urval av olika färger och mönster. Rätt väska som passar din stil.

Varför kan man inte bara använda en vanlig ryggsäck?

Vanlig ryggsäck vs skötväska ryggsäck

Det är inte alltid så enkelt att vara aktiv tillsammans med små barn. Det är mycket som ska falla på plats. Istället för att bara lägga ner allt i en helt vanlig ryggsäck fungerar det bättre om du har flera olika fack för alla saker.

En skötväska ryggsäck är designad för barnets behov och barnets föräldrar. Allt ligger på rätt plats, där du lätt kan komma åt det. När ett litet barn gråter eller måste bytas på vill du inte börja leta efter trasan eller nappen. Det är så mycket enklare när varje sak ligger i sitt eget lilla fack.

En skötväska ryggsäck är också gjord av ett material som passar skötseln av små bebisar. Den är lätt att hålla ren, vilket är mycket viktigt.

Skötmattorna, som ofta matchar väskan, kan tvättas i maskin för extra god hygien. Med en vanlig ryggsäck så har du inte heller speciellt isolerade fickor för nappflaskan och liknande finesser.

Många skötväske-ryggsäckar har även en anordning så att du lätt kan sätta fast den på vagnen. En multifunktionell väska som är gjord för skötseln av små barn. Dagens skötväskor är snygga att se på, förutom att de är praktiska och väl utformade. De är som gjorda för aktiva människor som vill trivas med sina tillbehör.

Lästips: Inköpslista bebis – detta bör du köpa innan bebisen kommer

Fördelar med ryggsäck jämfört med vanlig skötväska?

Vanlig skötväska vs skötväska ryggsäck

Alla som har varit ute med sitt barn vet hur tung en skötväska kan bli. Det är så mycket du bara måste ha med dig. Om du bär allting på din axel eller i handen så blir du snabbt trött, och många får ont i ryggen. Genom att använda en skötväska ryggsäck så fördelar du tyngden och undviker att bli sliten. Eftersom de har vadderade axelband och är reglerbara så sitter de perfekt och du slipper värk.

En annan, mycket stor, fördel är att du har händerna fria. Du kan köra vagnen, bära barnet eller annat som är omöjligt när du har en stor väska att tänka på. Många har ett äldre barn som de vill hålla i handen eller ha kontroll över på annat sätt. Det gäller att göra tiden med dina barn så trevlig som möjligt, att underlätta för dig själv utan att ge avkall på vad som är viktigt att ha med sig. Ju färre saker du måste tänka på desto bättre.

Med en skötväska ryggsäck är du fri att göra så mycket annat.

skötväska ryggsäck fördelar

Ergonomi är otroligt viktigt – särskilt för ammande mammor. Som småbarnsförälder bär vi runt på våra barn stora delar av dagen. Vi plockar upp barnet från golvet och andra ställen, leker och byter blöjor. Detta är påfrestande framförallt för ryggen. Om du dessutom bär snett med en vanlig skötväska, då bara ena axeln blir belastad – är det risk för att få onödigt ont i kroppen.

En ryggsäck gör att du kan ha händerna fria och dessutom ger det dig bättre ergonomi. Flera studier har gjorts på hur bärandet påverkar vår kropp och samtliga har kommit fram till att det är bättre att bära en ryggsäck än en vanlig väska.

Bäst i test skötväska ryggsäck 2023

Bland de bästa väskorna finns det flera små detaljer som gör att de passar dig perfekt. Här nedan kan du jämföra vad de har att erbjuda:

Mest praktisk: Uppababy skötväska ryggsäck

uppababy skötväska ryggsäck med skötunderlägg
Uppababy skötväska ryggsäck: HÄR

Varför är den bra? En av de mest praktiska skötväskor ryggsäck du kan hitta. Du kan lätt flytta den från ryggen till barnvagnen, och den har flera fack för de så viktiga små sakerna. Skötmattan ligger i ett separat fack lätt tillgänglig när du behöver den. Den isolerade flaskhållaren håller dryckerna varma eller kalla i upp till fyra timmar. Väskan är gjord av ett starkt tyg med detaljer i äkta läder. Utsidan är vattenavstötande och du kan lätt torka av insidan för att hålla det rent.

Vem passar den? Det här är en praktisk väska för föräldrar i farten. Du får en skötväska ryggsäck som är både praktisk och snygg. Den kommer i flera diskreta, eleganta färger. Dessa kan matchas med UppaBabys barnvagnar för en komplett look.

Multifunktionell: Robin Babymel ryggsäck skötväska

Robin Babymel skötväska ryggsäck
Babymel ryggsäck skötväska HÄR

Varför är den bra? Här har du en skötväska som är multifunktionell och tålig. Den har flera fickor som rymmer det mesta. Inuti har du sex fack, förutom de som sitter på utsidan. Ett av facken har en dragkedja där du kan förvara din plånbok eller annat som du vill ska ligga säkert.

Väskan är gjord av stark, vattentålig kanvas och kan bäras både på axeln, i handen eller på ryggen. Det medföljer även barnvagnsremmar som är enkla att sätta fast. Skötmattan är vadderad och kan tvättas i maskin. Flaskhållaren är isolerad för att hålla dryckerna kalla eller varma.

Vem passar den? Den här skötväskan ryggsäck är perfekt för de flesta situationer. Du får en tålig väska som klarar av de flesta situationer och väderlekar. Enkel att bära på olika sätt och vis. Ser mer ut som en vanlig väska, med snygga detaljer i konstläder. Du kan välja mellan flera olika färger och design.

Mest elegant: Greenwish Skip hop skötväska ryggsäck

Skip hop skötväska ryggsäck skinn mocka beige svart
Greenwish Skip hop ryggsäck skötväska HÄR

Varför är den bra? Skötväskan ryggsäck är rymlig men ändå superelegant. Du har hela nio fickor, och det finns även plats för en surfplatta eller laptop. Allt vad både barn och skötare behöver. Skötunderlägget är vadderad och är enkel att komma åt. Axelremmarna är justerbara för att ge dig total komfort. Barnvagnsremmar medföljer och det är enkelt att flytta över väskan till vagnen.  

Vem passar den? Det här är en elegant och trendig skötväska ryggsäck. Materialet är veganläder, som är enkelt att hålla rent och inte innehåller kemikalier. Den är väl genomtänkt för den moderna föräldern som vill hålla en viss stil, utan att ge avkall på vad barnet behöver. Gott om plats men ändå organiserad.

Mest miljövänlig: Done by deer skötväska

Done by deer skötväska läder ryggsäck
Done by deer skötväska i imitationsläder HÄR

Varför är den bra? En rymlig väska där du har god överblick av innehållet. Inne i väskan har du sju mindre fack, samt ett på utsidan. Skötdynan som matchar väskan och hängen till barnvagnen är inkluderade. Förutom reglerbara axelremmar har du även handtag för att bära den i handen. Det här är en väska som har plats för allt.

Vem passar den? Här har du ett miljövänligt val. Skötväskan ryggsäck är tillverkad av återvunnen plast, 38 PET-flaskor som förvandlats till en snygg väska. Både väskan och dragkedjan är vattentäta, och den är lätt att torka av. Dess stora kapacitet gör den till ett gott val om du har flera små barn med dig. Väskan öppnar väl så du verkligen kan se vad som finns där inne, och snabbt komma åt vad du behöver.

Lyxigast: Bugaboo skötväske-ryggsäck

skötväska bugaboo ryggsäck herr dam
Bugaboo skötväska ryggsäck HÄR

Varför är den bra? Denna skötväska i ryggsäcksformat har mängder av smarta detaljer. Bland annat medföljande skötbädden som smidigt packas fram, och flera olika fack för förvaring av allt som behövs när man har bebis med ute på språng. Sakerna i ryggsäcken kan förvaras antingen i slutna fack eller smidiga mesh-fack som ger en snabb och bra överblick över innehållet i väskan. Smidigt fack för nappflaskan på utsidan. Gjord i återvunnen polyester. Fästen finns som gör att den kan hängas fast på i princip alla barnvagnar.

Vem passar den? En lyxig skötväska ryggsäck som ger dig det där lilla extra. Väskan passar både dam och herr samt alla olika stilar. Den finns i fyra färger; svart, grön, gul och ljusgrå. Denna ryggsäck skötväska passar lite extra bra om ni även har en vagn från bugaboo då den är särskilt anpassad för att fästas i deras vagnar – men självklart passar den även till andra vagnar.

Avslutande ord – välja skötväska ryggsäck

snygg skötväska mest praktisk

Med en bra skötväska ryggsäck är det enkelt att vara aktiv tillsammans med ditt barn. Du får med dig alla saker som behövs, och de är lätta att komma åt. Både du och barnet mår bra när allting runt skötseln fungerar ordentligt. De här väskorna är även snygga och praktiska. Du kan behålla din stil, vara trendig och inne, samtidigt som barnet tas om hand på allra bästa sätt.

När du väljer en skötväska ryggsäck blir du inte lika trött av att bära omkring på alla saker. Dina händer är fria så du kan göra annat med barnet. Utflykterna blir enklare och trivsammare för alla. Ingenting ska kunna hindra dig från att göra allt du önskar tillsammans med dina barn. Med bra tillbehör, som en skötväska ryggsäck, kan du ha många härliga stunder med de små.

You may also like

Leave a Comment