fbpx

Ärlig Sleepytroll Baby Rocker recension barnvagnsvaggare (2022)

by Sofia
SleepyTroll Baby Rocker recension barnvagnsvaggare

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Det finns en hel del grejer och tillbehör som är moderna eller trendiga. Som inte fanns när du var liten och som kan verka onödiga. Men när du ändå provar dem inser du att de är helt fantastiska. Hur har jag klarat mig utan fram till nu? Så känner många när de skaffat sig en barnvagnsvaggare. Det är faktiskt en sak som kan förbättra din vardag som småbarnsförälder.

Det här inlägget är skrivet i samarbete med babyland.se som säljer Sleepytroll barnvagnsvaggare. Alla åsikter är våra egna och påverkas inte av företaget.

Vill du köpa Sleepytroll finns den HÄR

Hur fungerar en barnvagnsvaggare?

Det är en liten apparat som du sätter fast på barnvagnens handtag. När den vibrerar gungar vagnen, den skapar en vaggande rörelse. Ungefär som när barnvagnen är i rörelse, eller någon vaggar vagnen. Och alla vet hur lätt det är för en bebis att sova eller lugna ner sig när vagnen gungar. Samt att de ofta vaknar när promenaden är över, och barnvagnen stannar till. Då är de inte alltid helt utvilade, utan blir lätt kinkiga.

Barnvagnsvaggare Sleepytroll fungerar
En barnvagsnvaggare funkar i mörker, regn, vind och sol. Sleepytroll funkar i kalla temperaturer (ner till -10 grader) och varma klimat (upp till 35 grader). KÖP HÄR

Vissa barnvagnsvaggare, som Sleepytroll, säljer tillägsprodukter så att du kan använda produkten på spjälsängen. Det är faktiskt huvudanledningen till varför vi skaffade produkten.

Vår yngsta dotter sover oroligt och vaknar ibland flera gånger på natten. Alla föräldrar känner nog igen sig att det inte är så superkul att vakna flera gånger per natt.

Vi har nu testat produkten i en vecka, mer om vad vi tycker längre ner.

Vem behöver en barnvagnsvaggare egentligen?

Jag, vi och alla som låter barnet sova i vagnen borde skaffa sig en barnvagnsvaggare. Det bidrar till en sundare sömn för barnet, och gör det enklare för föräldrarna. Och de flesta barn är inte enkla att hantera när det kommer till sömn.

Fungerar barnvagnsvaggare bra
Alla föräldrar som vill vara utvildade och samtidigt vill ha utvilade barn kan ha nytta av en barnvagnsvaggare/spjälsängsvaggare.

Många föräldrar kämpar hårt för att skapa goda förhållanden och vanor, eftersom det är så viktigt för bebisarna att sova ordentligt. En del kör runt kvarteret flera varv på nätterna för att barnet ska få känna av rörelsen och lugna ner sig. Här har du en apparat som gör jobbet för dig.

Barn utsätts för massor av intryck varje dag. Världen är som en öppen bok och de suger åt sig all informationen. Redan när de föds börjar den här processen och den kan vara nog så intensiv.

Därför behöver barn extra mycket sömn, där de kan vila hjärnan och återhämta sig. Då den kan bearbeta allting och lagra det på rätt ställe. Det är också när de sover som tillväxthormonerna utsöndras. Därför är sömnen något att satsa på, bland annat genom att se till att den inte avbryts i onödan.

Vad är Sleepytroll Baby Rocker?

Sleepy Troll Baby Rocker är en av de mest populära barnvagnsvaggarna. Den fungerar på de flesta sorters vagnar och har varit ovärderlig för många familjer. Du kan programmera den för hur starka gungningarna ska vara och hur länge den ska hålla på. Sleepy Troll Baby Rocker märker också av när barnet vaknar till och startar då sig själv.

Vad är SleepyTroll Baby Rocker
Alla tre produkterna från Sleepytroll. Barnvagnsvaggare HÄR / Adapter arm spjälsäng HÄR / Gummifötter HÄR

Batteriet håller i 10 timmar, så du kan vara säker på att den fungerar när du är ute och reser eller uppehåller dig utanför hemmet under längre perioder (eller en hel natt om du använder den på spjälsängen).

Vaggaren fungerar när det är kallt, ner till -10 grader, samt upp till 35 grader. Återigen viktigt när du bor i Sverige eller är på resa i varmare trakter. I tillägg så tål den regn, så du kan i princip använda den när som helst.

Många barnvagnsvaggare kan bara användas på barnvagnar. Men Sleepy Troll Baby Rocker kan även hjälpa ditt barn att sova i spjälsängen eller vaggan. Du behöver ett par extra tillbehör, men den är gjord för att fungera på flera ställen. Vi har testat dessa, mer om det längre ner.

Hur använder man Sleepytroll?

Du sätter lätt fast Sleepy Troll på barnvagnshandtaget. Den har ett spänne så du kan reglera storleken vilket gör att den passar på de flesta barnvagnar eller spjälsängar. Det är viktigt att den sitter tajt, dra åt spännet för att justera remmen. Vaggaren ska hänga lodrätt, och naturligtvis ska inte barnet kunna komma åt den.

recension Sleepytroll omdöme
När du sätter fast Sleepytroll, oavsett om det är på barnvagnen eller spjälsängen, är det viktigt att du sätter fast den ordentligt. Annars kommer barnvagnsvaggaren bara svinga fram och tillbaka. KÖP HÄR

Du kan välja om du ska sätta på den direkt själv, eller om den ska vara i sensor mode eller sen sensorn. Det innebär att den märker när barnet vaknar och börjar röra på sig. Den är också känslig för ljud från barnet. Då startar den upp, innan barnet har hunnit vakna helt och hållet.

De flesta barn somnar bara om när vagnen börjar gunga igen, och vaknar inte förrän de sovit klart. Sleepy Troll stänger av sig själv efter tre minuter, tills den läser av en ny rörelse.

Sleepytroll baby rocker skakfunktion

Om du sätter på skakfunktionen vaggar Sleepytroll vagnen i 40 minuter innan den stänger av sig själv. Du kan alltid låta den fortsätta om du tror det behövs. Ett alternativ är att sätta på sen sensorn, eller sensor mode. Då sätter vaggaren i gång av sig själv när barnet rör på sig eller ger ifrån sig ett ljud.

Sleepytroll baby rocker skakfunktion
On och off-funktionerna är väldigt lätta att förstå, likaså sensor mode som endast gör att Sleepytroll skakar när barnet rör sig eller låter. KÖP HÄR

Det går att ställa in vaggaren när den är på sensor mode, hur snabbt den reagerar på ljud och rörelse. Dels är alla barn olika, och vaknar inte på samma sätt. Och ibland är omgivningarna annorlunda, så du behöver justera känsligheten på barnvagnsvaggaren. Själva vaggaren ger inte ifrån sig mycket ljud, ett litet brummande som inte är störande varken för föräldrarna eller barnet.

Barnvagnsvaggare Sleepytroll spjälsäng

Barnvagnsvaggare Sleepytroll spjälsäng
Med gummifötter och en arm kan du förvandla Sleepytroll till en spjälsängsvaggare. Sleepytroll HÄR / Adapter arm spjälsäng HÄR / Gummifötter HÄR

Du kan med fördel använda Sleepytroll på spjälsängen, men du behöver skaffa ett par tillbehör. Till att börja med behöver du en adapter för att sätta fast vaggaren på sängen. En liten hållare som är enkel att montera.

För att få till ett riktigt bra gung sätter du små extra fötter på barnsängen. Dessa är rundade och elastiska så att sängen rör sig lite när Sleepytroll är påsatt. De sätts fast med skruvar, så det fungerar bara med träsängar.

På sätt och vis förvandlar du en vanlig säng till en vagga. Ganska trevligt vare sig du använder Sleepytroll eller inte.

Min erfarenhet av Sleepytroll: omdöme & recension

Vi skaffade Sleepytroll huvudsakligen för att kunna använda den på Milas spjälsäng nattetid. Hon vaknar flera gånger per natt och om det vill sig illa blir hon klarvaken i flera timmar. Samtidigt var vi föräldrar väldigt skeptiska till hur en barnvagnsvaggare skulle funka.

Samtidigt var vi desperata.

Jag hade läst på lite dåligt innan och inte fattat att man måste borra fast gummitassarna på spjälsängen. Detta fixade dock sig snabbt. Ett tips är att förborra innan ni skruvar fast tassarna, det gör att ni undviker att benen spricker eller flisar sig.

Omdöme Sleepytroll spjälsäng
Alla olika delar i paketet som även passar för spjälsäng. Sleepytroll barnvagnsvaggare HÄR / Adapter arm spjälsäng HÄR / Fötter av gummi HÄR

Allt annat var väldigt lätt. SleepyTroll är otroligt lätt att använda, superpedagogisk.

Vi använder den ihållande funktionen som skakar hela tiden under läggningarna, och detta har hjälpt att minska ner läggtiden med cirka 30 minuter. Fantastiskt!

När hon sedan somnat sätter vi på sensor-läget som reagerar på om hon rör sig eller låter. Detta funkar också väldigt bra. Senast i natt vaknade hon mitt i natten och gnydde med somnade igen till Sleepytrolls vaggningar utan att någon av oss föräldrar behövde gå upp. Så skönt!

Vi har ännu inte provat Sleepytroll så mycket på barnvagnen, men när vi testat har det funkat bra. Vi vill dock inte att hon sover så långa stunder nu när hon är nästan 2 år. Det kan nästan blir för bra med en barnvagnsvaggare, förstår du vad jag menar?

Stor rekommendation att köpa, denna barnvagsnvaggare, och spjälsängsvaggare speciellt, är värd varenda krona.

Bör du skaffa en Sleepytroll Baby Rocker?

Många var skeptiska innan de skaffade sig Sleepy Troll Baby Rocker. Eller så fick de den i present och undrade om det verkligen skulle behövas. Men de allra flesta är glatt överraskade och upplever stor skillnad när det kommer till barnets kvalitetssömn.

Små och lite större barn behöver sova, det är viktigt både för humör och tillväxt. Och föräldrarna har också behov av att få vila upp sig när bebisen sover middag. Därför lönar det sig definitivt att skaffa sig en Sleepy Troll Baby Rocker.

En extra hand med barnen är alltid välkommen, även om det är en liten grej.

Sleepytroll baby rocker pris

För drygt tusenlappen, ungefär 1300 kronor, får du en apparat som radikalt kan förändra din vardag. Tillbehören för att kunna använda Sleepytroll på barnets spjälsäng eller vagga kostar 700 kr, mycket kan tyckas med för oss har det varit räddningen under nätterna.

Det här är en barnvagnsvaggare som är prisvärd. Batteriet håller länge, speciellt om du använder sen sensor inställningen så den inte står på mer än nödvändigt.

Det är inte många föräldrar som är 100 procent nöjda med hur sömnen fungerar i deras hushåll. Som inte sliter med att barnet ska sova tillräckligt, och vid rätt tidpunkt. Det ska inte till mycket mer än en liten vaggare för att förbättra situationen.

KÖP HÄR

You may also like

Leave a Comment