fbpx

Bästa snurrklänning barn 2023: PoP vs Geggamoja (& andra märken)

by Sofia
snurrklänning barn

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Om du har ett barn som älskar snurrklänningar, är det här inlägget för dig! Jag har två små tjejer som båda ÄLSKAR att ha snurrklänning. Ju mer snurrförmåga, desto bättre. Nu när våren närmar sig tänkte jag att det var ett bra tillfälle att börja fylla på med klänningar till våra tjejer som de lätt kan bära under våren och sommaren.

Problemet är att klänningar med den perfekta snurret, som går i storlekar från småbarn till litet barn till stort barn, faktiskt kan vara ganska svåra att hitta. Speciellt snygga snurrklänningar som är relativt prisvärda. Därför tänkte jag visa sådana idag!

Snurrklänning barn

En snurrklänning är en klänning för barn med extra vidd i kjolen som gör att den står ut extra brett när barnet snurrar och leker. Denna typ av klänning finns i olika modeller och görs av flera olika tillverkare

Snurrklänning PoP
Mila och Alia i sina fina snurrklänningar från POP som finns att köpa HÄR

När det kommer till snurrklänningar till mina barn så har jag några krav:

  • De ska tåla att tvättas. Mina barn älskar sina snurrklänningar och alltså används de mycket! Självklart blir de då skitiga och då vill jag att klänningen ska tåla att tvättas ordentligt med vanliga tvättprogram utan att tyget eller trycket påverkas.
  • God hållbarhet. Detta hör lite ihop med den ovanstående punkten. De barnkläder och klänningar som jag köper till mina barn vill jag ska kunna ärvas. I och med att mina barn är ganska nära i ålder så hinner inte kläderna kännas “gamla” och då behöver plaggen tåla att användas av ytterligare ett barn. Sedan får de gärna hålla ännu längre så vi kan dela med oss till vänner eller donera till välgörenhet.
  • Fina färger och mönster. Barn gillar färg och barn gillar mönster! Därför vill jag att deras snurrklänningar ska finnas i färger som både de och jag tycker är fina. Fina mönster är också roligt. Detta är extra viktigt på en snurrklänning som är gjord för att vara kul för just barnen.
  • Smarta (och snygga) detaljer. Även om vi inte har små barn just nu så värdesätter jag ändå plagg med smarta detaljer. Exempelvis knappar för smidig av- och påklädnad samt stretchiga tyger som är mjuka och bekväma för barnet. Andra detaljer som uppskattas är estetiska sådana som rosetter och volanger som piffar upp plagget.

Läs även: Syskonmatcha! Inspiration matchande kläder storasyster & lillasyster

Köpa snurrklänning barn

Under min jakt på de perfekta snurrklänningarna till våra barn så har vi testat många olika. Till sist har vi kommit fram till att det finns två vinnare – snurrklänningarna från Polarn o Pyret samt snurrklänningarna från Geggamoja! Längre ner i inlägget visar vi även några andra stora favoriter…

Snurrklänning PoP

Polarn o Pyret har en egen modell på klänningar som kallas just för snurrklänningar! Det är dessa vi valt att köpa till våra barn som ni kan se på bilden ovan.

polarn o pyret snurrklänning
Blommig snurrklänning HÄR / Snurrklänning med djur HÄR (samma som Mila har på bilden ovan)

Pops snurrklänningar kommer i massor av fina mönster och färger. Förutom den vida kjolen så har varje klänning också någon annan rolig detalj, så som dessa som har söta volanger på axlarna.

mönster snurrklänning
Snurrklänning med naturmönster HÄR / Ljusgrön klänning med hjärtan HÄR

Dessa snurrklänningar kommer i väldigt fina och behagliga färger som både stora och små tycker om. Självklart har de klänningar även i lugnare mönster och färger om man mer gillar det. De flesta snurrklänningarna från pop kommer i storlekar från 50 – 152!

snurrklänning för stora och små barn
Snurrklänning med stora blommor HÄR / Blå snurrklänning med mönster HÄR / Enfärgad lila snurrklänning HÄR

Polarn o Pyret gör sina plagg i ekologisk bomullstrikå samt lite elastan i vissa plagg för bekvämlighet och bra passform. De mindre storlekarna är utrustade med detaljer så som tryckknappar som gör blöjbyten och på- samt avkländning mycket lättare!

Snurrklänning Geggamoja

Geggamoja är ett svenskt företag som grundades 2008 i en källare. De har riktigt fina barnkläder i bra material och snygg design.

geggamoja snurrklänning blå
Blå mönstrad snurrklänning HÄR / Mörkblå snurrklänning HÄR / Klänning med randig kjol HÄR

Klänningarna är gjorda i ekologisk bomull och finns i olika färger och mönster beroende på säsong. Dessa blå nyanser är väldigt fina och finns hos Geggamoja just nu! Kjolen är vid och tyget bekvämt – precis som det ska vara med en snurrklänning!

fina snurrklänningar barn
Gul snurrklänning HÄR / Mönstrad snurrklänning Geggamoja HÄR

Även Geggamojas snurrklänningar finns i storlekar från 50 – 152! Tänk så lätt det blir att syskonmatcha med så många olika storlekar. Håll utkik efter nya färger och mönster!

Snurrklänning Mumin

Både stora och små älskar mumin! Varför inte välja en snurrklänning med mumin-tryck på?

mumin klänning snurrklänning vid kjol
Mumin rosor klänning HÄR / Numror klänning HÄR / Mumin klätterträd klänning HÄR

Det finns flera perfekta snurrklänningar i Mumins klänning-serie. Dels finns det de med perfekt utställd klänning (rosor och klätterträd ovan) samt även en fin klänningsmodell med resårkjol (den rosa klänningen ovan). Klänningarna tål att tvättas och finns i mängder av fina mumin motiv!

Läs även: Mumin kläder barn – Muminkläder info och inspiration

Pippi Långstrump snurrklänning

Även allas vår favorit Pippi Långstrump finns som motiv på söta snurrklänningar!

pippi långstrump klänning med snurr
Pippi snurrklänning HÄR

Klänningen har en fin orange grundfärg med Pippi och Herr Nilsson som motiv. Barnet kan bära klänningen året runt, även under den kallare delen av året som på bilderna ovan med matchande strumpbyxor och mössa! Gjord i bomull och tål maskintvätt.

Sammanfattning snurrklänning

Självklart ska barnen få ha snurrklänningar! Det är bara att se hur många fina varianter som finns att köpa idag, och butikerna lägger till fler modeller, mönster och färger hela tiden. Låt barnet leka och ha kul med kläder genom att exempelvis föreslå en snurrklänning!

Oavsett om ni gillar figurer så som Mumin och Pippi eller föredrar blommönster så finns det en snurrklänning för er.

You may also like

Leave a Comment