fbpx

STIGA Scooter Mini Kid 3W vs Stiga mini kick supreme: köp inte den ena!

by Sofia
STIGA Scooter Mini Kid 3W vs Stiga mini kick supreme

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Det är dags för ditt barn att få sin första sparkcykel, men vilken ska du välja? I den här artikeln jämför jag två populära sparkcykelmodeller från STIGA: Scooter Mini Kid 3W och mini kick supreme. Jag går igenom design, konstruktion, funktioner, säkerhet och pris för att hjälpa dig att bestämma vilken som är bäst för ditt barn.

Om du inte orkar läsa hela inlägget kan jag säga att jag verkligen rekommenderar Stiga mini kick supreme (KÖP HÄR) men att jag avråder från att köpa Stiga Scooter Mini Kid 3W. Mer om varför i detta inlägg.

Jämförelse av design och konstruktion

Sparkcykel för 2 åring
Wrooom, wroom. Sparkcykeltestet är igång!

Låt oss börja med designen och hur de båda sparkcyklarna är konstruerade.

Ram och material

Stiga Scooter Mini Kid 3W har en robust stålram och plattform. Den är designad för att tåla tuff lek och passar enligt den tekniska beskrivningenför barn i åldern 2-6 år. Stiga mini kick supreme, å andra sidan, har en lättare aluminiumram med en slitstark plattform i kompositmaterial. Den passar enligt beskrivningen för barn i åldern 3-6 år.

Just åldersrekommendationen tycker jag är ett av de största problemen. På grund av hur konstruktionen är gjord på Stiga Scooter Mini Kid 3W, med ett hjul fram och två bak, är den absolut inte lämplig för så små barn. Det blir helt enkelt för ostabilt.

Samtidigt är det absolut möjligt för en 2-åring att använda Stiga mini kick supreme, eftersom den är så stabil med två hjul fram och ett bak. Dessutom har denna sparkcykel låga hjul.

Hjul

Stiga Mini Kid 3W vs Stiga Mini kick supreme
De dubbla hjulen bak på Mini Kid 3W gör den mindre stabil än de dubbla hjulen fram på Mini kick supreme

Mini Kid 3W har precis som jag var inne på tre stycken PU-hjul (ett fram och två bak) vilket gör den mindre stabil och säker. Stiga mini kick supreme har också tre hjul men med en något annorlunda konfiguration – två främre hjul och ett bakhjul.

Hjulen är större Mini Kid 3W vilket, trots att hjulen är bredare, gör denna sparkcykel till väldigt ostabil och vinglig. Mini kick supreme har lägre och smalare hjul, men kombinationen av att ha två hjul fram och att barnet är närmare marken gör att den blir mycket mer stabil.

Det enda som skulle tala emot Mini kick supreme är att större hjul ger en mjukare körning på ojämna underlag. Med Mini kick supreme måste barnet ganska ofta kliva av och styra om. Jag ser dock inte detta inte som ett problem, utan ett sätt att lära sig hantera sparkcykeln.

Styre

Stiga Scooter Mini Kid 3W har ett justerbart styre som kan anpassas efter barnets höjd, vilket ger en bekväm körupplevelse. Stiga mini kick supreme har också ett justerbart styre med 3 olika nivåer på höjden, från 52-66 cm. Dessutom är den utrustad med ett unikt “lean-to-steer” system. Detta innebär att barnet styr genom att luta sig åt sidan, vilket främjar balans och koordination.

Åldersgrupp och viktkapacitet

Både Stiga Scooter Mini Kid 3W och Stiga mini kick supreme är enligt instruktionerna lämpliga för barn i åldern 2/3-6 år. Mini Kid 3W har en maximal viktkapacitet på 20 kg, medan mini kick supreme klarar en vikt på upp till 50 kg. Detta gör att mini kick supreme kan användas längre eftersom barnet växer och utvecklas.

Funktioner och fördelar

Båda sparkcyklarna har olika funktioner och karaktärer. Här går jag igenom några av dem.

Stiga Scooter Mini Kid 3W

 1. Robust stålram som tål tuff lek
 2. Justerbart styre anpassar sig efter barnets höjd
 3. Större hjul ger mjukare körning på ojämna underlag
 4. Bättre cykelkorg

Stiga mini kick supreme

 1. Lätt aluminiumram för enkel transport
 2. “Lean-to-steer” system främjar balans och koordination
 3. Mindre hjul för bättre kontroll och balans
 4. Högre viktkapacitet ger längre användningstid

Säkerhet och stabilitet

Stiga cykelhjälm barn blå solglasögon
Säkerheten är viktig. Glöm inte cykelhjälmen. Denna blå Stiga cykelhjälm för barn har vi varit supernöjda med. Finns även i rosa och svart HÄR

Säkerhet är en viktig faktor när det gäller att välja en sparkcykel för ditt barn. Båda modellerna har tre hjul som ger stabilitet och minskar risken för vurpor. Stiga mini kick supreme har dock lägre hjul som ger mindre vinglighet och att barnet är “närmare marken”.

Vi har faktiskt inte låtit vår 2,5 åring fortsätta att använda Mini Kid 3W efter att den visade sig vara så pass ostabil att inte ens vår väldigt duktiga 4,5 åring klarade att åka på den.

Det kan vara så att barn över 5 år får lite mer träning vad gäller balansen på Mini Kid 3W. Mina barn är dock under den åldern och jag ser just nu inga fördelar med Mini Kid 3W.

Underhåll och hållbarhet

Både Stiga Scooter Mini Kid 3W och Stiga mini kick supreme är byggda för att tåla tidens tand. De är tillverkade av hållbara material som stål och aluminium, vilket innebär att de inte kommer att gå sönder lätt. Det är viktigt att regelbundet kontrollera och underhålla sparkcykeln för att säkerställa att den fungerar korrekt och att barnet kan köra säkert.

Pris och värde

Stiga mini kick supreme vs Stiga Scooter Mini Kid 3W
Mila supermatcharen, rosa rakt igenom. Hjälmen (KLICK) är precis lika viktig som en bra sparkcykel. Här glider Mila fram på vår absoluta favorit och enda köprekommendation Stiga mini kick supreme (KLICK)

När det gäller pris, är Stiga Scooter Mini Kid 3W mycket billigare än Stiga mini kick supreme, faktiskt är Mini kick supreme mer än dubbelt så dyr. Men det är viktigt att inte bara titta på priset utan även att jämföra funktioner, säkerhet och hållbarhet för att få bästa möjliga värde för pengarna.

Jag skulle absolut rekommendera att lägga några extra hundralappar på Mini kick supreme om ditt barn är litet. Är barnet över 5 år skulle jag kunna tänka mig att Mini Kid 3W kan funka.

Återförsäljare och garantier

Både Stiga Scooter Mini Kid 3W och Stiga mini kick supreme kan köpas från bland annat babyland.se. När du köper online har du alltid 14 dagars ångerrätt. Självklart finns garanti på produkten. Detta ger dig trygghet i att du får en kvalitetsprodukt och att du kan få hjälp om något skulle gå fel. Det är en bra idé att läsa igenom garantivillkoren innan du köper sparkcykeln för att veta vad som täcks och vad som inte täcks.

Föräldraomdömen

Innan du bestämmer dig för vilken sparkcykel du ska köpa är det också en bra idé att kolla vad andra föräldrar säger om produkterna. Det finns många recensioner och omdömen online som kan ge dig en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig av varje modell och vilka fördelar och nackdelar de har.

Så säger andra föräldrar om Stiga Scooter Mini Kid 3W:

Positivt:

Recension Stiga Mini Kid 3W Sparkcykel

Negativt:

Stiga Mini Kid 3W Sparkcykel recension

Så säger andra föräldrar om Stiga mini kick supreme:

Positivt:

Recension stiga mini kick supreme review

Negativt:

Recension Stiga mini kick supreme

Vilken ska du välja?

När du jämför Stiga Scooter Mini Kid 3W och Stiga mini kick supreme finns det vissa faktorer att överväga, såsom design, funktioner, säkerhet, pris och åldersgrupp. Båda modellerna har sina fördelar, men om ditt barn är litet och ska få sin första sparkcykel finns det egentligen bara ett val Stiga mini kick supreme.

Är ditt barn lite äldre och har hunnit öva upp balansen kan du spara lite pengar på att köpa Stiga Scooter Mini Kid 3W.

Slutsats

Stiga Scooter Mini Kid 3W och Stiga mini kick supreme är två helt olika sparkcyklar för barn. De har olika konstruktion, funktioner och olika pris.

 • Vi rekommenderar verkligen att lägga några extra kronor på Stiga mini kick supreme om ditt barn ska få sin första sparkcykel. Det är en robust och stabil produkt som barnet kan ha gläde av länge. KÖP HÄR
 • Äldre barn, i 5-6 års ålder, kan säkert hantera den ostabila Stiga Scooter Mini Kid 3W. Men till yngre barn är detta inte ett bra val. KÖP HÄR

Vanliga frågor och svar

FAQ 1: Hur kan jag justera styrets höjd?

Både Stiga Scooter Mini Kid 3W och Stiga mini kick supreme har justerbart styre. Du kan enkelt justera höjden genom att lossa klämman och höja eller sänka styret till önskad nivå.

FAQ 2: Är dessa sparkcyklar lätta att montera?

Ja, både Stiga Scooter Mini Kid 3W och Stiga mini kick supreme är lätta att montera. Bruksanvisning och alla nödvändiga verktyg medföljer, så du kan enkelt sätta ihop sparkcykeln på kort tid.

FAQ 3: Är det möjligt att byta hjul på dessa sparkcyklar?

Ja, hjulen på båda modellerna kan bytas ut om de slits ut eller skadas. Det är enkelt att hitta ersättningshjul från återförsäljare som säljer STIGA-produkter.

FAQ 4: Kan jag köpa extra tillbehör till sparkcyklarna?

Det finns flera tillbehör som kan köpas separat för att förbättra ditt barns körupplevelse, såsom hjälmar, knä- och armbågsskydd, ringklockor och reflexer. Se till att välja tillbehör som är kompatibla med den specifika sparkcykelmodellen.

FAQ 5: Hur kan jag underhålla och ta hand om sparkcykeln?

För att hålla sparkcykeln i gott skick och säker för ditt barn att använda, följ dessa underhållstips:

 1. Inspektera sparkcykeln regelbundet för att se om det finns några lösa eller skadade delar.
 2. Kontrollera hjulen för slitage och se till att de snurrar fritt utan att gnissla eller fastna.
 3. Kontrollera styrets justering och se till att klämman är ordentligt åtdragen.
 4. Torka av och rengör sparkcykeln efter användning för att undvika ansamling av smuts och damm.
 5. Förvara sparkcykeln inomhus och i torra utrymmen för att undvika korrosion och skador från väder och vind.

Genom att följa dessa underhållstips kan du förlänga livslängden på din sparkcykel och säkerställa en säker och rolig upplevelse för ditt barn.

Stiga sparkcykel test
Over and out! Det var allt för oss idag. Läs mer om båda sparkcyklarna i testet exempelvis HÄR

You may also like

Leave a Comment