fbpx

Swimfin hajfena för barn: bättre än en klassisk simdyna? Vi har testat!

by Sofia
Swimfin hajfena simdyna

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Swimfin hajfena är en simdyna med ett helt annat utseende än vad vi är vana vid. Kanske får du upp bilder i huvudet från filmen sällskapsresan, där det är en “haj i poolen”? Att det är just en hajfena gör detta simhjälpmedel extra roligt för barnet. Men är Swimfin bra? I det här inlägget har vi provat och jämfört hur denna hajfena står sig mot den traditionella simdynan.

Vad är en Swimfin hajfena?

Swimfin hajfena är en innovativ variant av nybörjarsimmarens bästa vän – nämligen simdynan. Att använda simdyna är steget efter armpuffar och en del i resan fram till att ditt barn blir simkunnigt.

Simdynan hjälper inte bara till i simträningen utan den öppnar även en helt ny värld av äventyr under vattenytan. Med Swimfin simfena kan du simma som en haj och utforska det marina livet på ett unikt sätt.

Vad gör Swimfin så unik?

Swimfin Hajfena barn
Alia (4,5 år) på väg mot nya vattenäventyr med sin Swimfin hajfena för barn (och vuxna). Finns att köpa HÄR

Swimfin hajfena är en ergonomiskt utformad simdyna som efterliknar en hajs simfena. Genom sin strömlinjeformade design skiljer sig Swimfin från traditionella simhjälpmedel så som armpuffar, simvästar, flytbrädor och flytkorvar Du behöver alltså inte blåsa upp, tömma, lägga till eller ta bort extra flytstöd.

Fenan är tillverkad av lättviktigt flytmaterial och passar stabilt runt ditt barns kropp. Swimfin hajfena är utformad för att främja kraftfulla simrörelser och ökad rörelsefrihet i vattnet för ditt barn.

Hur fungerar Swimfin simdyna?

Simdynan är utformad för att vara lätt att använda och för att möjliggöra maximalt med rörelse. Swimfin ger endast det nödvändiga stödet vilket ger användaren en känsla av självständighet som uppmuntrar och motiverar.

Ju lägre ner din tyngdpunkt är i vattnet, desto mer stöd kommer Swimfin att ge dig, särskilt för nybörjare och de allra minsta. Ju högre upp du är i vattnet, desto mindre stöd ger den, vilket är mer passande för erfarna simmare. Swimfin anpassar sig alltså efter ditt barns simförmåga.

Du fäster remmarna på din Swimfin simfena på två ställen runt barnets kropp.

Swimfin ålder

Swimfin ålder
Till skillnad från armpuffar kräver, precis som andra simdynor, att barnet kan hålla huvudet över vattenytan. Detta är inte ett simhjälpmedel som funkar som en simväst eller flytväst. Fördelen med det är att barnet kan simma på och strax under vattenytan. Swimfin hajfena för barn HÄR / Liewood simfötter HÄR

Vilken åldersgrupp är Swimfin hajfena lämplig för? Svaret är att denna simdyna faktiskt kan användas av både barn och vuxna. Observera att SwimFin endast finns i en storlek. Genom de justerbara remmarna passar simdynan olika åldrar, storlekar och färdigheter. Som exempel passar Swimfin även produktens grundare, Kevin Moseley, som är 1,90 cm lång och väger 90 kg.

Vi skulle säga att Swimfin är mest lämplig när barnet inte längre vill ha simpuffar, men samtidigt inte riktigt är simkunnig än. Det är ett hjälpmedel för att ta barnet ett steg närmare sin förmåga att simma på egen hand, precis som de klassiska simdunkarna.

Vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att barn endast får använda simdynor under uppsikt av minst en vuxen med tillräckliga simkunskaper.

Swimfin recension

Så nu har vi pratat lite generellt om produkten och det är dags för vår recension av Swimfin hajfena.

Fördelar med att använda Swimfin hajfena barn

Swimfin hajfena kan hjälpa ditt barn att förbättra sin simteknik genom att främja rätt kroppspositionering samt bättre arm- och benrörelser. Genom att träna med Swimfin flytdyna stärker alltså barnet sina ben- och armmuskler samtidigt som hen får en ökad vattenvana.

Med Swimfin simfena får ditt barn möjligheten att utforska vatten på ett sätt som känns naturligt. Genom att simma som en haj får hen tillräkligt med stöd för att simträna, samtidigt som fenan inte ger för mycket stöd för att göra det för lätt att simma.

Nackdelar med Swimfin simdyna

Det som vi huvudsakligen kan nämna som nackdel med en simfena är att den inte alls är lika säker som armpuffar. Detta är visserligen en del av grejen just med simdynor, att det ska vara mer utmanande för barnet och ett kliv närmare simkunnighet, men det är ändå något att verkligen ta i beaktning.

Håll hård uppsikt över ditt barn. Det är betydligt lättare att hamna under vatten med en simdyna än med armpuffar.

En anann möjlig nackdel är materialet. Dynan är tillverkad av mjukare plast, vilket med tiden kommer att slitas ut och smulas sönder. Detta är inte jättebra ur miljösynpunkt.

Jämförelse mellan en klassisk simdyna vs Swimfin

Flytverktyg barn klassisk simdyna vs Swimfin lära sig simma verktyg simhjälpmedel barn
Hajfena eller simdunk? Det beror lite på… Köp Swimfin HÄR / Klassisk simdyna HÄR

Både hajfenan och en vanlig simdyna är bra produkter för att lära barn, och vuxna, att simma. Det problem som vi stötte på med den traditionella simdynan är att vår dotter Alia är lite för smal för att den ska sitta bra. Resultatet blev att den gled upp under armhålorna och gjorde det obehaglig och svårare för henne att simma.

Så när vi upptäckte Swimfin hajfena, med justerbara remmar, blev hennes simträning mycket lättare. Just att kunna justera remmarna runt midja och byst gör att både barn och vuxna kan använda produkten.

Som vi nämnde ovan är flytdunken av mer beständigt material, hårdplats, medan simfenan är tillverkad av mjukare plast. Detta kommer säkerligen påverka livslängden för simfenan negativt, men i vår och många andras fall är det värt det.

Vi tycker också att simfenan ger lite mindre lyftkraft, vilket är positivt då barnet vill lära sig simma, men negativt om barnet är lite mer rädd av sig.

Hur man använder Swimfin simfena

Swimfin är det moderna simredskapet som underlättar inlärningen för barn att simma. Produkten är noggrant utprovad och testad för att säkerställa bästa möjliga funktion men innan du använder Swimfin simfena är det viktigt att följa några säkerhetsåtgärder för att säkerställa en trygg och trevlig simupplevelse:

  • Ta på fenan innan barnet går i vattnet. Se till att remmarna är bra justerade, så att de inte sitter åt för hårt men heller inte för löst. Du ska kunna få in en eller två fingrar mellan banden och barnets kropp.
  • Kontrollera att Swimfin simfena passar ordentligt runt ditt barns kropp och att kardborrebandet sitter fast ordentligt.
  • Låt ALDRIG barn simma ensamma utan övervakning av vuxna simkunniga.
  • Undvik att använda Swimfin simfena i för trånga eller farliga vattenmiljöer.

Swimfin simfena kan användas både i saltvatten och sötvatten. För att förlänga livslängden på produkten är det viktigt att skölja av både simfenan och remmarna i kallt färskvatten efter användning, särskilt om den använts i saltvatten.

Slutsats: ett bra simhjälpmedel

Swimfin hajfena erbjuder en spännande möjlighet att utforska simningens värld på ett annorlunda sätt. Genom att få flythjälp från simdynan får ditt barn uppleva en hajs känsla av frihet och glädje i vattnet. Swimfin simfena hjälper på så sätt ditt barn att förbättra sin simteknik, samt stärka både musklerna och självförtroendet i vattnet.

Så ge ditt barn möjligheten att upptäcka den underbara världen över och under vattenytan med Swimfin simfena. Utforska, träna och njut av det fantastiska äventyret som simningen har att erbjuda.

Slutligen vill jag bara förtydliga att detta inte är en säkerhetsprodukt och simfenan ska inte betraktas som en ersättning för en flytväst. BARN SKA ALLTID ÖVERVAKAS när de är i, eller i närheten, av vatten. Produkten förhindrar inte drunkning och bör endast användas i en miljö där barnet kan stå på botten.

You may also like

Leave a Comment