fbpx

Thule Ridealong cykelsits barn bäst i test? Vår ärliga recension

by Sofia
Thule Ridealong cykelsits barn bäst i test recension

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Det finns många olika anledningar till att vi gillar att cykla. Det är en bra träningsform, ett smidigt transportsätt i stan och dessutom en rolig aktivitet för hela familjen. För att kunna ta med båda barnen på tur så behövde vi en cykelsits. Vårat val föll på Thules Ridealong, och i dagens inlägg tänkte vi berätta mer om den och våra upplevelser kring den!

Det här inlägget är skrivet i samarbete med babyland.se som är återförsäljare av Thule cykelsitsar. Alla modeller hittar du HÄR

Cykelsits för barn

Cykelsits för barn Thule ride along
Vår dotter Alia i Thule Ridealong cykelsits för barn. Köp cykelsitsen HÄR

Cykling är fantastiskt, och verkligen en aktivitet vi vill kunna göra med barnen. Oavsett om vi är ute och bara cyklar för hälsan och nöjets skull eller om vi vill ta oss snabbare till förskolan så är det uppskattat att kunna ha med barnen på cykel.

Läs även: Stiga Mini Kick Supreme recension (läs detta innan du köper)

Det finns många olika cykelsitsar att välja mellan, och det finns även andra alternativ så som cykelvagnar eller flakcyklar. Vårt val föll på en cykelsits då den lätt kan adderas till en vanlig cykel och inte heller tar upp särskilt mycket extra plats.

En bra cykelsits ska vara säker, bekväm och smidig att använda. Här är några av de krav vi hade när vi letade cykelsits:

  • Lätt att montera. Att krångla med massa verktyg och att behöva lägga massor av tid på montering var inget vi ville.
  • Den ska vara bekväm för barnet. För oss var det viktigt att hitta en cykelsits som både är väl utformad för att passa båda våra barn och som är monterad i cykeln på ett sådant vis att åkturen inte blir för stötig eller skakig.
  • Smidig förvaring. Eftersom vi ibland måste lämna cykeln utomhus så ville vi ha möjlighet att enkelt ta med själva sitsen in för att minska risken för stöld och väderskador.

Efter att ha letat runt online efter den bästa cykelsitsen så kändes det som att det bästa valet blev Thule Ridealong. Levde den upp till våra förväntningar?

Thule Ridealong

thule cykelbarnstol cykelsits recension
Thule Ridealong cykelsits finns att köpa HÄR

Thule Ridealong är en rammonterad cykelbarnstol som har ett antal coola funktioner. Bland annat kan den lutas bakåt, monteras enkelt och är bekväm för barnet. Finns i tre färger.

Ridealong är gjord för att passa barn från 9 månader till 6 år eller 22 kg. Ditt barn sätts fast i sätet med ett säkert trepunktsbälte som kan justeras på många olika sätt för att passa många olika barn. Sitsen har även en mjuk dyna som kan vändas och tvättas. Själva sitsen är gjord av plast som är lätt att göra ren med en fuktig trasa.

Montera Thule Ridealong
Fästet som sätts fast på ramen passar de allra flesta cyklar.

Sitsen monteras med ett fäste kring ramen på cykeln. Monteringen ska vara snabb och enkel och fästet ska passa de flesta cykelramar. Från fästet går två metallstöd som håller uppe själva sitsen och samtidigt dämpar eventuella stötningar och skakningar från cykelturen.

Själva stolen kan lutas bakåt i fem lägen för att underlätta tupplurar och bekvämt åkande. Justeringen kan göras med endast en hand. Sitsen kan lätt tas loss från ramen utan att hela fästanordningen måste plockas bort.

Cykelsits barn fotstöd Thule Ridealong
Fotfästet är lätt att justera och gör att barnet sitter mer säkert i cykelsitsen.

Barnet har små fotstöd att vila fötterna på med justerbara spännen för att hålla fötterna stilla. Sitsen har även en reflex och det är även möjligt att sätta en cykellampa på sitsen.

Thule Ridealong – vår recension

Vi har nu testat denna cykelsits i ett antal veckor och vi har hunnit använda den en hel del. Vad tycker vi då om den?

Thule Ridealong grå cykelsits
Bältet är lätt att justera och fästa.

Något av det som vi uppskattar med Thules Ridealong är bekvämligheten för barnet. Där vi cyklar har vi inte en enda gång märkt att Alia gnällt över stötar eller vibrationer. Självklart skulle den kanske inte klara avancerad terräng, men i stan och på landet fungerar den perfekt.

Att kunna luta sitsen bakåt är också väldigt smidigt! Vi upplevde att det var väldigt bekvämt för Alia och det är till och med möjligt för barn att somna i sitsen då. Justeringen kan göras i farten om man inte tycker sig ha tid att stanna.

Ridealong Thule cykelsits barn
Thule Ridealong är bekväm för barnet och lätt för oss föräldrar att justera. Köp hos Babyland HÄR

I övrigt känns sitsen väldigt stabil, och vi har inget att klaga på vad det gäller fästet. Precis som vi önskade är det lätt att ta loss stolen när man inte vill lämna den ute. Dessutom är den inte så tung så det känns inte som så stor skillnad att cykla med eller utan den, och den är inte så pass otymplig att cykelns tyngdpunkt störs. Det känns också viktigt för oss så vi ska kunna cykla på ett säkert sätt med barnet.

Allt som allt är vi mycket nöjda och det är även våra barn! Vi kommer att skaffa en till för att kunna cykla med både Alia och Mila samtidigt.

Thule Ridealong för- och nackdelar

FördelarNackdelar
+ Snabb och enkel montering– Dyrare än många andra sitsar
+ Bra stötabsorbering– Något dålig ventilation i sitsen under varma dagar
+ Ej beroende av pakethållare
+ Bekväm för barnet
+ Kan användas av olika stora barn

Thule Ridealong vs Ridalong lite

Svenska Thule gör flera olika modeller av cykelbarnstolar. Deras Ridealong kommer i två varianter, Ridealong och Ridealong lite.

Skillnaden är att Ridealong lite är lite enklare i sin utformning. Den största skillnaden är att Ridealong lite inte har lutningsfunktionen som Ridealong har. Detta betyder att barnet alltid måste sitta upprätt, vilket inte är idéalt om man vill låta barnet ta en tupplur under cykelturen. En upprätt sittställning under en cykeltur kan också vara svårare för ett mindre barn att upprätthålla.

Vi valde Ridealong eftersom vi ville ha lutningsfunktionen, och prisskillnaden kändes inte så pass stor så det skulle vara ovärt.

Thule Ridealong vs Yepp Maxi

En annan populär cykelsits från Thule är Yepp Maxi. Den kan monteras antingen i ramen som Ridealong eller med hjälp av pakethållaren. Fästet är alltså lite annorlunda och stolen är lite större. Dock är vikt och åldersgränserna samma på de olika modellerna.

En fördel Yepp Maxi har är att den har något bättre ventilation. Dock har den inte lutningsfunktionen, och den är även lite dyrare. Ridealong har också bättre stötdämpning vilket var något som var viktigt för oss. Yepp Maxi är också en bra cykelsits, men vi tycker att Ridealong passade oss bättre.

Vilken cykelbarnstol är bäst?

Vi har bara testat Thules Ridealong, men innan vi köpte den gjorde vi en hel del efterforskningar kring vilken cykelsits som är bäst. Vi har därför sammanställt denna lilla guide som kanske kan vara er till hjälp i erat val:

Thule RidealongThule Ridealong LiteThule Yepp MaxiThule Yepp Nexxt Maxi
Köp Thule RideAlong Cykelsits, Light Grey | JollyroomTHULE YEPP NEXXT MAXI FRAME MOUNT på stadium.se
Max vikt på barnet22 kg22 kg22 kg22 kg
Cykelsitsens vikt5,2 kg4,3 kg4,6 kg4,6 kg
MonteringRammonteradRammonteradRam eller pakethållareRam eller pakethållare
Lutningsbar sitsJaNejNejNej
Fördelar+ God stötdämpning
+ Snabb montering
+ Lätt
+ Billigast
+ Passar fler olika cyklar
+ Ventilation i ryggen för barnet
+ God komfort för barnet
+ Magnetiskt säkerhetsspänne
Pris och inköpsställe1495 kr babyland.se955 kr babyland.se1195 kr outnorth.se1189 kr jollyroom.se

Cykelsits barn ålder

Cykelbarnstolar och cykelsitsar kan användas från dess att barnet kan sitta upp själv tills dess att hen hellre cyklar själv. Ungefärlig tid är från 9 månader till 6 år. Thules cykelsitsar är justerbara och kan användas under hela denna tid upp till 22 kg. Kolla specifikationerna på just din cykelsits för att se vad din sits är godkänd för.

Cykelsits barn hjälm

Även om barnet inte är den som cyklar så är det ändå oerhört viktigt att barnet bär hjälm – även i cykelsitsen. Självklart ska man som vuxen också bära hjälm. Vi har Stiga-hjälmar till våra barn.

hjälm för barn med grönt spänne
Bamsehjälm HÄR / Stiga svart hjälm HÄR / Babblarna hjälm HÄR / Stiga rosa hjälm HÄR

Oavsett hur van cyklist du är så kan olyckan alltid vara framme, oavsett om ni är på landet eller i staden – och oavsett hur långt eller kort ni ska cykla. Investera i en bra, godkänd hjälm för barnet med leksäkert grönt spänne. Det är den billigaste livförsäkringen som finns!

Slutsatser

Thule Ridealong cykelsits för barn
Ett nytt spännande äventyr har börjat för vår familj. I sommar kommer vi cykla till badplatserna och njuta av att ta oss fram snabbt och smidigt med barnen. Köp Thule Ridealong HÄR

Vi kan verkligen rekommendera Thule Ridealong cykelsits för barn. Cykelsitsen är lätt att montera, av bra kvalitet och bekväm för barnet. Vi kommer att ha många roliga cykelutflykter i sommar med Thule Ridealong.

LÄS MER HÄR

You may also like

Leave a Comment