fbpx

Varma tossor baby – finaste babytossorna 2022

by Sofia
Varma tossor baby

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Att frysa om fötterna är aldrig kul – särskilt inte för de minsta som inte själva kan ta på sig ett extra par sockor när det blir för kallt. Nu när den kallare årstiden börjar närma sig så är det därför bra att skaffa ett par varma tossor till bebis!

Detta inlägg är skrivet i samarbete med babyland.se. Milas ulltossor på bilden finns att köpa HÄR

Vad är tossor?

Tossor är en sorts skor för bebisar. Egentligen så behöver inte bebisar skor då de ännu inte kan gå och stå utomhus. Trots det så behöver fötterna ändå värmas, och det är då man kan använda tossor.

Tossor är ett slags mellanting mellan skor och sockor. De är mjuka och sköna men ändå tjockare än ett par vanliga sockor. Deras huvudsakliga uppgift är att hålla barnets tår varma, men kan såklart även skydda mot vind och regn. Det finns olika modeller för olika tillfällen, vilket jag tänkte visa och berätta om i dagens inlägg!

Tossor baby

Ett par tossor ska vara varma, mjuka och sitta bra. Sedan får de även gärna vara söta eller fina att se på. Dessa ulltossor från Joha är så söta.

Ulltossor baby Joha

Dessa tossor kommer från Joha och är gjorda i 100% merinoull. Merinoull är ett fantastiskt material för tossor av flera olika anledningar, bland annat att den håller fötterna varma och torra samtidigt som ullen är riktigt mjuk mot huden.

Vi valde naturvita till Mila men de finns i flera härliga färger:

bebis tossor baby

Joha ulltossor i olika färger HÄR

Förutom det härliga materialet så har dessa tossor fler fantastiska egenskaper, så som passformen. De har en dubbelvikt mudd mot benet som gör att tossorna sitter på plats. Vi alla vet hur duktiga barn kan vara på att sparka av sig allt man sätter på fötterna, så som extra säkerhet så har dessa ulltossor även en dragsko kring fotleden som minskar risken för kalla tår!

Tossor barn

Tossor måste inte vara mjuka utan kan även se ut som små söta tofflor. Denna typ av tossor kan gärna användas till fest, eller om barnet vill testa ta sina första steg!

bebis skor barn tossor

Söta djur-tossor HÄR

Hur söta är inte dessa tossor? De är som ett mellanting mellan en toffla och en tossa som skyddar foten samtidigt som den är fin och stabil!

Den kommer i två olika varianter, en kanin och en valp. Båda modellerna kommer i två olika färger och har söta detaljer så som en nos och öron. Tossorna stängs med ett spänne över foten som ser till att tossan sitter på plats. Gjorda i läderimitation. Kommer i en fin ask som gör dem perfekta att ge bort som present!

Reima tossor

Reima är ett finskt märke som gör funktionella barnkläder. Med tanke på att de finska vintrarna om möjligt är värre än våra, så kan vi lita på att Reima kan göra bra vintertossor!

reima tossor bebis

Reima tossor HÄR

Dessa Tossor kommer från Reima och är perfekta för vintern. Oavsett om det handlar om en mysig vintermarknad eller en vanlig barnvagnspromenad så kommer dessa tossor skydda barnets fötter.

Tossorna är varma och sköna tack vare ett tjockt fleece foder på insidan. De har resår kring både överkant och fotled för bästa passform. Kommer i vitt och finns i storlekar som passar bebisar från 0 månader till 18 månader!

Lindberg tossor

Lindberg är ett riktigt populärt svenskt företag som tillverkar funktionella kläder för hela familjen. Hela företaget grundades tack vare tossor och vantar för barn i älgskinn. Det gör att det känns som en bra idé att köpa vintertossor från Lindberg!

lindberg tossor

Tossor i skinn (älg) HÄR / Rosa baby tossor HÄR / Lindberg svarta tossor HÄR

  1. Tossor i älgskinn. Det är just dessa tossor som är Lindbergs klassiska älg-tossor! Gjorda av älgskinn med ett foder av ull är dessa tossor verkligen en naturprodukt! Skinnet som skyddar älgen från kylan i de nordligaste delarna av världen kommer även kunna skydda barnets ömtåliga fötter.
  2. Rosa tossor Lindberg. Lindberg gör inte bara älgskinns-tossor, de gör även tossor i tyg. Så som dessa rosa vattentäta tossor. Fodrade med mjuk och varm fleece som skyddar genom hela vintern. Stängs med kardborre.
  3. Svarta tossor Lindberg. Dessa tossor är svarta och skiljer sig lite från de rosa. De har istället för ett vattentätt tyg ett tyg som kan andas, som ändå värmer under vintern. Fodrade med ett piléfoder som även det blir varmt och skönt under vintern. Stängs med kardborre.

Vattentäta tossor

Vattentäta tossor är bra när barnets fötter av någon anledning inte får bli blöta, som vid bad i badhus om man är rädd för infektioner. Då kan man använda dessa tossor!

vattentäta tossor

Vattentäta tossor i olika mönster HÄR

Dessa tossor kommer från slipstop och har fler funktioner än att bara vara vattentäta. De minskar även risk för halkning och skyddar fötterna mot infektioner. Tossorna kommer i flera olika roliga mönster och färger! Finns i många storlekar.

Varma tossor baby vinter

Den kanske största anledningen till att man vill använda tossor på sitt barn är för att skydda mot kylan. Under vintern behövs det tjocka och varma tossor som verkligen håller kölden utanför.

Här är flera varma tossor för bebis – perfekta för vintern!

varma tossor baby vinter

Varma tossor fodrade i olika färger HÄR

Dessa kommer från Shepherd Borås och är gjorda helt i fårskinn. Insidan av tossorna har kvar fårets ull för att ge en värmande och isolerande effekt. Tossorna kommer i tre olika färger och stängs med kardborre. Tossorna är mjuka och sköna och kommer hålla sig fina i flera generationer!

Tossor baby vår

Bebisar behöver värme till fötterna nästan året om. På våren passar det bäst med något tunnare tossor som värmer utan att göra fötterna för varma.

tossor baby vår

Livly tossor HÄR / Geggamoja tossor HÄR

  1. Söta tossor i pima bomull. Hur söta är inte dessa tossor? Tossorna är gjorda i pima bomull som är en av de allra mjukaste bomullssorterna. Mjuka material är viktigt för bebisars känsliga hud. Tossorna har små prickar på sig och ett sovande ansikte på mudden – gulligt!
  2. Randiga tossor i ekologisk bomull. Här är ett par riktigt härliga tossor från Geggamoja. De är gjorda i ekologisk bomull och är randiga i vitt och blått. Mudden är bred, mjuk och bekväm samt ser till att hålla tossorna på plats! Finns även i rosa.

Ulltossor baby

Ull är ett fantastiskt material när det kommer till att skydda och värma våra små. Ullen håller värmen väldigt bra och värmer även om den blir blöt. Ett par tossor i ull värmer gott och håller länge!

barn ulltossor baby

Lila babytossor HÄR / Rosa stickade tossor HÄR / Grå stickade tossor HÄR / Gula ullskor bebis HÄR

  1. Lila tossor i ull. Här är ett par lila tossor som är gjorda i merinoull. Merinoullen är mjuk och behaglig mot huden och värmer bra. De har en ribbad fåll som viks dubbel vilket ser till att tossan stannar på foten.
  2. Rosa tossor med pom pom. Dessa stickade tossor från name it kommer i rosa eller grått och har en nedvikbar mudd. Som en extra detalj har dessa tossor en fuskpälsboll längst fram på tån. Gulligt!
  3. Grå stickade tossor. Även dessa tossor är stickade i ull och har en nedvikbar mudd. Det som gör dessa speciella är det broderade djuransiktet på tån!
  4. Gula ullskor barn. Vill man köpa något som mer liknar en sko än en socka till sitt barn så kanske dessa är ett bra alternativ! Gjorda i ull så de är varma och sköna. Stängs med en kardborre och är stadiga i passformen, perfekt att ha på förskolan. Finns i fler färger.

You may also like

Leave a Comment