fbpx

Tatuering barns namn / födelsedatum inspo – 21 fina exempel

by Sofia

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Våra barn är det finaste vi har, och vi vill såklart hylla dem på alla möjliga sätt. Ett vanligt sätt att hylla sina barn på är genom en tatuering.

En tatuering är ett permanent och kraftfullt sätt att visa saker som betyder mycket för en. En tatuering kan också vara en form av konst som man väljer att bära på kroppen. Just därför är det vanligt att man tatuerar in något som har med sitt/ sina barn att göra. Det kan vara barnets namn, födelsedatum, något barnet gillar eller en bild på barnet. I dagens inlägg tänkte jag visa lite olika sätt man kan göra detta på.

Tatuering för sina barn – att tänka på

En tatuering är – som du säkert redan vet – väldigt permanent. Om du gör en tatuering så ska du vara beredd att bära den in i graven. Just därför finns det några viktiga saker du borde tänka på innan du bokar din tatueringstid.

  • Tänk på motivet. Om du bara väljer att tatuera barnets namn eller något mindre så är risken att du ångrar dig mindre än om du gör något stort motiv du inte känner dig riktigt säker på. Se till att tatueringsmotivet du väljer passar din stil och personlighet samtidigt som det hyllar dina barn. Det är ingen idé att skaffa en tatuering som betyder mycket men som du inte gillar utseendet av. Tips på motiv får du längre ner i detta inlägg.
  • Placeringen. Vart vill du ha tatueringen? Många väljer att sätta tatueringen på armen eller handleden, en plats där man själv kan se tatueringen och bli påmind om sina barn. Men kanske är det så att du har ett jobb som inte tillåter synliga tatueringar, välj då något lite privatare ställe så som överarmen eller nära hjärtat (som också får en symbolisk mening). Vill du själv kunna se din tatuering med spegel så är inte ryggen det bästa stället.
  • Välj en bra tatuerare. Se till att välja en bra, erfaren tatuerare. Tatueringen är permanent och du vill att den ska bli så bra som möjligt vilket är varför det är viktigt att göra den hos någon som kan. Inte bara för att tatueringen ska bli fin, utan också för du absolut inte vill utsätta dig själv för riskerna med blodburna sjukdomar som tatueringar kan innebära. Kolla recensioner på din tatuerare, lita på magkänslan och ställ många frågor för att vara säker att du får en så bra upplevelse som möjligt.

Utöver dessa tips så rekommenderar jag dig att vara noga med att kolla efter eventuella fel i motivet, inte dricka alkohol dygnet innan, inte ta några smärtstillande (utan att ha pratat med din tatuerare innan) och att äta ordentligt innan tatueringstillfället.

Tatuering tillägnad barn

Nu är det dags att titta på de olika typerna av motiv man kan göra tillägnat till sina barn. Kom ihåg att motiven nedan bara är tips och idéer, en bra tatueringsartist kan göra om dem efter dina önskemål och du kan alltid skapa din helt egna tatuering.

Tatuera namn

Att tatuera in barnets namn är en bra idé. Namnet är något som förmodligen kommer vara detsamma under hela barnets liv, och blir väldigt personligt. Man kan tatuera in barnets namn på olika sätt.

Bildkälla: @pokeandstick

Som i bilden ovan så kan man välja att tatuera barnet eller barnens namn väldigt stilrent och enkelt. Detta är en klassisk tatuering som kommer se bra ut länge och som passar bra om du själv har en minimalistisk stil eller kanske inte har så många tatueringar sedan tidigare.

Bildkälla: @lalutattoo

Ett annat sätt att tatuera barnets namn på är att rita in det med något annat, som här där namnet Misha formar stjälken på en liten bukett med blommor. Om du har några särskilda blommor som du gillar lite extra mycket så kan din tatuerare rita in just dem. Om du vill att tatueringen ska symbolisera mer än bara ett barn så kanske du kan välja en av dina föräldrars favoritblommor? Eller den där vackra blomman som alltid blommar längs din promenadstig?

Tatuering barns namn och hjärta

Ett hjärta säger mer än tusen ord, varför inte kombinera det med barnets namn?

Bildkälla: @souikitattoo

I exemplet ovan har man gjort ett hjärta av blomkvistar och sedan fått in barnens initialer i designen – fint och personligt! Om du istället vill ha hela barnets namn så går det lika bra att byta ut en liten del av själva hjärtats form mot namnet. Eller varför inte låta namnet slingra sig längs utsidan på ett hjärta?

Tatuering hyllning barn

En tatuering för sitt barn behöver inte nödvändigtvis ha barnets namn, man kan hylla sitt barn med en tatuering på andra sätt.

Bildkälla: @hivih212

Här är ett exempel på en fin stilren tatuering där man skissat av ett foto på en förälder med barnet. På detta sätt kan man få en tatuering som hyllar barnet utan att bli lika personlig som ex. ett porträtt. En tatuering av denna typ går dessutom fortare att göra om du är rädd för smärtan.

Bildkälla: @adriannatattoo

Nästa exempel på en hyllning av ett barn är att tatuera en vuxen hand som greppas av en liten bebishand. Detta motiv kan stå för sig självt eller kompletteras med andra tatueringar. Bra exempel på tatuering som passar bra i en sleeve! Här har man även fått med födelsedatum bredvid vuxenhanden.

Låta barnet rita tatuering

En annan kul (eller läskig) idé är att låta barnet själv rita tatueringen som du ska skaffa – och sedan låta tatueraren kopiera den.

Bildkälla: @spellbound_tattoo

Det kan kännas lite läskigt att ha en barnteckning som sin framtida tatuering – men det kan faktiskt bli riktigt bra! Låt barnet rita något efter dina önskemål eller välj en teckning som barnet tidigare har ritat. Självklart får du bättre kvalité desto äldre barnet blir, men det kan vara något gulligt i en riktigt barnslig teckning.

Tatuering barns födelse

Att tatuera in barnets födelsedatum och/ eller tid blir ofta en fin och personlig tatuering. Just födelsedatumet är det enda som inte kan ändras med tiden. Har du flera barn så kan du lätt fylla på med fler födelsedatum, eller andra viktiga datum i ditt liv.

Bildkälla: @alenagarasayan

Det är vanligt att man gör datumtatueringar i romerska siffror då det ser väldigt bra ut! Vilket format och vilken stil du vill ha på din tatuering bestämmer du såklart själv. I exemplet ovan har man lagt till barnets första bokstav och ett gulligt rött hjärta – toppen för dig som vill ha lite färg!

Bildkälla: @jasonstandridgetattoer

Ett tatueringsmotiv som blivit riktigt populärt under de senaste åren är klockorna. En klocka kan dels vara en fin sak att tatuera, och dels kan den betyda mycket. Låt tatueraren rita en klocka som visar den tidpunkt då barnet föddes, lägg till lite blommor eller nåt annat fint och du har en ur-snygg (haha) tatuering för ditt barn!

Evighetstecken tatuering namn

Evighetstecken är – precis som barnen – en symbol för evigheten. Därför blir ett evighetstecken en fin tatuering att göra för sina barn.

Bildkälla: @alice.artattoo

Hur fin är inte denna tatuering? Den består av ett evighetstecken med blad samt tre namn inskrivna i själva tecknet. Denna typ av tatuering går att variera på flera sätt, både gällande antal namn och utseende på tecknet. Gör den större eller mindre för att få plats med den där just du vill ha den.

Älskade barn citat

En annan bra idé är att tatuera fina citat som handlar om att vara förälder i stort.

Bildkälla: Pinterest

Citat som detta kan man lätt skriva fristående i en tatuering, eller “baka in” i en annan tatuering. Ett tips är att söka efter citat om barn på Pinterest, där finns massa spännande förslag!

Traditionell amerikansk tatuering barns namn

Om du tidigare har tatueringar i traditionell amerikansk “old school” stil så kan det vara en bra idé att även göra barn-tatueringen i den stilen.

Bildkälla: @phillbartell

Amerikansk traditionell stil är väldigt tacksam att göra namn och datum i då motiven ofta innehåller banderoller man kan välja text på. I exemplet ovan är även den traditionella svalan med vilket gör hela tatueringen ännu mer traditionell. En fördel med denna typ av tatuering är att de är bland de hållbaraste och kommer se bra ut i resten av ditt liv. Gå till en tatuerare som specialicerar sig inom denna stil.

Tatuering barn porträtt

Den kanske allra mest personliga tatuering man kan göra är ett porträtt av sitt/ sina barn.

Bildkälla: @gianlucaschiappapietra

När det gäller att tatuera porträtt (särskilt av människor man älskar och känner) är det extra viktigt att leta upp en bra tatuerare. Tatueraren som gjort exemplet på bilden specialiserar sig på just porträtt och är därför riktigt duktig på det. Kolla upp vilka tatuerare som finns i din stad eller ditt område som är bra på porträtt och kika gärna på arkivbilder på ex. facebook eller instagram innan du bestämmer dig för artisten. Duktiga tatuerare kan också ha ganska lång kötid, men det är det värt för att få en fin porträtttatuering!

Angelina Jolie tatuering barnens fördelsekoordinater

angelina jolie tatuering

Även kändisarna tatuerar in barnens namn eller som ovan Angelina Jolie med sina barns födelsekoordinater (flera av hennes barn är adopterade).

Mer inspo

Tatuering barn sammanfattning

Som du ser så finns det mängder av fina motiv man kan tatuera för att hylla sitt barn. Sätt dig ner och fundera kring vad just du vill göra och boka sedan en tatueringstid!

Vilken är din favorit?

You may also like

Leave a Comment