fbpx

Nattlinne barn: recension av Polarn o pyret nattlinne (2023)

by Sofia
POP Nattlinne barn polarn o pyret nattlinnen barn

Inlägget Innehåller reklam i form av annonslänkar

Det blir mest pyjamas till barnen här hemma, men nu när det går mot varmare tider åker barnens nattlinnen fram. Men vad ska man tänka på när man väljer bland nattlinnen för barn? I det här inlägget har vi samlat våra bästa tips och råd.

Detta inlägg är skrivet i samarbete med polarnopyret.se som har fantastiskt fina nattlinnen av högsta kvalitet. Du hittar hela utbudet HÄR

Välja nattlinne eller pyjamas till barn och bebis?

nattlinne eller pyjamas till barn och bebis
Pyjamas eller nattlinne, det är den stora frågan! Grön pyjamas i skogstryck från POP är tyvärr slutsåld men säsongens nya varianter finns HÄR / Blommigt nattlinne HÄR

När du ska välja mellan nattlinne och pyjamas till barn finns det några aspekter att tänka på.

Det första är ditt barns bekvämlighet och värme. Om du har ett barn som lätt sparkar av sig täcket och fryser, är pyjamas att föredra. Om du, tvärtom, har ett barn som blir väldigt varm i sängen är det att föredra med nattlinne.

Säsongen påverkar också valet. Under vintern när det är lite kyligare, speciellt när barnet kommer upp ur sägen, är det bra att välja pyjamas.

En annan faktor att ta med i beaktning är ditt barns personliga smak och vilja. Många barn tycker om att ha nattlinne, det känns luftigare och det finns många fina varianter att välja på. Eller som vår dotter Mila sa om sitt nattlinne: “jag vill ha klänning på mig”.

Har du ett litet barn är det även viktigt att tänka på snubbelrisken som ett nattlinne medför. Är ditt barn litet är det alltså bättre att välja pyjamas.

Det är viktigt att ditt barn känner sig bekvämt och tryggt när hen sover för att kunna få en god natts sömn.

Fördelar med nattlinne

Vi var inne på det lite innan men här går jag in på några av de viktigaste fördelarna med nattlinne till barn:

  1. Luftigt och svalt. Barn blir ofta mer varma än vi vuxna när de sover. Om du, som jag, är en person som själv fryser mycket är det lätt att överklä sitt barn. Under de varmare säsongerna och om ditt barn är varmt av sig är nattlinnet ett utmärkt val.
  2. Bekvämt. Nattlinnen sitter mindre tight på kroppen, vilket de flesta barn uppskattar.
  3. Lättare att byta blöja. Har du ett blöjbarn är det en fördel med nattlinne eftersom du kan byta blöjan lättare. Däremot behöver du se upp med ökad snubbelrisk.

Att tänka på vid val av nattlinne

Här nedan har jag samlat några saker att ta hänsyn till när du ska välja nattlinne till ditt barn.

Storlek och passform

Det är inte supernoga med storleken när det gäller nattlinnen, så länge det inte blir för långt och ditt barn riskerar att snubbla på det. Lite större nattlinnen är ändå att föredra över de som sitter tight, eftersom det ger en luftigare känsla.

Material

Välj alltid naturliga material så som bomull, bambu, etc. och undvik syntetiska material polyester, nylon, etc. Detta eftersom naturmaterial andas bättre och känns mer behagligt mot huden. Dessutom är syntetiska material väldigt brandfarliga.

Design

Nattlinne kort ärm polarn o pyret mamma dotter matcha
En kortare ärm är perfekt till sommaren. Polarn o pyrets nya nattlinne med jordgubbstryck finns både i vuxen och barnmodell. Perfekt för mamma dotter matchning. Båda finns att köpa HÄR

En viktigt aspekt av nattlinnet är om det har lång eller kort ärm. Lång ärm är att föredra, särskilt under vinter och kyligare väder, eftersom det skyddar överkroppen (som ofta är den del som inte täcks av täcket). Utöver själva passformen tillverkas nattlinnen i många roliga tyg och tryck.

Polarn o pyret nattlinne recension

Ni som följer bloggen vet att vi tidigare gjorde en recension av POP pyjamas där vi lyfte fram olika aspekter. På samma vis vill vi nu lyfta fram nattlinnen från Polarn o pyret.

Storlek

Ni som läste inlägget om pyjamasar från POP vet att jag tycker att dem är lite stora i storleken. Detsamma kan vi inte säga om nattlinnen och jag tror att det bror på att passformen inte är lika kritisk. Så du kan absolut välja den storlek som ditt barn har när det kommer till nattlinnen från Polarn o pyret.

Material

Polarn o pyret nattlinnen kommer i två olika material:

  1. Ekologisk bommulsjersey, dvs bommul som är stretchigt. Kompositionen av detta material är 95% ekologisk bomull, 5% elastan. Där elastan ger stretchigheten.
  2. TENCEL™ Lyocell. Detta material framställs av fibrer från trä som kommer från ett hållbart skogsbruk. Materialet har därför låg miljöpåverkan.

Hållbarhet

Polarn och pyret har som mål att varje plagg ska kunna användas av 3 barn minst. Detta är något som vi verkligen tycker gäller de plagg som vi både ärvt och köpt.

Det som möjligtvis skulle kunna vara undantaget är nattplaggen och det beror på att dem används så pass mycket. Vi låter våra barn gå i pyjamas och nattlinne hemma, både en stund innan läggning och ibland hela helgerna om vi bara är hemma. Dessa plagg blir därför otroligt mycket tvättade hos oss. Vi snackar om 2 tvättar i veckan under en hel storlek/säsong. Det kan bli över 100 gånger per år!

Så hållbarheten är faktiskt fantastisk. Bra kvalitet, som kostar lite mer, men som håller länge.

Design

POP nattlinne barn polarn o pyret nattlinnen
Nattlinnen och pyjamasar är perfekta mysplagg. Våra barn har på sig nattkläder mer än vad de har sina vanliga kläder, bara för att det är så skönt och ledigt. Här har Alia ett fint nytt nattlinne från Polarn o pyret som finns att köpa HÄR

POP har nya kollektioner flera gånger per säsong och de ligger verkligen i framkant när det kommer till design. Vi älskar de fina mönstren, som ofta är inspirerade av svensk natur och traditioner.

Det som är extra härligt är att varje säsong har sina tydliga färger. Nu på våren är det ljusare pasteller och lite “gladare” mönster medan det på hösten är lite mer murrigt och skogsinspirerat. På vintern kan du se fina snömönster och djupare färger.

Även de klassiska ränderna lanseras i nya färger varje säsong.

Pris

Priset är definitivt högre om man jämför med andra kedjor som H&M och Lindex. Kvalitet och unik design kostar helt enkelt mer. Hög kvalitet innebär att plagget håller längre och kan användas av fler barn. Dessutom är andrahandsvärdet utmärkt på POP secondhand (du kan antingen lämna in i butik eller lägga upp din egna annons HÄR), Tradera eller Blocket.

Tvättråd

De flesta av POP nattlinnen är tillverkade i bomull. Dessa kan utan problem tvättas i 60 grader. Vanligtvis tvättar jag ändå dem i 40 grader för att inte slita på dem mer än nödvändigt. Det är dessutom bättre för miljön.

Nattplagg tillverkade av Lyocell ska däremot tvättas i max 40 grader.

Jag rekommenderar inte att torktumla POP kläder, eftersom de har så fina tryck. Dessa blir lätt glåmiga och slitna av torktumling. Att dropptorka/hängtorka är absolut bäst för hållbarheten för alla typer av kläder, och för miljön.

Om ett nattlinne blivit fläckigt och kladdigt använder jag Vanish spray. Blöt fläcken först och spraya sen, och tvätta i nästa tvätt, så ska du se att den går bort.

Störst utbud av nattlinnen online

Till dig som beslutat dig för att köpa nattlinne till ditt barn är mitt råd att du bör kolla online först. Utbudet i butikerna är ofta begränsat och det kan vara svårt att få en överblick. Om du handlar från polarnopyret.se kan du faktiskt lämna tillbaka eller byta plagget i butik om du skulle behöva det.

Handla fina POP nattlinnen HÄR

You may also like

Leave a Comment